Bloc personal,

dimecres, 29 de maig del 2024

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

[1235]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Jonathan Mostow
Guió: John Brancato, Michael Ferris
Música: Marco Beltrami
Producció: Intermedia, C2 Pictures
Distribuició: Warner Bros. Pictures, Columbia Pictures (Columbia TriStar Film Distributors International)
Actors: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes
Estrena: 30/06/03
Títol original: Terminator 3: Rise of the Machines

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 1 h. 49 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (6,3) (419K):
“Una màquina d’un futur postapocalíptic viatja al passat per protegir un home i una dona d’un avançat assassí robòtic i assegurar-se que tots dos sobrevisquin a un atac nuclear.”

Crítica

El guió de la segona es va escriure específicament perquè no hi hagués una tercera part…

Segons he pogut llegir, el James Cameron va cedir (o vendre per 1$) a la seva part de drets d’autor a la seva ex-dona i, quan va arribar el moment, encara que ell volia deixar-la acabada a la segona, l’ex-dona va vendre els drets per fer-ne aquesta tercera.

Pràcticament no tinc cap record d’aquesta pel·lícula excepte per la terminator T-X… possiblement l’hagi vista per televisió.

Em pensava que seria realment insuportable, però encara es deixa veure.


The Terminator
(1984)

(5/5) [ 8,1 IMDb ]

  • cost 6,4M$
  • recaptació 78,3M$
  • benefici x 12,2
  El bo del futur:  

Kyle Reese
Michael Biehn (28 anys)
  El dolent del futur:  

Terminator T-800
Schwarzenegger (37 anys)
  Personatge a salvar del present:  

Sarah Connor
Linda Hamilton (28 anys)

Terminator 2:
Judgment Day (1991)

(5/5) [ 8,6 IMDb ]

  • cost 100M$
  • recaptació 520M$
  • benefici x 5,2
  El bo del futur:  

Terminator T-800
Schwarzenegger (44 anys)
  El dolent del futur:  

Terminator T-1000
Robert Patrick (33 anys)
 Personatges a salvar del present: 

John Connor
Edward Furlong (14 anys)

Sarah Connor
Linda Hamilton (35 anys)

Terminator 3:
Rise of the Machines (2003)

(3/5) [ 6,3 IMDb ]

  • cost 187M$
  • recaptació 433M$
  • benefici x 2,3
  El bo del futur:  

Terminator T-850
Schwarzenegger (56 anys)
  La dolenta del futur:  

Terminator T-X
Kristanna Loken (24 anys)
 Personatges a salvar del present: 

John Connor
Nick Stahl (24 anys)

Kate Brewster
Claire Danes (24 anys)

  Apocalipi, el dia del judici final  
29 d’agost de 1997…  Humanitat salvada? (T1-1984)
29 d’agost de 1997, 14:14h  Humanitat salvada! (T2-1991)
29 d’agost de 2004, 14:14h 18:18h (T3-2003)
29 d’agost de 1997, 14:14h    /    2017 (TG-2015)


Terminator Salvation
(2009)

(3/5) [ 6,5 IMDb ]

  • cost 200M$
  • recaptació 371M$
  • benefici x 1,8
  Els bons:  

John Connor
Christian Bale (35 anys)

Marcus Wright (modificat)
Sam Worthington (33 anys)
  El dolent:  

Skynet
  
  Personatge a salvar:  

Kyle Reese
Anton Yelchin (20 anys)

Terminator Genisys
(2015)

(2/5) [ 6,3 IMDb ]

  • cost 155M$
  • recaptació 440M$
  • benefici x 2,8
  Els bons:  

Terminator T-800,
Pops
(envellit)
Schwarzenegger (68 anys)

Sarah Connor
Emilia Clarke (29 anys)

Kyle Reese
Jai Courtney (29 anys)
  Els dolents:  

Terminator T-800 (jove)
Schwarzenegger (68 anys)

Terminator T-1000
Lee Byung-hun (45 anys)

John Connor (cyborg)
Jason Clarke (46 anys)

Terminator: Dark Fate
(2019)

(3/5) [ 6,2 IMDb ]

  • cost 185M$
  • recaptació 261M$
  • benefici x 1,4
  Els bons:  

Sarah Connor
Linda Hamilton (63 anys)

T-800, Carl (assassí del John Connor…)
Schwarzenegger (72 anys)
  La bona del futur:  

Grace (augmentada)
Mackenzie Davies (32 anys)
  El dolent del futur:  

REV-9
Gabriel Luna (37 anys)
  Personatge a salvar del present:  

Dani Ramos
Natalia Reyes (32 anys)

  Derrota d’Skynet  
1984 (T1-1984)
1991 (T2-1991)
2017 (TG-2015)


Ara, l’única que tinc ganes de veure realment és Terminator: Dark Fate (2019), tot i que, segons sembla, és la pitjor de totes, però seguirem el protocol habitual i continuaré cronològicament.




Resum (amb espòilers)

Deu anys després de destruir Cyberdyne Systems, John Connor ha estat vivint com a nòmada després de la mort de la seva mare, la Sarah Connor, i tem que la malèvola intel·ligència artificial d’Skynet encara l'estigui perseguint malgrat una guerra entre humans i màquines que no s'esdevé el 1997, tal com s'havia previst.

Incapaç de localitzar el John en el passat, Skynet envia el T-X, un prototip avançat de terminator fet de metall líquid canviant de forma pràcticament impermeable que cobreix un endoesquelet metàl·lic, en el temps fins al present del John a Los Ángeles, per matar els seus futurs aliats a la resistència, inclòs el John i la seva futura esposa, la Kate Brewster. La resistència envia de tornada un terminator T-850 reprogramat per protegir el John i la Kate.

Després de matar altres objectius, el T-X localitza la parella en un hospital d'animals on treballa la Kate. El John es converteix en l'objectiu principal del T-X, però el terminator l'ajuda a ell i a la Kate a escapar, portant-los a un mausoleu on suposadament està enterrada la mare del John, la Sarah. Dins del seu taüt, troben un dipòsit d'armes deixat a petició de la Sarah en cas que el “dia del judici” no s'hagi evitat i els terminators tornin. S'escapa d'una batalla armada amb la policia i s'escapa del T-X que els persegueix.

El terminator revela que les accions del John i la Sarah només van retardar el “dia del judici” i que l'atac de Skynet es produirà aquell dia; el terminator té la intenció de conduir al John i la Kate a Mèxic per escapar de les caigudes quan Skynet comenci el seu atac nuclear. El John ordena al terminator que porti a la Kate i a ell a veure el seu pare, el tinent general de la Força Aèria dels EUA Robert Brewster. El terminator es nega; tanmateix, quan la Kate demana veure el seu pare, el terminator obeeix. Es revela que el terminator va matar el John en el futur, després del qual la Kate va capturar i reprogramar el terminator i el va enviar en el temps.

Mentrestant, el general Brewster supervisa el desenvolupament de Skynet de Cyber Research Systems (CRS), que també desenvolupa armes autònomes. El cap de les forces armades el pressiona perquè activi Skynet per evitar que un virus informàtic anòmal envaeixi els servidors de tot el món. El general Brewster no descobreix que el virus s'estava tornant sensible a Skynet, i el John i la Kate arriben massa tard per impedir que l'activi. El T-X fereix mortalment el general Brewster i controla els drons armats del CRS, que maten els empleats. Abans de morir, el general dona a la Kate i el John la ubicació del que el John creu que és el nucli del sistema de Skynet. La parella es dirigeix cap a l'asfalt per portar l'avió monomotor del general Brewster a Crystal Peak, una instal·lació construïda a Sierra Nevada.

Després d'una batalla, el T-X danya greument el terminator, reprogramant-lo per matar al John, i persegueix al John i la Kate a través de les instal·lacions del CRS. Quan s'activa un accelerador de partícules, uneix magnèticament el T-X a l'equip. El terminator encara conscient lluita per controlar les seves funcions externes. Mentre es prepara per matar el John, insta el terminator a triar entre la seva programació conflictiva; obliga deliberadament a apagar el seu sistema corrupte, permetent la fugida de la parella. Poc després de marxar, el sistema del terminator es reinicia. Mentrestant, el T-X s'escapa de l'accelerador i reprèn la persecució.

Després que el John i la Kate arribin a Crystal Peak, el T-X arriba en helicòpter. Abans que pugui atacar, el terminator arriba en un segon helicòpter, xocant i aixafant el T-X. El T-X es treu de les restes i intenta arrossegar-se dins del búnquer per seguir la parella. El terminator manté la porta del búnquer oberta el temps suficient perquè la parella les tanqui dins, i després utilitza la seva última pila de combustible d'hidrogen per destruir-se a si mateix i al T-X.

El John i la Kate descobreixen que Crystal Peak no és el nucli de Skynet, sinó una instal·lació de comandament de refugis nuclears per a funcionaris del govern i militars. Al no tenir nucli, Skynet s'ha convertit en part del ciberespai després de prendre consciència de si mateix. El “dia del judici” comença quan Skynet dispara míssils nuclears a tot el món, iniciant un holocaust nuclear. La parella comença a rebre transmissions de ràdio a l'equip de ràdio d'emergència; el John assumeix provisionalment el comandament responent a trucades de ràdio i accepten de mala gana el seu destí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada