Bloc personal,

diumenge, 10 de maig del 2020

Time Bandits (1981)

[848]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Terry Gilliam
Guió: Michael Palin, Terry Gilliam
Actors: Sean Connery, Shelley Duvall, John Cleese

[ Aventura, fantasia, comèdia ] 1h 56min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Un noi s’incorpora accidentalment a una banda de nans que viatjaven amb el temps, ja que salten d’era en època buscant un tresor per robar.”

Crítica

La típica pel·lícula de la meva adolescència…

No tinc gaire clar haver-la vista, però algun detall m’indica que sí, tot i que molt probablement, l’hauré vista un cop al cinema en algun d’aquells programes dobles de la meva adolescència… que encara dura… ;-)

Resum (amb espòilers)

Kevin, d'onze anys, té una imaginació viva i està fascinat per la història, especialment l'Antiga Grècia; els seus pares ignoren les seves activitats, després d'haver-se obsessionat amb la compra dels últims aparells domèstics per mantenir-se al dia dels seus veïns. Una nit, mentre Kevin està dormint, un cavaller blindat en un cavall esclata del seu armari. Kevin té por i s’amaga quan el cavaller es dirigeix ​​cap a un entorn del bosc on hi havia una vegada la paret del seu dormitori; quan Kevin mira de nou, l’habitació torna a la normalitat i troba una de les seves fotos a la paret semblant al bosc que va veure. L’endemà a la nit prepara una cartera amb subministraments i una càmera Polaroid, però se sorprèn quan sis nans surten de l’armari. Kevin s’assabenta ràpidament que el grup ha robat un mapa gran i desgastat i busca una sortida de la seva habitació abans que siguin descoberts. Ells troben que la paret del dormitori es pot empènyer, deixant al descobert un llarg passadís. Kevin està vacil·lant a unir-se fins que aparegui al darrere l’aparició d’un cap flotant i amenaçador, el ser suprem, exigint el retorn del mapa. Kevin i els nans cauen en un buit buit al final del passadís.

Desembarquen a Itàlia durant les Guerres Napoleòniques. A mesura que es recuperen, Kevin s’assabenta que Randall és el nan principal del grup, que també inclou Fidgit, Strutter, Og, Wally i Vermin. Una vegada van ser empleats per l'ésser suprem per reparar forats en el teixit espai temporal, però es van adonar del potencial per utilitzar el mapa per robar riqueses. Amb el mapa i l’ajuda de Kevin, visiten diversos llocs en temps lliure i es troben amb figures com Napoleó Bonaparte i Robin Hood. Kevin utilitza la seva càmera per documentar les seves visites. Tanmateix, desconeixen que les seves activitats estan sent controlades per Evil, un ésser malintencionat que és capaç de manipular la realitat i està intentant adquirir el mapa ell mateix per tal que pugui refer l’univers al seu disseny.

Amb les accions de Evil, Kevin es separa del grup i acaba a la Grècia micènica, trobant-se amb el rei Agamèmnon. Després que Kevin ajudés involuntàriament a Agamèmnon a matar un enemic, el rei l'adopta. Randall i els altres aviat localitzen a Kevin i el segresten, molt al seu ressentiment, i s’escapen per un altre forat, arribant al malaurat RMS Titanic. Després que s'enfonsi, es veuen obligats a trepitjar aigua mentre es discuteixen entre ells. El mal manipula el grup i els transporta al seu regne, el Temps de les llegendes. Després de sobreviure a trobades amb ogres i un gegant, Kevin i els nans localitzen la Fortalesa de la Foscor Final i es veuen obligats a creure que "L'objecte més fabulós del món" els espera, atraient-los a la trampa del Mal. El Mal agafa el mapa i bloqueja el grup en una gàbia sobre una fossa aparentment sense fons. Tot mirant els Polaroids que va prendre, Kevin en troba un que inclou el mapa, i el grup s'adona que hi ha un forat a la Fortalesa a prop d'ells. Escapen de la gàbia, roben de nou el mapa i es divideixen: Kevin ha de distreure els perseguidors mentre els altres entren pel forat.

El mal s'enfronta a Kevin i li pren el mapa. Els nans tornen amb diversos guerrers i màquines de lluita preses al llarg del temps, però Evil no té problemes per dominar-los a tots. A mesura que Kevin i els nans guarden, Evil es prepara per desencadenar el seu poder final. De sobte, és embolicat en flames i cremat al carbó vegetal; del fum, sorgeix un home ancià atrevit, revelat com a ésser suprem. Ell revela que va permetre als nans prestar el seu mapa i que tota l’aventura havia estat una prova de la seva creació. Ordena als nans que recullin totes les peces del Mal concentrat, advertint que poden ser mortals si no es contenen, recupera el mapa i permet als nans unir-se a ell en els seus deures de creació. L’Ésser Suprem desapareix amb els nans, deixant a Kevin encallat quan un tros perdut d’Evil comença a fer malfacte.

Kevin es desperta al seu dormitori per trobar-lo ple de fum. Els bombers van trencar la porta i el rescaten mentre van apagar un incendi a casa seva. Un dels bombers troba que el nou forn de torradors dels seus pares va provocar l'incendi. Quan Kevin es recupera, troba un dels bombers que s’assembla a Agamèmnon i descobreix que encara té les fotos de la seva aventura. Els pares de Kevin descobreixen una roca que fa olor al forn de la torradora. Reconeixent-lo com una peça del Mal, Kevin els adverteix que no el toquin. Ignorant-lo, el toquen i exploten, deixant només les sabates. Kevin s’acosta tentativament a les sabates per fumar i es veu des de dalt a mesura que la seva figura es fa més petita, revelant el planeta i després l’espai exterior, abans de ser enrotllat al mapa per l’ésser suprem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada