Bloc personal,

divendres, 29 de maig del 2020

The Half of It (2020)

[862]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Alice Wu
Guió: Alice Wu
Actors: Leah Lewis, Daniel Diemer, Alexxis Lemire

[ Comèdia, drama, romanç ] 1h 44min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Quan una adolescent intel·ligent, però sense diners, accepta escriure una carta d’amor per un maleter, no espera que es converteixi en la seva amiga, ni que es caigui per la seva aplastada.”

Crítica

Mediocritat que m’ha interessat…

M’ha tingut encuriosit tota l’estona. La història no té més que el típic i tan socorregut triangle amorós, barrejat amb un Cyrano de Bergerac.

El que m’ha atret és la singularitat física de la protagonista, petita i esquifida, però amb un veuot ben greu. Sorprenent.

Resum (amb espòilers)

L’estudiant amiga Ellie Chu viu a la remota ciutat de Squahamish, on fa diners addicionals per escriure papers de deures per als seus companys estudiants. Viu amb el seu pare vidu i exerceix la majoria de les seves funcions com a mestre d’estació i senyalista. Paul Munsky, un futbolista inarticulat, se li acosta per escriure una carta d’amor a Aster Flores, una noia de la seva escola. Ellie està enamorada secretament de Aster i es nega inicialment, però accepta la feina després d’assabentar-se que l’electricitat de casa seva s’apagarà si no realitzen un pagament mínim. Aster es troba amb Trig, un noi d’una família acomodada, i Ellie (posant com a Paul) comença una sincera correspondència amb Aster en cartes i missatges de text. Els dos comencen a connectar els seus interessos compartits en la literatura i l'art, tot i que Aster creu que es comunica amb Paul. Mentrestant, la professora d’anglès d’Ellie l’anima a sol·licitar-se al Grinnell College, però Ellie planeja quedar-se a Squahamish, tot i estar infeliç allà, perquè no vol deixar el seu pare.

Ellie estableix Paul amb una cita amb Aster, però va malament perquè Paul no pot conversar amb ella com Ellie pot. Ellie considera això com el final dels seus intents, però després que Paul la defensi de l'assetjament, accepta ensenyar-li sobre art i literatura. Ellie i Paul comencen a relacionar-se quan s’obren sobre les seves lluites familiars. La segona cita de Paul amb Aster va tan malament com la primera, però Ellie salva la vetllada enviant missatges de text a Aster, fingint ser Paul, que manifesta bruscament el seu interès romàntic per Aster, i després li diu a Ellie que la va besar. Paul porta a Ellie a una festa i la porta a casa seva després d'embriagar-se, on veu cartes a la bossa adreçades a crítics d'aliments, presumiblement sobre les seves creacions d'embotits.

Aster convida a Ellie a passar el dia junts. La porta a una font calenta oculta on neden i comparteixen una conversa íntima. Aster revela que Trig té la intenció de casar-se amb ella, mentre que Ellie revela que no creu en Déu i parla de la seva mare difunta. Mentrestant, a casa d’Ellie, Paul i el seu pare es lliguen mentre fan embotits. Més tard, Ellie mira des de la seva finestra mentre Paul i Aster es besen, i ella decideix presentar-se a Grinnell. Després d'un partit, creient erròniament que ella l'estima i havent desenvolupat sentiments per ella, Paul intenta besar a Ellie, però ella el rebutja. Aster els veu i marxa enfadat. Paul s’adona que Ellie estima Aster i, a causa de la seva educació religiosa, li diu a Ellie que és un pecat. Mentre tornen a cuinar junts, el pare i el Paul d’Ellie mantenen una conversa sobre l’amor. Trig proposa a Aster un servei d’església, però Ellie i Paul interrompen públicament el moment. Aster s'adona que Ellie va escriure-li les cartes i els textos, va bufar les mans de Paul i les tempestes.

Abans de marxar cap a Grinnell, Ellie es disculpa amb Aster per haver-la enganyat. Aster admet que pot haver tingut sentiments per a Ellie i que sol·licita a l'escola d'art. Ellie fa un petó a Aster i li diu que la veurà d’aquí a un parell d’anys. Paul veu a Ellie sortir a la plataforma del tren i li diu que els seus embotits han rebut bones crítiques i que continuarà visitant el seu pare. Com a Ek Villain, la pel·lícula que van veure junts, Paul corre a més del tren quan surt. Ellie riu de la seva insensatació, i observa els passatgers que l’envolten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada