Bloc personal,

dimecres, 28 d’agost del 2019

Drag Me to Hell (2009)

[756]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Sam Raimi
Guió: Sam Raimi, Ivan Raimi
Actors: Alison Lohman, Justin Long, Ruth Livier

[ Terror, thriller ] 1h 39min

Sinopsi

IMDb (6,5):
“La treballadora d’un banc que es dedica a concedir prèstecs, després de desnonar una dona gran de casa seva, rep una maledicció sobrenatural. Desesperada, es dirigeix a una vident per intentar salvar la seva ànima, mentre que les forces del mal treballen per impulsar-la cap a un punt de ruptura.”

Crítica

Entre esperpèntica i interessant…

De terror, res de res. Com a molt, fàstic i repulsió.

Arriba un punt que és tant esperpèntica que no saps si, en el fons, estan buscant la broma. Però tal i com acaba, no. Després de molt de fàstic, algunes escenes impossibles, però clàssiques en les pel·lícules de terror, indiquen que és un “nou” tipus de terror… dic jo!

Resum (amb espòilers)

Una noia que treballa en un banc i està esperant una promoció per ascendir a sots-directora es dedica a estudiar la viabilitat dels prèstecs.

Una dona gran d’origen gitano, que fa més fàstic que altra cosa (treure’s un gargall de la boca i guardar-lo al mocador amb tot luxe de detalls en una pel·lícula “convencional” de terror, és la primera vegada que ho veig), ve a demanar un nova moratòria en l’execució del seu desnonament. Com està pendent d’aquest ascens, i per guanyar-se punts davant del director enfront del nou treballador que li va fent contínuament la pilota, li diu que no pot fer-ho. La dona, sembla, li tira una maledicció. Quan surt a buscar el cotxe, la dona l’està esperant dintre i després d’un forcejament li arranca un botó de l’abric i, ara sí, li fa una maledicció.

La noia està acollonida i demana ajuda al seu xicot i tots dos van a veure un mèdium que sembla només els vol treure diners. Els explica que realment sí ha estat una maledicció.

La noia vol arreglar les coses i va a casa de la dona, però ja ha mort. Assisteix al seu velatori i acaba caient-li el taüt sobre i tots els líquids post-mortem de la dona vessen dins la seva boca.

Comença a tenir visions i sap segur que un dimoni va darrera seu. Acudeix de nou al mèdium, aquest busca una vident que la pot ajudar i intenten cridar al dimoni perquè es posi dins una cabra, així poder matar la cabra i acabar amb la maledicció.

Les coses no acaben de sortir bé i decideix anar a la tomba de la vella i tornar-li el botó que està maleït que és l’objecte per on arriba el dimoni a buscar-la. Obre la tomba enmig d’una tempesta d’aigua i li posa el botó a la boca.

Creient que tot s’ha acabat, es reuneix amb el seu xicot a l’andana del tren per sortir de viatge, quan aquest li dona un sobre on hi havia el botó maleït que havia confòs amb un sobre on hi havia una moneda i és el que ha posat a la boca de la vella. És aspirada enmig de les vies i, just quan passa el tren, l’infern s’obre per sota seu i és engolida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada