Bloc personal,

dimecres, 22 de maig del 2024

La mesita del comedor (2022)

[1231]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Caye Casas
Guió: Cristina Borobia, Caye Casas
Música: Esther Méndez
Producció: La Charito Films, Alhena Production, Apocalipsis Producciones
Actors: David Pareja, Estefanía de los Santos, Josep Riera
Estrena: 30/11/22
Títol original: La mesita del comedor

[ Comèdia, drama, terror ] 1 h. 31 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (6,9) (1,5K):
“El Jesús i la Maria són una parella que travessa un moment difícil en la seva relació. Tot i això, acaben de ser pares. Per donar forma a la seva nova vida, decideixen comprar una nova tauleta de cafè pel menjador. Una decisió que canviarà la seva existència.”

Crítica

L’estructura de la història grinyola per tot arreu, però té el seu punt…

N’havia sentit comentaris molt positius per la sorpresa, on una molt bona pel·lícula havia estat rebutjada en els principals circuits de terror, inclòs Sitges, i ha acabat agradant molt… però, no sé perquè, em pensava que era argentina.

M’ha sorprès encara més el càsting veient un youtuber de comèdia més o menys conegut, el David Pareja, fent d’actor principal.


Resum (amb espòilers)

La Maria i el Jesús Casas visiten una botiga de mobles amb el seu nadó Cayetanín amb l'esperança de comprar-se una taula de cafè. El venedor, també anomenat Cayetano, els ofereix una taula de cafè cara però suposadament de gran qualitat que la Maria es nega a comprar, al·legant que la promesa del vidre irrompible del venedor és falsa, i se'n va amb el Cayetanín. El Jesús està convençut pel venedor per comprar la taula.

Mentre Jesús construeix la taula de cafè al seu apartament, rep la visita de la seva veïna del costat, una adolescent anomenada Ruth que amenaça contínuament amb incriminar Jesús per pedofília mentre rebutja els seus avenços. En Jesús nota que falta un cargol a la taula i truca en Cayetano per demanar-li un altre cargol; mentrestant, col·loca el vidre cap amunt. La María marxa a buscar queviures per preparar la visita del germà de Jesús, Carlos, i la seva dona Christina, deixant a Jesús sol amb Cayetanín. Jesús intenta que Cayetanín deixi de plorar i en el procés cau accidentalment sobre el vidre que, malgrat la promesa de Cayetano, trenca i decapita el nadó.

En xoc, Jesús queda assegut mentre mira el cadàver del seu fill abans de començar a netejar l'apartament; posa el cos sense cap al seu bressol però té massa por per agafar el cap tallat que hi ha sota una cadira. Demana lleixiu a la Ruth, que sospita. Jesús encara està en estat de xoc quan arriba la María, però aconsegueix evitar que entri en contacte amb Cayetanín. Els dos es preparen per als convidats i durant el sopar amb ells, en Jesús és molt irregular i no respon a les preguntes. La Christina revela que està embarassada i en Carlos vol que el nen sigui amic de Cayetanín.

Jesús marxa per gravar una confessió a María, que Carlos escolta. Els dos planegen dir-li la veritat a María i, mentre marxen, la Ruth arriba amb el seu gos. Mentre intenten explicar-li a la María el que va passar, el gos ensuma el cap tallat del nadó, cosa que fa que Jesús es faci catatònic, la Christina vomi i la Ruth comenci a cridar. La María agafa el cap del nadó amb les mans i obre la porta del balcó.

Temps després, els policies es reuneixen a l'exterior del pis on es diu que tant Jesús com María s'havien suïcidat saltant des del balcó. El Carlos s'asseu a prop, només sent capaç de pronunciar la frase, "La taula de cafè".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada