Bloc personal,

dilluns, 1 de juliol del 2019

The Ballad of Buster Scruggs (2018)

[732]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ethan Coen, Joel Coen
Guió: Ethan Coen, Joel Coen
Actors: Tim Blake Nelson, Willie Watson, Clancy Brown

[ Comèdia, drama, musical ] 2h 13min

Sinopsi

IMDb (7,3):
“Sis contes de vida i violència al vell oest, seguits per un pistoler cantant, un lladre de bancs, un empresari itinerant, un prospector major, un tren de vagons i un pervers parell de caçadors de recompenses.”

Crítica

De menys a més…

He estat a punt de no veure-la, perquè he vist un troç al principi i no m’ha convençut; l’he deixat per veure-la més endavant i, finalment, tot i que no em venia gaire de gust continuar veient una cosa que, a primera vista, no em feia el pes, al final ha valgut la pena. Són capítols independents d’històries inverosímils amb una temàtica comuna que és l’oest dels pistolers de finals del XIX principis del XX.

Resum (amb espòilers)

Sis contes independents del vell oest:

1.- Un pistoler cantant totalment vestit de blanc i invencible, capaç de matar diferents pistolers desenfundant abans que ningú… fins que un pistoler impolutament vestit de negre li fot un tret entre ull i ull…

2.- Un lladre de bancs assalta un banc enmig del no-res, però el banquer, un home gran i aparentment confiat i desprotegit, és més llest i està preparat per tot…

3.- Un firaire va de poble en poble amb la seva carreta portant un freak, un jove sense braços ni cames que es dedica a recitar cada nit la mateixa història perfectament argumentada, però veient que cada cop la recaptació va a menys, decideix invertir tots els seus estalvis en una estafa per la que li venen una gallina que, diuen, sap sumar; es desfà del freak llençant-lo al riu…

4.- Un home gran que està cercant or, es troba una vall totalment verge i comença a fer prospeccions fins que finalment endevina on hi ha un filó d’or. En el moment que l’està treient un pistoler li dispara per l’esquena i espera una bona estona fins que s’assegura que no es mou. Se li acosta per retirar el cos i agafar el filó d’or, quan el cercador d’or s’aixeca i el mata. Ell malferit, però sense cap ferida mortal, s’aixeca es renta la ferida, deixa passar uns dies i s’emporta el seu filó d’or.

5.- Una parella de germans comencen una aventura enmig d’una caravana de carruatges per anar a l’oest a buscar millor fortuna després que el germà hagi fracasat en diversos negoci. A la primera de canvi el germà mor de tuberculosi i la germana ha d’espavilar-se tota sola. El que porta la carreta la vol estafar i acut al conductor de la caravana qui, finalment, acaba proposant-li matrimoni per tal de solucionar els seus deutes. La noia se separa de la caravana per tenir cura del gos i l’altre conductor de la caravana va darrera d’ella quan s’adona que els indis els ataquen. L’experiència del veterà conductor fa que acabi amb la majoria d’indis i, els que no mata, acaben fugint. La noia, pensant-se que acabaria sent capturada i violada, es fot un tir al cap.

6.- En una dil·ligència 5 viatgers van explicant les seves vides mentre, des de fora, s’aprecia com va passant el dia i s’acosta la nit. Finalment arriben a l’hospederia. És un metàfora de la mort on la parca porta els morts a l’altra vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada