Bloc personal,

dimarts, 12 de maig del 2020

Tag (2018)

[853]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Jeff Tomsic
Guió: Rob McKittrick, Mark Steilen
Actors: Jeremy Renner, Ed Helms, Jake Johnson

[ Comèdia ] 1h 40min

Sinopsi

IMDb (6,5):
“Un petit grup d’antics companys de classe organitzen un elaborat joc anual d’etiquetes que requereix que alguns viatgin per tot el país.”

Crítica

Sorprenentment ha estat força bé…

Em pensava que seria una pocasoltada –en part ho és, aquesta és la gràcia–, però m’ha semblat d’allò més interessant. A més fet amb gràcia i estil. M’hi he entretingut molt.

Resum (amb espòilers)

Hogan "Hoagie" Malloy, Bob Callahan, Randy "Chilli" Cilliano, Kevin Sable i Jerry Pierce han estat jugant el mateix joc d'etiquetes des que tenien nou anys, a partir del 1983, durant el mes de maig. Des d’aleshores, la principal regla del grup del joc és que l’última etiqueta és “ja” fins a la temporada vinent. Amb Hoagie que ha estat l'últim etiquetat l'any anterior, primer va etiquetar Bob, ara director general d'una companyia d'assegurances, contractant-se a la companyia de Bob com a conseller. Va reclutar a Bob i després a Chilli i a Kevin per a un últim intent d’etiquetar a Jerry, que mai no ha estat etiquetat a causa del seu fort atletisme i intel·ligència. Hoagie els diu que Jerry planeja retirar-se després del partit d'aquest any a causa del seu proper matrimoni. Rebecca Crosby, reportera del Wall Street Journal que fa una peça sobre Bob, aprèn del seu joc i s’uneix a ells, decidint escriure un article sobre els amics. També van acompanyades per la dona de Hoagie, Anna, a qui no se li permet jugar, ja que les seves regles estableixen que les noies no podien jugar, i també perquè és extremadament competitiva.

Una vegada que arriben a la seva ciutat natal de Spokane, Washington, atrauen a Jerry al club de camp local on es casarà, però es veuen aclaparats per l'habilitat de Jerry. A continuació, Jerry presenta la seva núvia Susan. Com que els altres expressen la seva decepció per no haver estat convidats al casament malgrat la seva estreta relació, Suasan explica que no van ser convidats perquè no volia que la seva boda es va arruïnar pels seus shenanigans. Accepten no jugar el joc en cap esdeveniment relacionat amb el casament a canvi d'invitacions al casament. Malgrat això, el grup fa diversos intents d'etiquetar a Jerry tant abans com després dels esdeveniments relacionats amb el casament.

El grup es cola a casa seva a la nit, aprenent que Jerry ha augmentat el seu joc amb diversos vestits i fins i tot Chloroform. Hoagie també adverteix un rebut pel fumatge de Jerry, assabentant-se que el recollirà a la matinada següent. Abans que poguessin aprendre res més, es veuen obligats a abandonar-se quan Jerry engega una convincent ruse que està al dormitori de Hoagie amb el seu vell ós farcit des de la infància, però en realitat, va estar al seu soterrani tot el temps. L’endemà al matí, Hoagie, sabent on serà Jerry, es disfressa de dona gran i emboscà a Jerry al centre comercial, però és derrotada. Aleshores, en un sopar d’assaig al club de camp, Jerry convida a Cheryl Deakins, a la matinada de secundària de Bob i Chilli, a distreure el grup i l’intent d’etiquetar a Jerry resulta en una persecució de cotxes de golf que finalment deixa a Hoagie, Chilli i Kevin tot. atrapat en doloroses trampes al bosc, establert per Jerry i la tripulació dels camps de golf. Durant el sopar d’assaig, Susan revela als nois que està embarassada.

Derrotat, el grup intenta construir un nou pla. Després d’assabentar-se que Jerry assisteix a reunions d’Alcoholics Anònims, el grup decideix fer la seva propera reunió, que és el dia del seu casament. Com a preparació, tanquen totes les sortides, posen ratolins a terra fora per evitar que Jerry salti de les finestres i es vesteixi com a membres de l'AA. Ells fan el seu moviment i gairebé etiqueten Jerry, però un cop es troba atrapat, Jerry es retira a l'emmagatzematge del vi de la comunió. Es manté durant hores durant el temps que els nois assetgen l’habitació, fins que arriba Susan, amb el casament a poques hores de distància. Susan empeny a Jerry i els altres per haver arriscat el casament per un joc infantil, però sembla que de sobte cau i té un avortament involuntari. Jerry surt a ajudar. Chilli està convençut que es tracta d’un malestar, però la situació sembla autèntica, i el mateix Jerry també els diu que no toca a l’entorn i els dos marxen.

Els nois reben textos que el casament queda ajornat a causa del possible avortament involuntari. Tot i això, una sospitosa Anna veu que les dames d’honor van fer publicacions similars a Instagram. Amb una de les dames d’honor que s’està embullant en Bob i que també té un perfil privat, Anna crea un perfil fals per a Bob per tal d’apagar la dama d’honor per la veritat. Un cop hi accedeixen, veuen una entrada de la dama d'honor de Susan amb el seu vestit, que mostra que el casament encara està previst. Incensats pel truc, la colla decideix xocar el casament. A la seva arribada, Susan confirma l’enganxament, incloent-hi l’embaràs fals. Enutjat a Jerry per mentir, Hoagie decideix etiquetar a Jerry al final de la cerimònia després que les colomes siguin alliberades. Hoagie carrega a Jerry, però es troba molt a faltar i acaba atacant accidentalment el pastor a terra. Hoagie aleshores perd la consciència, cosa que Jerry considera que és una desordenada, però Anna confirma que l'estat de Hoagie és greu i demana una ambulància.

Tothom es reuneix a l’hospital on Hoagie els diu que té càncer de fetge. Sabent que pot no estar viu per a la propera temporada, Hoagie va mentir sobre Jerry per deixar de fum perquè volia reunir a tothom per a un últim intent d'etiquetar-lo. Jerry es lamenta de no estar tan a prop de la resta del grup, i afirma que devia ser els quatre que eren allí mateix com els seus membres de casa. A petició dels seus amics i la seva dona, Jerry finalment s’empassa el seu orgull i li permet a Hoagie etiquetar-lo. A només cinc minuts de durada, el grup continua el joc, corrent per l’hospital tal i com feien de nens i canviaven les seves regles perquè Anna, Rebecca i Susan puguin jugar també.
v Abans de publicar els crèdits, es mostren múltiples fotografies i videoclips que mostren el grup real de deu homes que van inspirar la pel·lícula, que continuen jugant fins avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada