Bloc personal,

dimarts, 20 d’agost del 2019

Liu lang di qiu (2019) (The Wandering Earth)

[749]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Frant Gwo
Guió: Gong Geer, Junce Ye
Actors: Jing Wu, Chuxiao Qu, Guangjie Li

[ Acció, drama, ciència ficció ] 2h 5min

Sinopsi

IMDb (6,1):
“A mesura que el sol s’apaga, les persones de tot el món construeixen propulsors de planeta gegant per desplaçar la Terra de la seva òrbita i fer-la navegar cap a un nou sistema estel·lar. No obstant això, el viatge de 2500 anys arriba amb perills inesperats i, per salvar la humanitat, un grup de joves lluiten durament per la supervivència de la humanitat.”

Crítica

Molt barroca, però no té un pla dolent ni un segon de respir desaprofitat…

I aquí IMDb li dona un trist 6,1. Potser no és cap cosa de l’altre món, però entretinguda és… disbaratada també… ;-)

A mig camí entre una pel·lícula “convencional” d’acció de no parar (Marvel, per exemple) i un vídeo joc, per l’excés de CGI… però aquí li va bé, penso jo.

A mi m’ha agradat. També cal dir que, si no vas amb compte, fins a cert punt et perds…

Resum (amb espòilers)

El nucli del Sol s’està degenerant i s’està expandint, per la qual cosa la Terra està abocada a la seva destrucció engolida pel Sol. La Terra inicia un projecte per traslladar-la a 4,2 anys llum que consta de cinc fases:

1.- Es construeixen 10.000 propulsors anomenats motors terraquis i 10.000 ciutats subterrànies per protegir la humanitat.
2.- S’activen els motors par de l’equador per aturar la rotació de la Terra, provocant mega-tsunamis que acabaran amb la meitat de la vida del planeta.
3.- La Terra, aprofitant la força gravitacions del Sol i de Júpiter, començarà una època errant (The Wandering Earth).
4.- Quan la Terra deixi el sistema solar els motors entraran en màxima potència i durant 500 anys aconseguiran 0,5% de la velocitat de la llum. Després, durant 1.300 anys, anirà surant per l’espai. I 700 anys després, canviant la direcció dels motors, l’aturaran.
5.- Atracaran al nou sistema solar per quedar-s’hi.

En el moment en que s’estan acostant a Júpiter, aquest té variacions gravitacionals i tot apunta a que la Terra es desintegrarà al xocar-hi. Diversos equips de la Terra hi treballen per evitar-ho i des de l’Estació Espacial Internacional es van marcant les directrius. Malgrat tot, hi ha un punt en que totes les estadístiques diuen que no serà possible evitar la colisió, per la qual cosa, la intel·ligència artificial de l’Estació posa a tots els seus ocupants a hibernar donant la humanitat per perduda i surt d’òrbita per buscar el seu destí final, carregat d’embrions que puguin colonitzar un nou planeta.

Una família, el pare de la qual està a l’Estació, el fill i la germanastra recollida d’un tsunami a la Terra, però amb ganes de conèixer la superfície (viuen en ciutats subterrànies) i l’avi que havia estat conductor de mega-camion que alimenten els motors gegants de la Terra, es veuen superats per un seguit d’aventures per superar les diferentes dificultats amb la tecnologia disponible, els continus terratrèmols que es produeixen amb la proximitat de Júpiter i la succió de l’atmosfera terrestre.

L’única solució per salvar la Terra és inflamar l’atmosfera de Júpiter per allunyar-la del seu camp gravitacional i impulsar-la en l’òrbita correcta per sortir del sistema solar cap on tenen previst. Ells i altres grups de rescat, aconsegueixen salvar la Terra, però ho hauran de fer entre tots i la deserció del pare a l’Estació, sacrificant-se cremant l’Estació i el seu combustible per provocar la detonació.

Tampoc cal detallar massa més en disbarats impossibles, però a mi m’ha agradat força.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada