Bloc personal,

dijous, 23 de maig del 2024

Promare (2019)

[1232]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hiroyuki Imaishi
Guió: Kazuki Nakashima
Música: Hiroyuki Sawano
Estudi: Trigger, XFLAG (producció), Sanzigen (3DCG)
Veus de doblatge: Kenichi Matsuyama, Taichi Saotome, Masato Sakai
Estrena: 24/05/19
Títol original: PROMARE(プロメア)

[ Animació, acció, aventura, ciència ficció, superpoders, mecha ] 1 h. 51 min. (+ 2 ONA’s de 10 min.)
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,91) (138.226)

Sinopsi

IMDb (7,0) (5,2K):
“Es crea un servei mecha de lluita contra incendis futurista per protegir el món.

Fa trenta anys, va aparèixer de sobte una nova raça de mutants portadors de flama, que va destruir una gran part de la humanitat. Aquests anomenats “Burnish” han continuat apareixent a l'atzar, deixant un rastre de mort i destrucció al seu pas.
La república autònoma de Promepolis és una nació pròspera gràcies als increïbles esforços del seu líder, Kray Foresight, contra els burnish. Un equip de bombers conegut com Burning Rescue té l'encàrrec d'aturar aquests horripilants monstres, utilitzant la tecnologia més eficient disponible gràcies a la seva increïble mecànica Lucia Fex. El Galo Thymos és un jove enèrgic, que considera al Foresight el seu heroi per salvar-li la vida i és el recluta més recent de l'equip de rescat.
Un grup terrorista que es diu Mad Burnish ha estat causant estralls a tot el país. Després d'una trobada amb el líder de Mad Burnish, el Lio Fotia, el Galo emprèn el seu viatge predestinat per trobar la veritat sobre aquests mutants i finalment el porta a qüestionar tot el que abans considerava veritat.”

Crítica

Bombers vs. piròmans: un mecha molt potent gràfica i cromàticament, però que acaba atabalant…

Producció original de l’estudi Trigger que, suposo per similituds amb el nom, em recorda Trigun Stampede, tot i que aquest últim és d’Orange. De Trigger no en tenia cap referència anteriorment, però pel que he vist hi ha una sèrie (10 cap.) més recent que té encara millor valoració (8,60) i que té un cartell similar cromàticament (colors RGB de pantalla amb degradats), Cyberpunk: Edgerunners (2022), disponible a Netflix.

El mecha no és el meu gènere preferit: des de sempre m’ha avorrit infinitament tot i que, haig de reconèixer-ho, m’ho he mirat amb curiositat. Es veu que el director i l’equip artístic d’aquesta pel·lícula, en canvi, han gaudit de la seva producció amb totes les seves conseqüències i hauran xalat com criatures, però la psicodèlia cromàtica arriba a nivells que podrien arribar a provocar l’epilèpsia, acaba cansant i és molt fàcil desentendre’t de la resolució de la història.


Preqüel·les i pel·lícula



Resum (amb espòilers)

Durant una calamitat coneguda com el Gran Incendi mundial, els incendis de combustions humanes espontànies massives van matar la meitat de la població mundial. Alguns humans van desenvolupar habilitats pirocinètiques durant i després de l'esdeveniment, i van passar a ser coneguts com els Burnish.

Trenta anys després, Galo Thymos és membre del grup de bombers Burning Rescue que viu a la ciutat de Promepolis. L'equip respon als incidents que involucren Mad Burnish, un grup de radicals Burnish acusats de ser terroristes. Quan Galo derrota amb èxit els Mad Burnish, inclòs el seu líder, Lio Fotia, són enviats a la presó per Freeze Force, una força policial propietat del governador de la ciutat, Kray Foresight. No obstant això, en Lio i els altres presoners de Burnish s'alliberen i escapen a una cova prop d'un llac congelat, on Galo es troba a prop. Veu que Lio no aconsegueix ressuscitar un Burnish ferit mortalment utilitzant una tècnica de transferència de flama boca a boca. Abans d'escapar, en Lio li diu a en Galo que en Kray està capturant en Burnish per a experiments humans, sorprenent en Galo mentre adorava en Kray després que aquest el va salvar fa uns quants anys.

Després que Galo s'enfronti a Kray, li informa que la Terra aviat serà destruïda per una onada incontrolable de magma del nucli de la Terra. També revela que les habilitats del Burnish es poden utilitzar per crear una unitat de deformació, que té la intenció d'utilitzar per fugir de la Terra amb una porció selecta de la humanitat. Galo s'oposa a aquest pla, però és arrestat per traïció.

Mentrestant, Freeze Force aconsegueix rastrejar i recuperar tota la població de Burnish excepte Lio, que és enviat a un volcà proper pels seus companys. Enfurismat pels abusos cap a la seva gent, Lio desferma tot el seu odi, es converteix en un drac de flama gegant i crema la ciutat amb la intenció d'enfrontar-se a Kray. En Galo s'escapa de la presó i, amb l'ajuda de Burning Rescue, intervé en el conflicte, frenant-lo i refredant-lo prou mentre la companya de Galo, Aina Ardebit, els envia al llac gelat.

Les flames fonen el gel i revelen un laboratori dirigit per una projecció hologràfica de Deus Prometh, un científic que va ser assassinat per Kray. Deus explica que els Burnish poden comunicar-se amb els Promare, una raça d'éssers de flama interdimensionals que resideixen al nucli de la Terra després d'una bretxa dimensional oberta poc abans de la Gran Incendia Mundial. Els Promare desig naturalment de cremar, un instint heretat pels Burnish. El magma creixent és un efecte secundari de sotmetre el Promare al dolor, i els experiments de Kray sobre el Burnish utilitzant tecnologia incompleta i robada n'estan accelerant el creixement. Aleshores revela que l'agonia col·lectiva causada per l'impuls de deformació impulsat per Promare provocarà la destrucció immediata de la Terra.

En un mecha del disseny de Deus, conegut com Deus X Machina, Galo i Lio tornen a la ciutat per enfrontar-se a Kray. Després d'aparentment destruir el vaixell i la unitat de warp durant la batalla, Kray revela que ell és un Burnish i el que indirectament va iniciar el foc del qual va rescatar a la força en Galo, utilitzant-lo com a inici del seu aixecament polític. També va recomanar que Galo s'unís a Burning Rescue amb l'esperança que es matés a la feina. Aparentment, Kray mata en Galo i li porta a utilitzar-lo per alimentar la unitat warp. Tanmateix, la flama d'en Lio va aconseguir salvar en Galo, i utilitzant un trepant dissenyat per Prometh, Galo arriba al nucli de la nau a temps. Utilitzant la flama d'en Lio, derrota en Kray, i mentre que Lio gairebé mor a causa de l'impuls de la deformació, Galo el ressuscita utilitzant la tècnica del boca a boca.

Després d'haver-se fusionat amb el nucli de la Terra, Lio convenç Galo de combinar l'impuls amb el mecha per protegir la vida a la Terra alhora que permet que el Promare embolcalli la superfície, fent que el Promare es cremi completament i de manera inofensiva, satisfent el seu impuls natural i permetent la fractura a la Terra. nucli per tancar. Els Burnish es converteixen en humans normals, i Galo i Lio decideixen reconstruir el món junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada