Bloc personal,

dissabte, 17 de febrer del 2018

Reiraku (2017)

[89]

Valoració



Fitxa tècnica

Inio Asano (guió, dibuix, tinta i color)
(Reiraku, Downfall)

[ Manga seinen, slice of life ] (ed. 2020)
Norma Editorial

8 capítols - 240 pàgines b/n (5 a color) - 148 x 210 mm

Sinopsi

Whakoom:
“La història se centra en un autor manga que s’acaba de divorciar de la seva dona i alhora editora. La seva ànima està a la deriva i comença a caure en l’abisme.

Amb la seva última creació, Asano ens narra la decadència que experimenta Kaoru Fukasawa, un conegut mangaka, després de finalitzar la seva primera gran obra d'èxit. Després de decidir separar-se de la seva dona, qui treballa com a editora per a una altra mangaka, Kaoru es veu sumit en una voràgine de la qual, a més, no farà res per escapar. Com en totes les seves obres, Asano explora en Reiraku les profunditats de la condició humana, aquest cop allunyant-se de la joventut per centrar-se en la maduresa; sens dubte, un manga que farà les delícies dels seus seguidors.

El manga més personal del transgressor Inio Asano!”

Crítica

El millor que ha fet des de Punpun.

Però és una sèrie inacabada, com moltes de les coses que ha fet últimament. Així doncs, és clarament autobiogràfica.

Deixa la sèrie quan, en l’últim capítol, quedava clar que hauria de continuar. Així ho ha indicat Inio en el seu compte de Twitter. La història m’agrada molt i l’estil del dibuix també, molt més que aquesta “porqueria” de Dead Dead Demons… Una història totalment depriment, però que dona moltes pistes que realment és autobiogràfica.

Sigui el que sigui el seu proper projecte, sembla que serà prou important doncs atura Dead Dead Demons… i deixa Reiraku a mitges. Així doncs, per calendari, aquesta és l’última peça publicada d’Asano.

[ Editat 02/06/21 ] Llegit originalment via scans (17/02/18) i, finalment, comprat el volum en el moment de la seva edició (10/10/20).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada