Bloc personal,

dissabte, 18 d’abril del 2020

The Scorpion King (2002)

[832]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Chuck Russell
Guió: Stephen Sommers (story), Jonathan Hales
Actors: Dwayne Johnson, Steven Brand, Michael Clarke Duncan

[ Acció, aventura, fantasia ] 1h 32min

Sinopsi

IMDb (5,5):
“Lorem ipsum dolor sit amet.”

Crítica

Quin gran avorriment!

I mira que, se suposa, és una pel·lícula d’acció i no paren de passar coses. A més, no està feta de qualsevol manera… però no aconsegueix enganxar-me ni cridar-me l’atenció en cap moment.

Una de les coses que més m’agraden en aquest tipus de pel·lícules són les lluites d’espasa o de cops de puny en el que, al final, estàs assistint a un espectacle de dansa, una coreografia molt ben planificada i assajada. En aquest cas, no m’ha interessat gens.

Se suposa que aquesta pel·lícula, cronològicament, es va gravar després de la primera i segona part de la Mòmia del Fraser i abans de la tercera part, però explica una història –precuela, en diuen ara– anterior als fets de la segona. És un spin-off de la segona part, cosa que m’ha fet ballar el cap, perquè a estones confonia la segona part de la mòmia, on tota l’estona es fa referència a aquest personatge amb la pel·lícula en sí. La diferència entre les pel·lícules de la Mòmia i aquesta és que, tot i que també la segona part és bastant dolenta, en les de la Mòmia, malgrat ser una pel·lícula suposadament de terror, al final la converteixen en una comèdia d’aventures. No és una feina fàcil, però si es fa bé, és molt divertit. En aquesta, en canvi, volen anar de seriosos i a mi em produeix avorriment.

Resum (amb espòilers)

Abans de l’època de les piràmides, una horda de guerrers d’Orient –lidada pel despietat Memnon, que per la seva llei, és el rei per ser el seu màxim lluitador–, envaeix i conquereix les tribus locals. Les seves nombroses victòries provenen de l’ajuda d’un bruixot que prediu els resultats de les batalles, deixant només algunes tribus lliures que s’hi oposaran.

Mathayus, el seu germà mig Jesup, i el seu amic Rama, els únics tres autèntics acadians restants, són contractats pel rei Pheron de les tribus lliures per matar a la bruixa de Memnon per vint rubís de sang. Aquesta ganga molesta tant amb el fill Takmet de Pheron, ja que els rubí són l'últim del seu tresor, i el rei nubià Balthazar, que no li agrada als akkadians. Els akkadians aconsegueixen colar-se al campament de Memnon, però els seus guàrdies són emboscats per haver estat rebutjat per Takmet, que va matar al seu propi pare i va abandonar el costat de Memnon. Jesup i Rama són colpejats per fletxes, però Mathayus aconsegueix colar-se a la tenda del bruixot, on veu que el bruixot és en realitat una bruixa, Cassandra. Mathayus queda emboscat i es troba amb Memnon, que executa Jesup al seu davant. Cassandra alerta a Memnon de matar Mathayus, dient que els déus li desitgen que sobrevisqui la nit i desafiant-los incorreran en la seva ira i li costaran les seves victòries. Per evitar-ho, Memnon té Mathayus enterrat al seu coll al desert per ser devorat per les formigues de foc a l'alba. Mathayus aconsegueix escapar amb l'ajut d'un lladre de cavalls, Arpid.

Decidint acabar la seva missió i venjar-se del seu germà, Mathayus s'enfonsa a la fortalesa de Memnon, Gomorra, i aconsegueix entrar al palau de Memnon amb l'ajut d'un eriçó del carrer. Coneix breument al simpàtic mag de cort de Memnon, Philos, que l’amaga i el dirigeix ​​al pati on s’està entrenant Memnon. Mathayus intenta disparar a Memnon de la torre de guaita, però es veu obligat a salvar l'orí de carrer de tenir la mà amputada per robatori, alertant els guàrdies de la seva presència. Mathayus amb prou feines aconsegueix escapar de Gomorra, segrestant Cassandra pel camí, conscient que Memnon vindrà per ella.

Cassandra intenta escapar de Mathayus i li diu que ha estat presonera de Memnon des que era petita. Simpatitzant amb ella per salvar-li la vida, Mathayus li permet triar la sortida, però l’adverteix de perills pitjors i que probablement sigui més segur amb ell. Mentrestant, Memnon envia el seu home dret, Thorak i un grup de guàrdies per matar Mathayus i recuperar Cassandra. Mathayus aconsegueix matar-los a tots sota la coberta d'una tempesta de sorra i en una cova. Mentre mor, Thorak aconsegueix apallissar Mathayus a la cama amb una fletxa recoberta al verí d'escorpí, un "regal" de Memnon; Cassandra utilitza la seva màgia per salvar la vida de Mathayus. Com a insult, Mathayus envia a Memnon el penjoll tacat de sang de Thorak.

Mathayus, Arpid i Cassandra es topen amb Philos, que abans havia aconseguit fugir del palau de Memnon i ha perfeccionat una pols explosiva. Tanmateix, els rebels els emboscen, ara sota el domini de Balthazar. Tot i que Mathayus derrota a Balthazar en una lluita i guanya el seu respecte i santuari escabrosos, Cassandra té una visió de Memnon i el seu exèrcit matant a tot el camp rebel. Ella informa a Mathayus i després profetitza que quan la llum de la lluna arribi al palau de Memnon, el rei a l'Altura es convertirà en el rei Scorpion invencible i Memnon es creu ell mateix destinat a convertir-se en el rei Escorpí. A més, informa a Mathayus que si s’enfronta a Memnon, probablement morirà, però Mathayus li assegura que farà el seu propi destí i que dormiran junts.

L’endemà al matí, però, Cassandra torna a Memnon per tal de detenir-lo i possiblement matar-lo. Mathayus, amb l'ajuda de Balthazar, Arpid, Philos i l'exèrcit de rebels, llança un assalt exclusiu contra la fortalesa de Memnon, enfrontant-se personalment a Memnon abans de matar Cassandra. Balthazar s'enfronta i mata a Takmet, venjant-se de Pheron, i només agafa tota la força de les forces de Memnon. La batalla es prolonga fins que Mathayus és disparat per un guàrdia, tal com va predir Cassandra. Quan Memnon ocupa el seu lloc a la casa de l'Escorpí per convertir-se en el rei de l'Escorpí, Cassandra mata la guàrdia mentre Mathayus recupera el seu llaç, treu la fletxa de l'espatlla i l'utilitza per disparar a l'esgotat Memnon, enviant-lo fora del terrat. . Al mateix temps, Philos i Arpid utilitzen la pols explosiva per destruir la pedra fonamental del palau, enderrocant la major part de les forces de Memnon. Memnon és consumit per les flames quan cau a la seva mort. Amb la batalla acabada, les restes de l'exèrcit de Memnon es van inclinar davant Mathayus, que per la seva llei és el seu nou rei, el rei Escorpí.

Després, Mathayus i Balthazar comparteixen un bon comiat quan aquest torna al seu propi regne. Cassandra li diu a Mathayus que veu un període de pau i prosperitat, però li adverteix que no durarà per sempre. Indeterminat, Mathayus decideix que farà el seu propi destí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada