Bloc personal,

dilluns, 27 d’abril del 2020

Extraction (2020)

[842]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Sam Hargrave
Guió: Joe Russo
Actors: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Rudhraksh Jaiswal

[ Acció ] 1h 56min

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Tyler Rake, un temerós mercenari del mercat negre, s’inicia en l’extracció més mortal de la seva carrera quan s’allista per rescatar el fill segrestat d’un senyor del crim internacional empresonat.”

Crítica

Un videojoc molt ben fet…

El que més ràbia em fa és la traducció: per què ho han de traduir per Tyler Rake quan el títol original és Extraction? Quin són els criteris de la traducció? Encara no fa vuit hores que he vist la pel·lícula i ja no recordo el nom… Tyler sí, però Rake no… Era més fàcil Extraction.

La pel·lícula serveix per al que ha estat pensada: per entretindre durant gairebé dues hores, amb un ritme intens i ben harmonitzat, i, sobretot, unes escenes molt ben parides i realitzades. Ara, això sí, és un videojoc en primera persona d’anar disparant a tot el que es mou… que ningú es porti a malentesos.

Resum (amb espòilers)

Tyler Rake, mercenari del mercat negre i antic regidor australià del servei especial aeri, és reclutat pel company mercenari Nik Khan per rescatar Ovi Mahajan Jr., el fill del major senyor de la droga de l’Índia Ovi Mahajan Sr., de Dhaka, Bangla Desh perquè és detingut. per al rescat de la màxima senyora de la droga de Bangla Desh, Amir Asif.

Mentre que Rake està en procés d’extreure l’Ovi dels seus segrestadors, Saju, un antic soldat de les Forces Especials i el cabdill del cap del pare d’Ovi, intenta tornar el noi, fent-ho per por que la seva família sigui assassinada i per evitar que pagui el substancial. diners de rescat, que ni ell ni el pare actualment encarcerat d’Ovi poden pagar. En qualsevol altre lloc, Asif demana un bloqueig immediat de Dhaka.

Després de fugir de Saju i la policia corrupta i la força d'elit, ambdues són controlades per Asif - Rake i Ovi es troben amb Farhad, un noi que vol demostrar-se a Amir matant Rake i la seva colla de joves. Rake lluita però no mata els nois. Més tard són recollits per un vell amic i exjugador de jubilats de Rake que viu a Dhaka, Gaspar. Portant la parella a casa seva, ell i Rake es posen al dia abans que Gaspar marxi i Rake prengui menjar al pis de dalt a Ovi. Els dos parlen sobre el fill de sis anys de Rake que va morir de limfoma. Quan Gaspar torna a casa, tracta de convèncer Rake de renunciar a Ovi i li revela que Asif és en realitat el seu amic que no pot trair. Ell i Rake lluiten i Ovi es troba amb els dos en combatre. Gaspar comença a explicar i s’acosta a Ovi però Ovi acaba disparant a Gaspar dues vegades i el mata.

Rake telèfons Saju i demana ajuda, obligant-los a unir-se contra la policia i la força d'elit per escapar de Dhaka. Rake crida l’atenció de Saju i Ovi mentre els dos es dirigeixen a través d’un pont de control. Rake torna al pont juntament amb l’equip d’extracció de mercenaris de Khan mentre Asif vigila des de lluny. Durant la posterior incendi, Saju és segrestat pel coronel d'Asif, que després és arrabassat per Khan. El seguici continua cobrint l'extracció i es troba ferit de gravetat en el tiroteig. Li instrueix a Ovi que corri cap a un helicòpter que espera i continua disparant amb la intenció de seguir. Ovi mira al costat de Khan quan Rake es dirigeix ​​cap a l'helicòpter, per Farhad només va disparar al coll del coll. Rake s'arrossega cap a la banda del pont i cau sobre la barrera cap al riu. Ovi, Khan i l’equip d’extracció s’escapen a Mumbai, Índia.

Vuit mesos després, Asif és assassinat per Khan al lavabo d’un restaurant. L’Ovi salta a la piscina de la seva escola i, quan es veu, veu un home blanc veient-lo, possiblement Rake.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada