Bloc personal,

dimecres, 1 d’abril del 2020

Mad Max (1979)

[819]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: George Miller
Guió: James McCausland, George Miller
Actors: Mel Gibson, Joanne Samuel, Hugh Keays-Byrne

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 1h 28min

Sinopsi

IMDb (6,9):
“En un món autodestruit, un venjatiu policia australià es proposa detenir una violenta colla de moters.”

Crítica

Res a veure amb el que recordava… molt bizarra!

M’ha deixat totalment descolocat, perquè no té res a veure amb el que recordava. Em pensava que ja hi havia acció del tipus llanero solitario gairebé des del principi i tota la pel·lícula és una introducció al que passarà en les següents…

També m’ha descolocat la traducció del títol a l’espanyol, Mad Max - Salvajes de autopista. Això encara m’ha confós més i he arribat a pensar que no fos una altra… però no, no; és aquesta.

A estones, sembla que no hi hagi guió i que vagin improvitzant… Però a mi m’ha entretingut bastant, més enllà d’aquesta situació de desconcert.

Resum (amb espòilers)

En una Austràlia distòpica "a uns quants anys a partir d'ara", el membre de la banda de motociclisme de Berserk, Crawford "Nightrider", Montazano mata a un oficial rookie de la Patrulla de la Força Principal (MFP) - la unitat patrulla de la carretera d'Austràlia - i s'escapa en un especial de persecució. Arriba a escapar a altres oficials del MFP, però després es troba amb el màxim home de la FP, Max Rockatansky. Max trenca la concentració del Nightrider durant una persecució a gran velocitat, provocant un accident ardent que mata al Nightrider.

Al garatge del MFP, a Max se li presenta un especial de Pursuit negre sobrealimentat amb motor V8. Una conversa entre el màxim Fifi Macaffee i el comissari de la Policia Labatouche revela que el Pursuit Special va ser autoritzat com a suborn per mantenir a Max a la força.

Mentrestant, la banda de motos de Nightrider, dirigida per Toecutter i Bubba Zanetti, recorre aproximadament una ciutat, vandalitzant la propietat, robant combustible i terroritzant la població. Atrapen una jove parella en un cotxe, destrueixen el cotxe i violen la parella. Max i el seu oficial oficial, Jim Goose, arresten el jove protegit Johnny el Nen del procurador a l'escena. Quan ni les víctimes de la violació ni cap dels ciutadans es mostren al judici de Johnny, els tribunals federals tanquen el cas, i els advocats de Johnny el van alliberar a la custòdia de Bubba per les objeccions furibundes de Goose.

Mentre Goose visita una discoteca a la ciutat l'endemà, Johnny sabota la seva moto de la policia. Després que la moto es bloquei a gran velocitat i s'estavella, un Oos sorprenentment sense fer-ho emprunteu una ute per a transportar la bicicleta de nou al MFP. No obstant això, Johnny emboscà Goose llançant un tambor de fre a través del parabrisa, provocant-lo que s'estavelli. Segons la insistència de Toecutter, Johnny llança un partit al naufragi de la ute, encenent la benzina i cremant a l'Oca viu. Després de veure el cos carbonitzat de Goose en una unitat de cures intensives de l’hospital, Max es desil·lusiona amb l’MFP i li informa a Fifi que renunciarà a mantenir la salut que li queda. Fifi convenç a Max perquè es prengui les vacances primer abans que presenti la seva carta de renúncia definitiva.

Max agafa a la seva dona Jessie i al fill fill, només coneguts com "Sprog", argot australià per a un nen, de vacances en una camioneta. Quan deixen d’arreglar el pneumàtic de recanvi, Jessie pren Sprog a comprar gelats. Es troben amb Toecutter i la seva colla, que intenten molestar a Jessie, però Jessie pega a Toecutter a l'entrecuix i s'escapa a la furgoneta. Fugen a una remota granja propietat d'un amic d'edat avançada anomenat May Swaisey. La banda de perseguidors els segueix allà i emboscarà Jessie al bosc. Amb l'ajuda de May, Jessie i Sprog s'escapen, però quan intenten conduir, es fan malbé involuntàriament la furgoneta, que s'escalfa. Jessie i Sprog intenten escapar a peu, però són atropellats per la banda. Max arriba massa tard: Sprog és assassinat a l'instant, mentre que una Jessie ferida malament es troba comatosa en una UCI de l'hospital.

La pèrdua de la seva família condueix a Max en un furor. Fa un uniforme de policia i porta el Black Pursuit Special del garatge del MFP per perseguir i eliminar la colla. Arrafa a diversos membres de la banda d'un pont a gran velocitat, mata a Bubba durant una emboscada i obliga a la persecució al camí d'un camió semi-remolc de gran velocitat. Finalment, Max localitza a Johnny en un accident de cotxes robant les botes del seu conductor mort. Max emmanilla el turmell de Johnny al vehicle destrossat i estableix un fusible de retard en el temps mitjançant una fuga lenta de gasolina i Johnny més lleuger. Max llança a Johnny una ferradura, deixant-li l’elecció de serrar-se a través de les manilles o del turmell per escapar. El vehicle esclata mentre Max s’allunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada