Bloc personal,

diumenge, 29 de desembre del 2019

Shaun of the Dead (2004) (Zombies Party)

[778]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Edgar Wright
Guió: Simon Pegg, Edgar Wright
Actors: Simon Pegg, Nick Frost, Kate Ashfield

[ Comèdia, terror ] 1h 39min

Sinopsi

IMDb (7,9):
“L’apocalipsi zombi es veu alterat per la vida inevitable d’un home.”

Crítica

Divertida, però ara, descontextualitzada…

Per passar l’estona entretingut està molt bé, però des de l’apogeu de Walking Dead i altres mandangues, queda totalment fora de lloc.

Resum (amb espòilers)

A Londres, Shaun és una venedora d’electrònica sense fi que els seus col·legues són desprestigiats, no s’aconsegueix amb el seu padrastre, Philip, i és bolcada per la seva xicota, Liz. Liz es separa amb Shaun després de no aconseguir les reserves del sopar i suggereix que, de nou, vagi al Winchester, el pub on passen la major part de la nit. En canvi, un Shaun desconcertat es cansa amb el seu company proper, Ed, al Winchester. A casa, el company de pis de Shaun i Ed es queixa d’una picada d’una picada d’un mugger i del seu electro a les quatre de la matinada, mentre que s’ha d’omplir a la feina; després beura a Shaun per aconseguir la seva vida.
Al matí, un apocalipsi zombi ha desbordat Londres, però Shaun i Ed es noten lentament fins que es troben amb dos zombis al seu jardí. Shaun i Ed van colpejar els zombis fins a matar-los amb una pala i una paleta. Dissenyen un pla per rescatar la mare de Liz i Shaun, Barbara, per després esperar la crisi al Winchester. Escapen en el Renault Mégane de Pete, i capturen a Barbara i Philip, que es mosseguen poc després. Després utilitzen el preuat Jaguar Sovereign V12 de Phillip per recollir Liz i les seves amigues Dianne i David. Philip es reconcilia amb Shaun abans de convertir-se en un zombi.

El grup abandona el vehicle i continua a peu, esbudellant-se pels patis posteriors i després esvaint la mort per zombies pretenent barrejar i contorçar com a zombis. Busquen refugi a l’interior de Winchester, on Shaun descobreix que el fusell Winchester a sobre de la barra és funcional. Bàrbara revela a Liz la seva ferida picada i mor després de donar la seva aprovació a la relació de Liz i Shaun. David intenta disparar a Bàrbara, però Shaun l'atura, fent que ells i la resta del grup comencin a discutir. Shaun acusa a David d’estar enamorat de Liz, cosa que Dianne admet. Liz és capaç d’aturar els arguments, i un Shaun distret es veu obligat a disparar a Bàrbara quan es gira.

Els zombies entren al pub. David és desmembrat i devorat, i una Dianne enfurismada agafa la cama de David i es precipita a l’horda fins que queda fora de la vista. El zombi Pete apareix i mossega Ed, després del qual Shaun dispara Pete. Shaun, Liz i un Ed mossegat corren cap a la barra que Shaun escorça. Localitzen un passatge que condueix a un celler. En adonar-se que només els queda dues bales, Shaun i Liz contemplen el suïcidi mentre Ed decideix ser devorat pels zombies; tanmateix, Shaun descobreix un tauler de control que pot obrir la portella del barril per escapar-se al carrer. Shaun i Liz fugen del celler mentre Ed es fa voluntari per quedar-se amb el rifle. Abans que Shaun i Liz poguessin defensar-se, arriba l'Exèrcit i va enderrocar els zombies restants.

Sis mesos després, la civilització ha tornat a la normalitat i els zombies supervivents s’utilitzen com a mà d’obra barata i entreteniment. Liz s'ha mogut amb Shaun, mentre Shaun manté l'Ed zombified lligat al seu cobert on juguen TimeSplitters 2 junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada