Bloc personal,

divendres, 10 d’abril del 2020

Big Fish (2003)

[826]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tim Burton
Guió: Daniel Wallace (novel·la), John August
Actors: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup

[ Aventura, drama, fantasia ] 2h 5min

Sinopsi

IMDb (8,0):
“Un fill frustrat intenta determinar els fets reals a partir de la ficció en la vida del seu pare moribund.”

Crítica

Molt maca.

Em pensava que la tenia referenciada, però veig que no. De les poques que valen la pena tornar a veure passi el temps que hagi passat.

Resum (amb espòilers)

A la festa del casament de Will Bloom, el seu pare Edward recorda el dia que va néixer Will, afirmant que va agafar un enorme bagre utilitzant el seu anell de noces com a esquer. Will, després d'haver escoltat aquestes històries tota la vida, creu que són mentides i cauen amb el seu pare. Tres anys després, Edward està afectat de càncer, de manera que Will i la seva dona francesa embarassada Joséphine tornen a la ciutat d’Ashton, Alabama, per passar temps amb el seu pare. Durant el viatge en avió, Will recorda una història de la trobada de la infantesa d'Edward amb una bruixa, que li mostra la seva mort als seus ulls de vidre. Edward, malgrat la seva malaltia, continua contant la història de la seva vida a Will i a Joséphine. Afirma haver estat dormit durant tres anys a causa del seu creixement ràpid. Després es va convertir en un esportista localment famós abans de ser impulsat per la seva ambició de deixar la seva ciutat natal. Va sortir al món amb un gegant mal entès, Karl, que estava terroritzant la ciutat menjant bestiar de les granges dels voltants. Edward i Karl troben una bifurcació a la carretera i recorren camins separats. Edward segueix un camí per un pantà i descobreix la ciutat secreta de Spectre, els alegres locals que diuen que era l’esperat. Allà, es fa amistat amb el poeta Ashton Norther Winslow i la filla de l'alcalde, Jenny. Tot i això, Edward abandona Spectre, sense voler establir-se, però promet que Jenny tornarà.

Edward i Karl es retroben i visiten el Calloway Circus, on Edward s’enamora d’una bella dona. Karl i Edward treballen al circ, on el director d’amics Amos Calloway revela a Edward un detall sobre la dona al final de cada mes. Tres anys després, Edward descobreix que Amos és en secret un home-llop i l'ataca, però evita fer-li disparar amb una bala d'argent jugant a buscar fins que es converteixi en humà al matí. Amos, en tornar a la normalitat, revela que el nom de la dona era Sandra Templeton i que assisteix a la Universitat Auburn. Edward es dirigeix ​​a Auburn per canó, i busca Sandra durant molts dies, fins i tot fins a plantar milions de narcis a la cambra de dormitori. Finalment, ell li diu que està compromesa amb el company Don de la infantesa Don. Don apallissa brutalment a Edward, fent que Sandra trenqui el seu compromís i es casés amb Edward; Poc després, Don va morir aviat d'un atac de cor com la bruixa havia profetitzat. Poc després, Edward és reclutat a l'exèrcit i enviat a lluitar a la Guerra de Corea. Es paracaiguda al mig d’un espectacle militar de Corea del Nord, roba documents importants i convenç els bessons siamesos Ping i Jing perquè l’ajudin a tornar a casa a canvi de fer-los famosos. En tornar a casa, Edward es converteix en venedor itinerant i creua camins amb Winslow. Sense voler ajuda a Winslow a robar un banc que no funciona sense diners i després inspira al poeta a treballar a Wall Street. Winslow es converteix en un broker ric i retorna a Edward amb una gran quantitat de diners, que Edward utilitza per obtenir la casa dels seus somnis.

En el present, Will investigarà la veritat darrere dels contes del seu pare i viatja a Spectre. Coneix una Jenny més gran, que explica que Edward va rescatar la ciutat de la fallida comprant-la en una subhasta i la va reconstruir amb l’ajuda dels seus amics de Calloway Circus. Will suggereix que Jenny va tenir una aventura amb el seu pare, però ella revela que mentre ella estimava Edward, es va mantenir lleial a Sandra. Tornarà a casa però aprèn que Edward ha tingut un ictus i es queda amb ell a l'hospital. Edward es desperta, però, sense poder parlar gaire, demana a Will que narra com acaba la seva vida. Tot i que lluita, Will explica al seu pare de la seva imaginació atrevida fugida de l’hospital al riu proper, on tothom del passat d’Edward hi és allà per veure’l sortir. Will porta a Edward al riu, on es transforma en un peix gegant i neda lluny. Un Edward satisfet mor, sabent que Will entén finalment el seu amor per la narració de contes. Al funeral, Will i Joséphine se sorprenen quan totes les persones de les històries d'Edward venen al servei, tot i que cadascuna és una versió una mica menys fantàstica de la descrita. Will, finalment entenent l’amor per la vida del seu pare, transmet les històries d’Edward al seu propi fill.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada