Bloc personal,

dimarts, 21 d’abril del 2020

Calabuch (1956)

[838]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Luis García Berlanga
Guió: Leonardo Martín (història), Leonardo Martín
Actors: Edmund Gwenn, Valentina Cortese, Juan Calvo

[ Comèdia ] 1h 33min

Sinopsi

IMDb (7,4):
“El professor Jorge Serra Hamilton, un científic nord-americà especialitzat en la bomba atòmica, fuig dels seus deures transcendentals, per aixoplugar-se incògnit i durant un temps a l’idíl·lica vila espanyola de Calabuch, un petit poble de les ribes del Mediterrani. Obligats a la rellevància del seu hoste ocasional, els residents locals dediquen la seva estona a treballar en les seves modestes tasques diàries. L’afable professor Hamilton no només s’integra perfectament a la petita ciutat de Calabuch, forjant una profunda amistat amb els seus veïns, sinó que allà trobarà la felicitat que ell volia.”

Crítica

No corresponen els records amb el que he vist ara…

Abans de res: és una pel·lícula molt bona. Ara bé, no corresponen, en absolut, els records que tenia d’aquesta pel·lícula amb el que he vist. És evident que la tenia sobrevalorada i idealitzada. Potser hi té a veure que la vaig veure de molt petit i no recordo haver-la tornat a veure sencera de gran…

Recordava una pel·lícula molt ben filada i explicada on, en el seu moment clímax, en l’esclafit del coet mostrant el nom del poble al cel, era el súmmum. I m’he trobat amb una història bastant irregular, que coixeja bastant, on el moment del coet només és a meitat de pel·lícula i continuen passant coses que no fan pujar l’interés. Però insisteixo: molt bona pel·lícula!

Resum (amb espòilers)

Calabuch és un poblet de la costa d’Espanya. Hi arriba el doctor George Hamilton (Edmund Gwenn), un científic expert en coets que està cansat de la seva feina.

Hamilton decideix ajudar la gent de Calabuch en una competició de focs artificials. Guanya i la seva foto apareix al diari local i després la NASA i l'exèrcit el troben.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada