Bloc personal,

dijous, 5 de desembre del 2019

Shin’ya shokudou: Tokyo Stories (Midnight Diner: Tokyo Stories) (2016) S01

[106]

Valoració



Fitxa tècnica

Actors: Kaoru Kobayashi, Mansaku Fuwa, Joe Odagiri

[ Drama ] 10 capítols de 22-24 min.

Sinopsi

IMDb (8,4):
“Una antologia d’històries de relacions humanes connectades per un únic restaurant obert durant les matinades, freqüentat per tot tipus de personatges. El propietari / xef els facilita les resolucions.”

Crítica

Fantàstica!

Ja vaig explicar que m’agraden molt els vídeos d’Asian Street Food. En aquesta sèrie, a part d’aprendre algun plat típic japonès, estàs molt entretingut amb tota la fauna que pul·lula al voltant d’aquest restaurant. Al final, el menjar és del menys. M’ha agradat molt!

Resum (amb espòilers)

El lloc de Midnight Diner és un petit Izakaya de 12 places anomenat Meshiya a Shinjuku, Tòquio. Malgrat l’estrany horari d’obertura del restaurant, entre les 12 i les 7 del matí, és popular entre la concorreguda vida nocturna de Shinjuku. La configuració de Shinjuku i les hores de funcionament signifiquen que gran part de la història de Midnight Diner té lloc a la nit.

“El mestre”, el personatge principal del programa, és el cuiner i barman que dirigeix ​​el restaurant titular. Tot i que té un menú molt limitat (que consisteix només en tonjiru, sake, cervesa i shōchū), sempre ofereix produir qualsevol plat que un client desitgi utilitzar els ingredients que té. De vegades, el client aporta els ingredients, especialment si són fora del comú. Una sala de clients és freqüentada per diversos restaurants, que van des dels assalariats fins als yakuza i les prostitutes, tots els quals generalment es porten bé; només de tant en tant hi ha conflicte entre els personatges (per exemple, en una escena dos personatges comencen a barallar-se i el Mestre hi aboca aigua).

Generalment, cada episodi tracta un drama centrat en un client particular. Només rares vegades són els drames sobre el Mestre; hi ha una excepció notable a la primera pel·lícula, on el mestre lesiona la mà i no pot cuinar. La trama introduirà els personatges de l’episodi i, a continuació, detallarà els seus reptes personals. El Mestre, tot i que generalment és un tarannà, ofereix ajuda i consells als seus clients. La trama oferirà en general alguna lliçó filosòfica com a part de la història, ja sigui simple o complicada. Algunes de les històries són desenfadades, altres més dramàtiques.

Generalment, cada episodi se centrarà en un plat concret, sovint el favorit del personatge que tracta l’episodi, que es relaciona amb la història, i mostrarà breument la preparació d'aquesta.

El personatge Master trenca ocasionalment la quarta paret, per parlar amb els espectadors, per exemple, a la sèrie de televisió per anunciar la propera temporada. A la primera temporada, el mestre està assistit per una noia sense llar (interpretada per Tabe Mikako) que aprèn algunes de les seves tècniques de cuina, tot i que generalment cuina per ell mateix.

Tot i que generalment els personatges són de transició i es veuen principalment en els seus propis episodis, i potser com a fons en personatges menors en un o dos altres episodis, diversos personatges són clients habituals i reapareixen regularment, inclòs el trio de dames d’ofici xafardeig i Tadashi, un vell que duia una gorra (interpretat per Mansaku Fuwa). Ocasionalment es veu el propietari del restaurant Kosuzu (Toshiki Ayata) que és transsexual, i el cap de Yakuza (interpretat per Yutaka Matsushige).

De vegades, les històries adoptaran aparells de realisme màgic, incloent en una història la representació d’un fantasma. Els comentaris també han suggerit que el personatge Tadashi pot ser un tipus de dimoni japonès que es pot veure als bars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada