Bloc personal,

dissabte, 17 d’agost del 2019

Chilling Adventures of Sabrina (2019) S02

[91]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Roberto Aguirre-Sacasa
Actors: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis

[ Drama, fantasia, terror ] 9 capítols de 53-62 min

Sinopsi

IMDb (7,7):
“A mesura que s’acosta el seu 16è aniversari, Sabrina ha de triar entre el món de les bruixes de la seva família i el món humà dels seus amics. Basat en el còmic Archie.”

Crítica

Semblava que sí, però no…

La veritat és que eren més les ganes que realment valgués la pena que altra cosa. La intenció és bona, però els resultats estan aigualits. Allarguen massa les coses per tal d’omplir el format pautat de temporada.

En aquesta segona temporada, sembla que Sabrina ja no és tan innocent i només amb el maquillatge i vestuari ja ho aconsegueixen. La veritat, però, és que, després del capítol inicial que torna a estar molt bé en aquesta segona temporada, la resta de capítols són bastant ensopits fins el capítol 7 on maten Sabrina i descobreix uns nous súperpoders, el capítol clímax. D’aquí fins la resolució final, que encara aguanta una mica per saber com acabarà i tot l’inici fins aquí, a mi se m’ha fet pesada.

Resum (amb espòilers)

Sabrina ja coneix els seus poders, que no són pocs. A canvi, però, ha hagut de vendre la seva llibertat al Senyor Fosc. El fet de reviure el germà del seu xicot, Harvey, a la primera temporada i convertir-lo en zombie, ha fet que s’allunyi d’ell i pràcticament no es parlen. Harvey i Roz comencen a festejar. Theo es talla el cabell i vol que tothom la consideri un noi. I Sabrina comença a festejar amb Nick, el bruixot. Blackwood va fent de les seves per intentar acabar amb Sabrina de manera bastant matusera, tot i que no té problemes en fornicar amb la seva tieta Zelda. La majoria de l’acció ja passa a l’Acadèmia.

La professora Wardhell, Lilith en realitat, torna a reconduir totes les accions de Sabrina per tal que s’acompleixi la profecia: que torni el Senyor Fosc en la seva forma humana primigènia i que coroni Sabrina com a reina de l’infern en el mateix moment que s’obren les portes de l’infern i comença l’Apocal·lipsis amb l’extermini de tots els humans i bruixots. Per altra banda, la professora no vol que passi perquè la promesa de reina de l’infern se la van fer a ella… però és qui ho propicia tot.

Mentrestant, uns caçadors de bruixes que en realitat són àngels, arriben a Greendale a matar totes les bruixes. Comencen a fer-ho, matant fins i tot Sabrina, però aquesta, dotada d’uns poders que no coneixia ni ella ni ningú, resucita, levita i comença a fer miracles retornant la vida a un parell de bruixots. L’església de la foscor hi veu problemes en aquesta acció, perquè es qüestiona la seva autoritat suprema. Fins i tot ha d’intervenir l’Antipapa, que és assassinat per Blackwood de manera que sembla que han estat Ambrose i els Spellman. Blackwood es casa amb Zelda, però la deixa imbecilitzada amb un conjur i es postula com a nou Antipapa. Sabrina el descobreix.

Finalment la profecia s’acompleix i el Senyor Fosc arriba a la Greendale en forma humana disposat a descasar-se amb Sabrina per convertir-la en reina, ara sense poders per un conjur de mandràgora per tal d’impedir inútilment la profecia. Acabem sabent que Sabrina és filla del Senyor Fosc.

Harvey, Roz i Theo aconsegueixen que les portes de l’infern no s’obrin i entre la professora Wardhell, Nick i Sabrina paren unes quantes trampes a Lucifer sense aconseguir-ho, fins que Nick se sacrifica i el seu propi cos fa de pressó humana per contenir Lucifer. Wardhell s’emporta Nick, amb Lucifer dintre, a l’infern i Sabrina li cedeix la corona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada