Bloc personal,

diumenge, 5 d’abril del 2020

Mad Max Beyond Thunderdome (1985)

[822]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: George Miller, George Ogilvie
Guió: Terry Hayes, George Miller
Actors: Mel Gibson, Tina Turner, Bruce Spence

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 1h 47min

Sinopsi

IMDb (6,3):
“Després d’haver-se exiliat de la ciutat més avançada a Austràlia post-apocalíptica, un avió viatja amb un grup de nens abandonats per rebel·lar-se contra la reina de la ciutat.”

Crítica

M’ha agradat gairebé tant com la segona… a mi sí.

Infravalorada a IMDb, però a mi m’ha agradat força, tant ara, com en el moment de la seva estrena. Trobo que és de les que aguanten bé el pas del temps.

Resum (amb espòilers)

A l'Austràlia postapocalíptica, Max Rockatansky travessa el desert en un vagó V8 dibuixat amb camells quan és atacat per un Transavia PL-12 Airtruk pilotat per un home anomenat Jedediah i el seu fill. Van robar el seu vehicle i objectes, i Max continua a peu, seguint el seu camí cap a l'única ubicació desenvolupada amb potència durant quilòmetres, una comunitat anomenada "Bartertown". Inicialment es va negar a l'entrada perquè no té res a comerciar, Max és portat davant el fundador i governant de Bartertown, la despietada Aunty Entity. S'ofereix a subministrar el seu vehicle i l'equip si realitza una tasca per a ella.

Aunty explica que el subministrament elèctric de Bartertown depèn d'una refineria de metà brut alimentada per excrements de porcs. La refineria està dirigida per un nan anomenat Mestre i el seu guardaespatlles gegant Blaster. "Master Blaster" manté una molèstia inquieta amb Aunty pel control de Bartertown; tanmateix, Master ha començat a desafiar el lideratge d'Aunty. Aunty ordena a Max que provoqui un enfrontament amb Blaster. Segons la llei de Bartertown, els conflictes es resolen amb un duel fins a la mort en un terreny de gladiació anomenat Thunderdome. Max entra a l’àrea subterrània de la refineria de l’inframón per talar el mestre Blaster i fer amistat amb Pig Killer, un condemnat condemnat a treballar per matar un porc per alimentar la seva família. Max troba el seu vehicle robat a la possessió de Master / Blaster i es veu obligat a desarmar el seu propi motor atrapat per booby. Aquí descobreix que, tot i que Blaster és excepcionalment fort, és hipersensible als sorolls intensos, que el desorienten greument i l'incapaciten.

Acusant el mestre del robatori del seu vehicle, Max l'empeny a exigir justícia per l'insult en entrar a Blaster en un duel de Thunderdome amb Max. Blaster domina el duel fins que Max aconsegueix utilitzar el xiulet del seu bosun per guanyar la mà superior. Acostat a matar a Blaster, s'absté de descobrir que Blaster té la síndrome de Down i té una discapacitat intel·lectual. Max es nega a matar a Blaster i s'enfronta a Aunty per haver-lo enganyat, exposant així la seva trama. El mestre, que abans no tenia coneixement d’aquest acord per matar Blaster, es mostra furiós i es compromet a tancar la refineria i, per extensió, a Bartertown. Aunty ha assassinat Blaster, Mestre empresonat i Max exiliat. Està lligat en un cavall i enviat en una direcció aleatòria a través del desert. Quan el seu muntatge mor en un forat, Max s'allibera i pressiona.

Prop de la mort, Max és trobat per un habitant del desert anomenat Savannah Nix, que el trasllada a la seva llar, "Planet Erf", una comunitat primitiva de nens i adolescents que viuen en un oasi. Els fills, descendents de supervivents d'un Boeing 747 estavellat, van ser deixats pels seus pares que van anar a buscar la civilització. Creuen que Max com a capità de vol, G. L. Walker, va tornar a arreglar l'avió i els va volar a la civilització. Max ho nega i insisteix que es mantenen en la relativa seguretat de l'oasi, sabent que l'única "civilització" a l'abast és Bartertown.

Alguns dels nens, dirigits per Savannah, marxen de totes maneres, decidits a trobar la profetitzada "Demà-demà terra". Max els deté per la força, però un altre membre de la tribu, Scrooloose, els allibera durant la nit i surt amb ells. El seu líder, Slake M’Thirst, demana a Max que se’n vagi després, i està d’acord, prenent uns quants dels nens amb ell per ajudar-los. Es troben amb el grup de Savannah en perill, però no poden salvar un dels nens d'un forat. Sense que hi hagi subministraments, es veuen obligats a dirigir-se cap a Bartertown.

El grup va entrar per una entrada subterrània i, amb l'ajuda de Pig Killer, allibera a Master i escapar en un camió de tren, destruint la refineria de metà de Bartertown en aquest procés. La tia dirigeix ​​els Guàrdies Imperials perseguint perseguint els seus vehicles postmoderns, pujant al tren. El grup de Max els retarda mentre Scrooloose segresta un dels vehicles perseguidors. El grup es troba amb Jedediah i el seu fill, i Max coacciona Jedediah per ajudar al seu grup a escapar amb el seu avió. Max utilitza el seu vehicle per buidar un camí a través dels homes d'Aunty, permetent a l'avió enlairar-se i escapar, deixant-lo a mercè d'Aunty. Aunty salva la seva vida després d'haver-lo respectat i parteix per presumptament aprofitar el seu vot per reconstruir Bartertown.

Jedediah vola els nens cap a la costa, on descobreixen les ruïnes devastades nuclearment de Sydney. Anys després, els nens han establert una petita societat d’ells mateixos i d’altres errants perduts a les ruïnes. Savannah, ara líder del grup, recita una història nocturna del seu viatge i l’home que els va salvar, com Max, encara viu al desert, vaga cap a llocs desconeguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada