Bloc personal,

dilluns, 11 de maig del 2020

Splice (2009)

[852]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Vincenzo Natali
Guió: Vincenzo Natali, Antoinette Terry Bryant
Actors: Adrien Brody, Sarah Polley, Delphine Chanéac

[ Drama, terror, ciència ficció ] 1h 44min

Sinopsi

IMDb (5,7):
“Els enginyers genètics Clive Nicoli i Elsa Kast esperen assolir fama tot empalant amb èxit l’ADN de diferents animals per crear nous animals híbrids d’ús mèdic.”

Crítica

Quin avorriment…

Previsible de principi a fi, l’únic interès està en saber en com evoluciona l’especíment, però fet amb tant poca gràcia que ni això…

Resum (amb espòilers)

Els enginyers genètics Clive Nicoli i Elsa Kast esperen assolir la fama empalmant ADN animal per crear híbrids per a ús mèdic a la companyia N.E.R.D. (Investigació i desenvolupament d’intercanvi nuclear). Els seus treballs van cedir anteriorment a Fred, una criatura vermiforme de mida gossa pensada com a amiga per al seu exemplar femení, Ginger. Després d’aparellar-los amb èxit, Clive i Elsa tenen previst crear un híbrid humà-animal que pugui revolucionar la ciència. Els seus patrons Joan Chorot de N.E.R.D. i William Barlow els va prohibir fer-ho. En canvi, han de trobar i extreure proteïnes utilitzades per a la producció comercial de medicaments de Fred i Ginger. Clive i Elsa, però, desobeeixen els seus superiors i persegueixen la seva pròpia agenda en secret, desenvolupant una criatura femenina prepubescent viable. Tot i que tenien previst acabar amb l’híbrid abans que arribés al termini complet, Elsa persuadeix a Clive que el deixés viure. Descobreixen que està envellint a un ritme molt accelerat. Elsa descobreix que la criatura està experimentant un desenvolupament mental com el d’un nen humà jove. Elsa anomena la criatura "Dren" després que la criatura llueixi NERD, després d'haver vist les lletres de la samarreta d'Elsa.

Després de traslladar Dren a un lloc nou per por de descobrir, troben que té una febre perillosament alta. Per intentar salvar-la, la col·loquen en un gran lavabo industrial ple d’aigua freda. Més endavant, Clive se submergeix plenament a Dren a l’aigüera i, al fer-ho, descobreix que Dren és amfibi, però segueix sent ambigu si va intentar salvar Dren o matar-la.

Mentre estudien Dren, Elsa i Clive descuiden el seu treball amb Fred i Ginger. En una presentació molt divulgada de la seva obra, Fred i Ginger lluiten salvatges fins a la mort. Posteriorment es descobreix que Ginger havia canviat espontàniament a un mascle, però Elsa i Clive no es van adonar perquè estaven centrats en Dren.

Elsa forma un vincle matern amb Dren. Després que Dren salta sobre el germà de Clive, Gavin, la traslladen a una granja aïllada. Allà, Dren mostra tendències carnívores i ales retràctils. Ella es converteix en l'adolescència i s'avorreix de ser tancada al graner, però Elsa i Clive temen que deixar-la fora pot conduir al seu descobriment. Clive s'adona que l'ADN humà utilitzat per crear Dren era Elsa, no d'un donant anònim com li havia dit Elsa. Després que Dren exhibeixi un comportament perillós, Elsa restringeix Dren i li treu el punyal, utilitzant-lo per sintetitzar la proteïna que Elsa i Clive havien estat buscant.

Mentrestant, Dren i Clive han desenvolupat una atracció mútua. Elsa els descobreix tenir relacions sexuals al graner i està horroritzada. Clive acusa Elsa de no haver volgut mai un nen "normal" per la por a perdre el control; en canvi, ella va triar-ne un com a experiment, on es podia assegurar el control. Decidir que l’única solució és acabar amb Dren, tornen a la granja i troben que Dren sembla que ja morís.

William Barlow descobreix l'ADN humà en les mostres de proteïna de Dren i arriba a investigar. Elsa li diu a Barlow que Dren està mort i enterrat darrere del graner. No obstant això, Dren, després d'haver-se metamorfosit a un mascle, s'aixeca de la fossa i ataca el grup, matant a Barlow i Gavin abans de violar a Elsa. Clive ataca a Dren per salvar a Elsa, però Dren el supera. Elsa intervé i està a punt de matar a Dren, però vacil·la, cosa que permet a Dren matar a Clive. Llavors Elsa mata a Dren.

Més endavant s'informa a Elsa que el cos de Dren contenia nombrosos compostos bioquímics pels quals l'empresa va començar a presentar patents. Joan ofereix a Elsa, que està traumatitzada pels seus atreviments i ara visiblement embarassada del nadó de Dren, una gran quantitat de diners per passar amb l’embaràs, que Elsa accepta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada