Bloc personal,

dissabte, 4 d’abril del 2020

Buck Rogers in the 25th Century (1979)

[821]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Daniel Haller
Guió: Glen A. Larson, Leslie Stevens
Actors: Gil Gerard, Erin Gray, Pamela Hensley

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 1h 29min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“Un astronauta del segle XX sorgeix de 500 anys d'animació suspesa en un futur temps on la Terra està amenaçada per invasors alienígenes.”

Crítica

Molt entretinguda si no fos perquè…

Si no fos perquè Star Wars és de 1977… si no fos perquè Barbarella és de 1968… si no fos perquè els estereotips masclistes d’heteropatriarcat continuen i, a més, en presumeixen…

Resum (amb espòilers)

El 1987, l'astronauta de la NASA, el capità William "Buck" Rogers, està pilotant la llançadora espacial Ranger 3 quan vola cap a un fenomen espacial inesperat i està gelat durant 504 anys. L’any 2491, la seva llançadora és trobada a la deriva a l’espai per la nau alienígena Draconia, que es dirigeix ​​a la Terra per a una conferència comercial, sota el comandament de la princesa Ardala i el seu ajudant de campament, Kane, un antic nadiu de la Terra. Rogers es reviu del seu son criogènic. La princesa Ardala és visiblement atreta per Buck, però Buck refuta a la princesa i es posa de nou en la seva llançadora i s'envia cap a la Terra.

Resulta que els draconians estan planejant conquistar la Terra mitjançant atacs pirates escenificats a la flota marítima de la Terra, obligant la Terra a buscar un tractat amb els draconians i sense voler obrir les seves defenses als invasors. Planten una balisa a bord de la llançadora de Roger per fer un seguiment per sobre de l'escut de defensa a tot el planeta. Buck aterra a Nova Chicago i és immediatament preso en custòdia pel coronel Wilma Deering de les forces militars de la Terra. Se li interroga i s’assabenta que la Terra s’ha reconstruït al llarg dels segles en la seva absència després d’un holocaust nuclear, i l’únic que queda és aquesta gran ciutat envoltada de terrenys erms. Al llarg del seu temps en detenció, Buck va conèixer el doctor Elias Huer, el líder de la Direcció de Defensa de la Terra, l’ordinador d’AI, Dr. Theopolis, i el robot robot Twiki.

Tot i explicant la seva trobada amb els draconians, Buck nota diverses discrepàncies i sospita que els draconians han de ser armats, al contrari dels termes de la reunió comercial. En contra de consells, Buck s’aventura fora de la ciutat fins a les ruïnes de l’antic Chicago a l’intent de veure que allò que se li ha explicat és real, trobant finalment la tomba del seu propi pare i haver de ser rescatat per Wilma i les seves tropes dels mutants que habiten les ruïnes. . Després del retorn de Buck a la ciutat interior, el dispositiu de seguiment draconià es troba a bord del seu vaixell i les autoritats acusen Buck d'espionatge. Buck afirma que els Draconians el van establir i, finalment, Wilma persuadeix el doctor Huer que posi a prova les afirmacions de Buck sol·licitant una reunió amb la princesa Ardala i Kane a bord del Draconia. Els atacants draconians ataquen el seu vaixell insígnia com a desviació, però Buck aconsegueix destruir-los de manera simple, guanyant-se així el respecte de Wilma.

A la recepció diplomàtica oficial, Ardala, que encara se sent atret per Buck, el convida de nou a Draconia, però Buck no es limita a conèixer la veritat que hi ha darrere dels draconians. A la nau, Ardala diu que necessita "un home, un home REAL" per governar al seu costat i li ofereix la posició de Buck. Després d'enderrocar Ardala, Buck explora el vaixell i descobreix els seus plans per atacar la Terra, que és imminent. Theopolis i Twiki, que han seguit Buck a bord, es troben amb ell i alerten la Terra de l'amenaça draconiana. Wilma de seguida esclafa els astres de la Terra i ataca a Draconia, mentre que Buck sabota la flota de bombarders Draconians disposada a atacar la Terra i lluita contra el guardaespaldes d'Armala Tigerman. Durant la batalla, el Draconia està danyat críticament, però Buck, Teòpolis i Twiki són rescatats per Wilma abans que la nau exploti. Ardala i Kane també escapen de la destrucció de Draconia en una navette, mentre que Kane jura tornar i venjar-se de Rogers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada