Bloc personal,

dissabte, 3 de febrer del 2018

El fin del mundo y Antes del amanecer (2016)




Inio Asano (guió, dibuix, tinta i color)
(Sekai no Owari to Yoake Mae - The End of The World and Before Dawn)

[ Manga seinen, slice of life ] (ed. 2017)
Norma Editorial



[84]

M’ha agradat però me l’haurè de rellegir…

L’haig de rellegir perquè l’he anat llegint amb bastant de temps entre història i història, doncs és un recull d’històries curtes publicades entre 2005 i 2008. Posterior a Nijigahara Holograph (2003), al mateix temps que Solanin (2005), però abans de les joies –EMHO– La chica a la orilla del mar (2009-11) i Buenas noches, Punpun (2007-13). I la manera d’explicar històries i l’estil del dibuix s’encabeix en aquest període. Hi han situacions –tant en la història com en el dibuix– que semblen esbossos del que seran més tard capítols de Punpun, per exemple.

M’ha agradat molt el texte “explicatiu” que hi ha al final d’Un mundo maravilloso (única història amb algunes pàgines en color, a part de la primera…) i també l’epíleg final amb explicacions de cada capítol. S’entenen millor les coses així…

Sense que m’agradi tant com les “joies” mencionades, m’agrada molt més que el que està fent ara mateix amb Dead Dead Demons Dededede Destruction (2014-~) en el que realment no sé què està fent. Acabo de finalitzar la lectura de Made in Abyss (2013-~) i tinc la sensació per moments que a ell li hagués agradat fer aquesta història… detalls que veig.


Whakoom:
“Una estudiant d’institut que vol deixar la seva petita ciutat, un oficinista de mitjana edat que es queda a l’atur i es busca a si mateix, una noia que es replanteja la seva vida diversos anys després d’acabar la seva adolescència, un mangaka que torna al seu poble natal… Relats curts plens de la màgia i la sensibilitat de Inio Asano.”






11 històries autoconclusives - 264 pàg. b/n + 16 pàg. color + cobertes (rústica) + sobrecobertes (plastificades + vernís UVI) - 130 x 182 mm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada