Bloc personal,

diumenge, 15 de juliol del 2018

Vamps (2012)

[615]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Amy Heckerling
Guió: Amy Heckerling
Actors: Alicia Silverstone, Krysten Ritter, Sigourney Weaver

[ Comèdia, horror, romanç ] 1h 32min

Sinopsi

IMDb (5,2):
“Dues dones vampirs de la ciutat de Nova York es troben davant de grans possibilitats romàntiques.”

Crítica

Bufff…

Confonc la nena d’E.T. the Extra-Terrestrial (1982), Drew Barrymore, amb la coprotagonista d’aquesta, Alicia Silverstone. L’altra és ni més ni menys que Jessica Jones, és a dir, Kryten Ritter.

Una altra vista en espanyol a través de YouTube que, de dolenta que era, he estat a punt de deixar-la unes quantes vegades, tot i que, al final, per culpa del càsting, me l’he menjat sencera.

Resum (amb espòilers)

Stacy (Krysten Ritter) i Goody (Alicia Silverstone) són dos vampirs que viuen la bona vida a la ciutat de Nova York en el món actual amb les xarxes socials. Goody va ser convertida l’any 1841 per la mare de vampirs Ciccerus (Sigourney Weaver). Va lluitar amb la seva vida com a vampir fins que Stacy va ser convertida per Ciccerus en algun moment durant la dècada de 1990. Goody va poder ensenyar a Stacy com utilitzar les seves noves habilitats, com mantenir-se a la sang de la rata, però manté la seva edat actual en secret perquè té por de ser vista com massa antiquada.

En una reunió de vampirs Stacy explica com va lluitar amb l’addicció a les drogues com a ésser humà, però ara és feliç ja que ser un vampir li ha donat una segona oportunitat. Goody també descobreix que si la seva mare vampira, Ciccerus, és morta, tornaran a la seva edat humana. Mentre treballa en un hospital com a exterminadora de rates, Goody es troba amb el seu exnòvio Danny (Richard Lewis) que no ha vist des dels anys 60. Tornen a contactar sota la pretensió de ser la filla de Goody, però Danny finalment assabenta de la veritat quan mossega un home per evitar-li una embòlia. Quan li pregunta per què el va deixar, Goody explica que tot i que l’estimava, no volia deixar de trobar a algú amb qui pugui construir una vida.

Una subtrama que el govern americà està cercant vampirs mitjançant l’ús dels seus dispositius electrònics provoca pànic per al grup anònim dels vampirs. Goody, juntament amb el seu amic, el renéixer tecnològic Renfield i Danny (ara advocat) elaboren un pla per eliminar i canviar tota la informació sobre tots els vampirs de la zona de Nova York durant un eclipsi solar. Després d’aconseguir-ho, els vampirs celebren una festa pels que s’alimenten d’humans i no humans i es posen a prova algunes antigues rivalitats. Però tot plegat resta amenaçat per Ciccerus que no assisteix a la festa i fa una massacre en un restaurant asiàtic ple de gent, perquè ella és un monstre psicòtic.

Mentrestant, Stacy comença una relació amb un jove estudiant universitari anomenat Joey (Dan Stevens). Aviat es revela que Joey és fill de l’infame assassí de vampirs Dr. Van Helsing (Wallace Shawn) que es troba a la ciutat per trobar i matar vampirs. Després de passar la nit amb Joey, veu a Stacy reptar pel costat del seu edifici d’apartaments per arribar a casa abans que s’aixequi el sol. Malgrat el seu xoc inicial, Joey accepta que Stacy és un vampir. Quan Stacy comença a vomitar després de despertar-se cada nit, Goody descobreix que Stacy està embarassada, però que el bebè no sobreviurà a menys que torni a ser humana, cosa que només pot succeir si maten a Ciccerus. Per aconseguir-ho, han d’esbrinar on està la seva tomba, però Goody, gràcies a un vell joc de trivialitats, sap que ha pres la tomba d’Ulysses Grant perquè és un lloc a Nova York on ningú no hi va mai.

Goody li diu a Stacy que ha de tornar a ser humà per poder quedar-se embarassada i les dues decideixen fer-ho malgrat seran més grans (i Goody morirà, és clar). Goody després va al Dr. Van Helsing per obtenir la seva ajuda per matar a Ciccerus i li aconsella que els vampirs només puguin ser assassinats a causa de la llum solar o la decapitació. Quan se li pregunta per què volia convertir-se en un vampir, Goody va explicar que el seu marit i les seves germanes havien estat assassinades durant una epidèmia de còlera i que havia de mantenir-se viva per protegir els seus dos fills. Van Helsing, doncs, té el seu assistent per trobar els descendents vius de Goody; la majoria d’ells són metges, professors i polítics. Les noies s’uneixen amb Joey i el doctor Van Helsing per rastrejar a Ciccerus i després d’una lluita, acaben matant a Ciccerus perquè Stacy pugui mantenir al seu bebè i tenir un futur amb Joey. Stacy es veu relativament igual, tot i tenir quaranta anys, però Goody ràpidament envelleix a una dona gran. Revelant la seva edat actual, Goody acompanya a Joey i Stacy a Times Square on Goody recorda sobre la seva vida. A mesura que el sol s’aixeca, es desintegra en cendres.

Uns anys més tard, Stacy i Joey apareixen a la casa del doctor Van Helsing per recollir a la seva jove filla, a qui han posat de nom Goody. A mesura que Van Helsing juga amb la seva néta, s’adona que la noia té un parell d’ullals de vampir, però en lloc d’estar horroritzat, sembla divertit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada