Bloc personal,

diumenge, 3 de maig del 2020

The Good Place (2019) S04

[119]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Michael Schur
Actors: Kristen Bell, William Jackson Harper, Jameela Jamil

[ Comèdia, drama, fantasia ] 14 capítols de 22min

Sinopsi

IMDb (8,2):
“Quatre persones i la seva autèntica frenètica mundial lluiten en el més enllà per definir què significa ser bo.”

Crítica

Està bé… en general…

Té moltes coses en les que anar pensant, per la qual cosa està bé… pensaments filosòfics i existencials. I per altra banda és tan superficial, que es fa difícil entendre com pot funcionar mínimament bé.

Resum (amb espòilers)

La sèrie està ambientada en una vida posterior en què els humans són enviats al "lloc bo" o al "lloc dolent" després de la mort: a tots els humans se'ls assigna una puntuació numèrica en funció de la moralitat de la seva conducta a la vida. Només els que tenen la puntuació més alta són enviats al Bon Lloc, on gaudeixen de felicitat eterna amb tots els seus desitjos atorgats, guiats per una intel·ligència artificial anomenada Janet; tots els altres experimenten una eternitat de tortures al lloc dolent.

A la primera temporada, Eleanor i el criminal criminal de petit temps Jason van creure que han estat enviats al Good Place de manera incorrecta. Chidi, una filosofa moral, assignada per Eleanor, intenta ensenyar-los ètica perquè puguin guanyar-se la seva presència. L’amic socialista de Jason, la rica socialita Tahani, intenta ajudar a Michael, l’amable dissenyador del seu barri, a afrontar el caos aparentment provocat per Eleanor i la presència de Jason. Finalment, Eleanor s'adona que els quatre humans han estat realment en un lloc dolent experimental, escollit per Michael per torturar-se emocionalment i psicològicament l'eternitat.

En la segona temporada, Michael esborra repetidament els records dels humans per intentar reiniciar la seva tortura psicològica, però cada cop esbrina la veritat. Al final el van persuadir perquè es faci costat i intentin portar-los al bon lloc. Michael apel·la el seu cas al jutge etern, que decideix que els humans puguin tornar a la seva vida a la Terra, sense memòria de la vida posterior, per intentar demostrar el seu desenvolupament moral.

De tornada a la Terra en la tercera temporada, el grup participa en un estudi de recerca dirigit per Chidi i la seva col·laboradora Simone. Un cop aprenen la veritat sobre la vida posterior, intenten ajudar els altres a millorar el seu comportament moral. Amb el temps, descobreixen que ningú no ha estat admès al lloc bo durant segles. Ells proposen que el sistema de punts sigui fonamentalment defectuós i configuri un bon lloc simulat experimental per posar a prova la seva tesi que els humans poden desenvolupar-se moralment amb un suport adequat.

L’última temporada, l’experiment durant tot l’any demostra que els humans poden mostrar una millora moral en la vida posterior. El grup institueix un nou sistema pel qual els humans morts s’endinsaran al Bon Lloc passant proves de desenvolupament moral; i aleshores, per evitar quedar-se adormits per l’enèrcit de la felicitat eterna, els humans poden optar per sortir del Bon Lloc i acabar amb la seva pau en pau. A l'episodi final, Jason, Chidi i Eleanor finalment opten per sortir; Tahani es converteix en un dissenyador d’ambients de vida posterior i a Michael es pot enviar a la Terra per viure com a humà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada