Bloc personal,

dimarts, 27 d’agost del 2019

Dumbo (2019)

[755]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tim Burton
Guió: Ehren Kruger, Helen Aberson (novel·la)
Actors: actors

[ Aventura, familiar, fantasia ] 1h 52min

Sinopsi

IMDb (6,3):
“Un elefant acabat de nèixer i amb les orelles tan grans que li permeten volar, ajuda a salvar un circ de la ruïna, però quan el circ planeja una nova aventura, Dumbo i els seus amics descobreixen secrets foscos sota la seva nova etapa.”

Crítica

Per ser del Tim Burton, una merda! Si fos d’algú desconegut, “per passar l’estona”…

S’haurà dit una i mil vegades, però… quina necessitat hi havia de fer-ne una pel·lícula “real”? Cap ni una. Modifiquen la història i només val la pena les clucades d’ull a la pel·lícula d’animació. Però, és clar, qui hagi vist la pel·lícula animada ja és gent gran, com jo mateix. Les noves generacions no tenen cap referència i, per si mateixa, la història és bastant fluixeta. Impossible que enganxi com l’original!

Resum (amb espòilers)

Dos nens orfes de mare que han estat criats al circ esperen l’arribada del seu pare de tornada de la guerra sense un braç i, obligadament, no pot fer el seu número dalt d’un cavall i és encarregat de netejar els estables. L’amo del circ ha comprat una elefanta prenyada i pensa que és una inversió, doncs tindrà dos elefants pel preu d’un.

L’elefant acabat de nèixer, però, és tan lleig que provoca el rebuig de tothom degut a les seves enormes orellotes. Els dos nens, per casualitat, veuen que l’elefant pot volar, però no saben com demostrar-ho.

Mentrestant els problemes al circ se succeeixen i l’amo del circ ha d’anar fent retallades. En un moment, un dels cuidadors dels elefants que se la té jurada al soldat que acaba de tornar, provoca la mare de Dumbo perquè reaccioni amb violència al seu assetjament i acaba mort. Mare i fill són separats.

Els nens aconsegueixen que Dumbo voli davant els ulls de tothom i això salva el circ. La notícia arriba a un gran empresari que compra tot el circ per quedar-se Dumbo, tot i que no aconsegueix que faci el que ell vol exactament. Aquest empresari té un gran parc d’atraccions, però està hipotecat pel banc i també espera que l’èxit de Dumbo el torni a les bones èpoques.

La pressió per aconseguir l’èxit, fa que surti el seu costat dolent i tot i que aconsegueix que Dumbo voli, aquest descobreix que la seva mare està a l’apartat de bèsties terroríques maquillada com un monstre i s’escapa per enèssima vegada. Els seus amics, veient també les trampes del nou amo del circ, l’ajuden fins aconseguir que mare i fill tornin a l’Índia d’on va sortir la mare i es retrobin amb la resta d’elefants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada