Bloc personal,

diumenge, 28 de gener del 2018

Made in Abyss 2 (2014)

[79]

Valoració




Fitxa tècnica

Akihito Tsukushi (guió, dibuix, tinta i color)
(Made in Abyss - Meido in Abisu)

[ Manga seinen, fantasia ] (ed. 2018)
Ivréa

8 capítols (9-16) - 180 pàg. b/n + cobertes - 150 x 210 mm (11 mm gruix)

Sinopsi

Whakoom
“L’Abisme té la maledicció de no retornar a la superfície als que es submergeixen profundament. Riko, una exploradora de 12 anys, intenta desafiar aquest forat desconegut per conèixer a la seva mare Liza. Vol arribar al fons del pou que ni tan sols està segura de si existeix. Es tracta d’un desafiament imprudent, però per Riko només li val la victòria. L’acompanya Reg, un nino mecànic / robot que Riko va conèixer a l'Abisme i que ha perdut la memòria i té per objectiu protegir la seva temerària amiga per també arribar a conèixer la seva identitat. Sembla un noi petit, però el seu cos té un poder terrible. Si col·laboren tots dos, segurament obrirant camí…”

Crítica

Impecable!

El dibuix impecable. Les inconsistències que s’aprecien en el primer volum, aquí queden corretgides. Hi han vinyetes que tenen una força gràfica increïble. Semblen anuncis publicitaris. Potser el dibuixant és dibuixant publicitari. Domina composició i persepectiva. Amb tot, encara hi ha algun capítol però, que m’ha semblat acabat amb presses…

I l’habitual en aquests casos, hi han moments que en l’anime s’expressen millor i hi han detalls que queden millor explicats al manga. De totes maneres, sense desmerèixer la qualitat del manga, ara veig l’anime millor de quan el vaig acabar de veure. El tractament del color. El detall dels moviments. Hi han moltes coses dignes d’elogi.

Ja m’ho havia semblat en el primer volum, però aquest segon ho ha confirmat. Riko en el manga té un cos més adult… el que li correspon per l’edat. En l’anime és més asexuat… o més infantil… En definitiva, que no té els pits prepúbers que li corresponen per edat a l’anime i al manga sí.

Acabo de fer-li una ullada a l’últim capítol publicat fins ara (cap. 44) corresponent al volum 7 (això vol dir que encara s’està publicant amb pauses importants) i he vist que el dibuix ha evolucionat bastant. Perd bastant de l’aspecte “esbossat” i és tot més sintetitzat… més estandaritzat. A nivell visual perd força, però em sembla que el que la majoria de gent busca és la història perquè han quedat atrapats… Per gustos els colors.

Llegit via scans primer i comprat l’exemplar després.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada