Bloc personal,

dimarts, 10 de desembre del 2019

The Cabin in the Woods (2011)

[773]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Drew Goddard
Guió: Joss Whedon, Drew Goddard
Actors: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison

[ Terror ] 1h 35min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Cinc amics van a fer una escapada a una cabina remota, on aconsegueixen més del que van negociar i van descobrir la veritat que hi ha darrere de la cabina del bosc.”

Crítica

“Monster Mash”… en diuen.

Ara resulta que aquest tipus de pel·lícula formen part d’un subgènere de terror ben específic que fins i tot té un nom: ”Monster Mash”. A mi m’ha semblat una pel·lícula “clàssica de terror” amb els cinc personatges estereotipats de rigor i un punt d’“anada d’olla”.

Ara bé, a mi m’ha tingut entretingut una bona estona i m’ho he passat molt bé tot esperant aquest anunciat “gir de guió” final que no ha defraudat pas.

Resum (amb espòilers)

En un laboratori subterrani, els enginyers Sitterson i Hadley discuteixen els plans per a un misteriós ritual, després que una operació similar a Estocolm acabés de fracassar. Els estudiants universitaris nord-americans Dana, Holden, Marty, Jules i Curt estan passant el cap de setmana en una cabina aparentment deserta al bosc. Des del laboratori, Sitterson i Hadley controlen de forma remota la cabina i manipulen els estudiants intoxicant-los amb drogues alteradores de la ment que tinguin efectes com impedir el pensament racional i augmentar la libido. Els departaments de laboratori aposten per quin tipus de monstre atacarà els estudiants i discuteixen els fracassos de les operacions internacionals. Al celler de la cabina, el grup troba nombrosos objectes estranys, inclòs el diari de Patience Buckner, una cabina resident maltractada per la seva família sàdica. Dana recita incantacions del diari i convoca involuntàriament la família zombi Buckner.

Hadley allibera feromones per induir a Curt i Jules a tenir relacions sexuals fora. Els atacen els zombies i Jules és decapitat mentre Curt s'escapa per alertar el grup. Marty descobreix equips de vigilància ocults a la seva habitació abans de ser arrossegat per un zombi. Els treballadors del laboratori saben que el ritu al Japó també ha fracassat, cosa que significa que el ritu americà és "l'última esperança de la humanitat". Curt, Holden i Dana intenten escapar en la seva autocaravana, però Sitterson desencadena un col·lapse del túnel per bloquejar-los. Curt intenta saltar un barranc a la seva moto per buscar ajuda a l'altre costat, però s'estavella contra un camp de força i cau a la seva mort. Holden i Dana s’adonen que la seva experiència és escenificada i es retira al cotxe. Mentre tornen a la cabina, Holden és apunyalat per un zombi i el RV és conduït cap a un llac. Dana neda a terra i també és atacada. Els empleats del laboratori, veient que Dana és l'única supervivent, celebren l'èxit del ritus, però són interromputs per una trucada telefònica del "Director" que assenyala que Marty encara està viva.

Marty rescata Dana i la porta a un ascensor amagat que va descobrir sota una tomba. Baixen al laboratori i descobreixen una gran col·lecció de monstres de diversos tipus tancats a les gàbies. Dana els correlaciona amb els objectes del celler de la cabina i s’adona que els objectes determinen quins monstres s’alliberen. Enredat per personal de seguretat, Dana i Marty desencadenen un botó "Purga" i alliberen tots els monstres, que causen estralls i massacre la major part del personal. Dana i Marty fugen de la carnisseria i descobreixen un antic temple, on es troben davant del director. Ella explica que es fan rituals anuals mundials de sacrifici humà per aplacar els Ancient Ones, un grup de divinitats subterrànies cruels. Cada regió té el seu propi ritual, i el ritual nord-americà implica el sacrifici de cinc arquetips de pel·lícules més primes: la puta (Jules), l'atleta (Curt), l'erudit (Holden), el tonto (Marty) i la verge (Dana) . L’ordre dels assassinats és arbitrari sempre que la puta mori primer i la verge mor per última o sobrevisqui. El director insta a Dana a matar a Marty per completar el ritual i la salvació de la humanitat. Dana és atacada sobtadament per un home-llop, mentre que Patience Buckner, un dels zombies, mata al director. Decidint que la humanitat no val la pena estalviar-se, Dana i Marty comparteixen un plegat mentre esperen el seu destí. El terra del temple s’esfondra i una mà gegant emergeix destruint la instal·lació i la pròpia cabina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada