Bloc personal,

diumenge, 19 d’agost del 2018

Fantastic Four (2015)

[635]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Josh Trank
Guió: Jeremy Slater, Simon Kinberg, Josh Trank
Actors: Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 1h 40min

Sinopsi

IMDb (4,3):
“Quatre joves es teletransporten a un univers alternatiu i perillós que altera la seva forma física de manera impactant. Els quatre han d’aprendre a aprofitar les seves noves habilitats i treballar junts per salvar la Terra d’un antic amic convertit en enemic.”

Crítica

A mi no m’ha desagradat tant…

Sembla que, per la mala crítica rebuda, la baixa puntuació i la temuda comparació, la pel·lícula és molt dolenta, però ni de lluny. Les comparacions sempre són odioses. A mi també m’agrada més la que ja es va fer de 2005 i que estava ben feta, per la qual cosa, el simple fet de valorar de fer-ne una de nova, ja sobrava (devien tenir problemes per fer encaixar el puzzle al tenir l’actor que interpreta el capità Amèrica fent de torxa humana). Però d’aquí a que sigui tant dolenta… doncs no. No és una pel·lícula més de Marvel (n’hi ha alguna d’Spiderman que fa grima…), és bastant justeta, però és correcta. A mi m’ha entretingut. Això sí, sap greu la falta d’escena postcrèdits i el cameo d’Stan Lee. Ens tenen acostumats al caramelet i quan no el tenim, el notem a faltar.

Resum (amb espòilers)

Els amics d’infància, Reed Richards i Ben Grimm, han treballat junts en un prototip teletransportador des de la joventut i, finalment, han aconseguit cridar l’atenció del professor Franklin Storm, director de la Fundació Baxter, un institut de recerca patrocinat pel govern per a joves prodigi. Reed és reclutat per unir-se a ells i ajudar els germanastres Storm, la científica Sue Storm i el tècnic Johnny Storm, a completar una “porta quàntica” dissenyada pel protegit d’Storm, Victor von Doom.

L’experiment té èxit i el supervisor de la instal·lació, el Dr. Allen, planeja enviar un grup de la NASA per aventurar-se en una dimensió paral·lela coneguda com “Planeta Zero”. Decebuts per haver-los negat la possibilitat d’unir-se a l’expedició, Reed, Johnny i Victor, juntament amb Ben, fan servir la porta quàntica per embarcar-se en un viatge sense restriccions al planeta Zero. Victor intenta tocar la lava verda fent que s’activi l’erupció. Reed, Johnny i Ben tornen a la seva llançadora i Sue els ajuda a tornar a la Terra. Victor sembla haver mort després de caure per una vessant escarpada. La porta quàntica explota, alterant Reed, Sue, Johnny i Ben en un nivell genètic i concedint-los habilitats sobrehumanes més enllà del seu control: Reed pot estirar-se com a goma, Susan pot arribar a ser invisible i generar camps de força, Johnny pot convertir tot el seu cos en el foc i pot volar, i Ben desenvolupa una pell de roca que li dona força i durabilitat sobrehumanes. Posteriorment, es col·loquen sota custòdia del govern per tal d’estudiar i provar les seves habilitats. Culpant-se per l’accident, Reed escapa de la instal·lació i intenta trobar una cura pels seus canvis.

Un any més tard, Reed és ara un fugitiu i ha construït un amagatall que li permet controlar la seva habilitat. Amagat a Amèrica Central, és finalment trobat per l’exèrcit dels Estats Units amb l’ajuda de Sue i capturat per Ben, que s’ha convertit en un actiu militar juntament amb Johnny i Sue. Johnny i Sue han estat equipats amb vestits especialitzats dissenyats per ajudar-los a controlar les seves habilitats. Reed és portat a l’Àrea 57, on el Dr. Allen el reclama reconstruint la porta quàntica a canvi de donar a Reed els recursos per trobar una cura. Arribats al planeta Zero, els exploradors del Dr. Allen troben a Victor, que s’ha fusionat amb el seu vestit espacial i ara posseeix habilitats telekinétiques i el tornen a la Terra. Al creure que la humanitat ha de ser destruïda per poder reconstruir-la a la seva imatge, Victor mata els científics i soldats a la base, incloent el Dr. Allen i el Professor Storm, i torna al planeta Zero utilitzant la porta quàntica, amb Ben, Johnny, Reed i Sue trepitjant-li els talons.

Victor activa un portal al planeta Zero amb la porta quàntica i comença a consumir el paisatge de la Terra utilitzant una estructura que va crear a partir de les formacions de roca del planet Zero. Els quatre s’enfronten i, després d’una batalla curta, Ben atura Doom dins el feix d’energia del portal, desintegrant-lo mentre que Johnny tanca el portal. Tornant a la Terra, el grup és recompensat per l’exèrcit nord-americà per la seva heroicitat donant-los una nova base d’operacions coneguda com “Ciutat Central” per estudiar les seves habilitats sense interferències governamentals. Decideixen utilitzar els seus poders per ajudar a la gent i adoptar el nom dels “Quatre Fantàstics”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada