Bloc personal,

dimecres, 1 d’abril del 2020

The Forbidden Kingdom (2008)

[818]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Rob Minkoff
Guió: John Fusco
Actors: Jackie Chan, Jet Li, Michael Angarano

[ Acció, aventura, fantasia ] 1h 44min

Sinopsi

IMDb (6,6):
“Un descobriment fet per un adolescent nord-americà obsessionat pel kung fu l’envia en una aventura a la Xina, on s’uneix a una banda de guerrers d’arts marcials per alliberar el Monkey King empresonat.”

Crítica

Ideal per fer la becaina…

Ja l’havia vista, però m’ha estranyat que no la tingués relacionada. Em va agradar força quan la vaig veure per primera vegada i la trobo d’allò més entretinguda. Ideal per desconnectar. Jo m’he adormit i tot… ;-)

Resum (amb espòilers)

L’adolescent del sud de Boston, Jason Tripitikas, és un aficionat a les pel·lícules d’arts marcials i desperta d’un somni d’una batalla entre el Rei Mico i els soldats celestes als núvols. Visita una casa de peó a Chinatown per comprar DVDs de Wuxia i descobreix un personal daurat. De tornada a casa, Tripitikas és assetjat per alguns hooligans, el líder del qual Lupo intenta fer-lo servir per ajudar-los a robar el propietari de la botiga Hop, que és afusellat per Lupo. Hop diu a Tripitikas que lliuri el personal al seu legítim propietari i Tripitikas fuig amb el personal. El personal té el punt de mira a la teulada abans de ser tret del sostre.

Quan Tripitikas recupera la consciència, es troba en un poble de l’antiga Xina que és atacat per soldats blindats. Els soldats veuen la seva plantilla i intenten capturar-la. És salvat per l’inebriat erudit viatger Lu Yan, un suposat "immortal", que roman alerta i àgil fins i tot quan està begut. Lu li explica la història de la rivalitat entre el Monkey King i el Jade Warlord. El cap de guerra va enganyar el rei per deixar de banda el seu personal màgic, Ruyi Jingu Bang, i va transformar l'immortal en una estàtua de pedra, però el rei va llançar el seu personal molt lluny abans de la transformació. Lu acaba el conte amb una profecia sobre un "Buscador" que trobarà el personal i alliberarà el Rei. Tot just aleshores, són atacats de nou pels homes del cap de guerra, però aconsegueixen escapar amb l’ajuda de Golden Sparrow, una jove. Ella revela que la seva família va ser assassinada pel cap de guerra, contra qui ha jurat venjança.

Mentrestant, el cap de guerra, després de conèixer el personal, envia a la bruixa Ni-Chang perquè l'ajudés a recuperar-la a canvi de l'elixir de la immortalitat. Tripitikas, Lu i Sparrow es troben amb un estrany home vestit de blanc que es treu el personal. Lu lluita amb l’home (després es va revelar que és el Monjo Silent) per al personal fins que aquest s’adona que Tripitikas és el Cercador, i s’uneix a ells en la seva missió per alliberar el Rei. Quan els quatre viatgen a la Muntanya Cinc Elements, en Lu i el Monjo ensenyen a Tripitikas kung fu al llarg del camí. Després de creuar un desert, es troben amb Ni-Chang i els seus marmessors i es produeix una batalla en què Lu és ferit mortalment. L’equip de Tripitikas es refugia en un monestir, on s’assabenten que Lu en realitat no és un immortal ja que va fallar la prova i només l’elixir del Warlord pot salvar-li la vida. Desesperat, Tripitikas va al palau del cap de guerra per intercanviar el personal amb l'elixir.

El cap de guerra demana a Tripitikas que duel Ni-Chang a la mort, ja que els primers poden donar l'elixir a només un d'ells. Tripitikas és víctima fins que arriben els seus companys d'equip i monjos del monestir per unir-se a la batalla. Tripitikas aconsegueix agafar l'elixir i el llença a Lu, que el beu i es recupera. El Monjo passa el personal a Tripitikas, que l'utilitza per aixafar l'estàtua del Rei. El Rei és alliberat i el Monjo es revela que és realment un dels clons del Rei. Lu mata a Ni-Chang. Després d'una altra llarga batalla entre el rei i el cap de guerra, aquest últim és apunyalat per Tripitikas i cau en un fossat de lava fins a la seva mort. Tot i això, Sparrow sucumbeix a les seves ferides. L’emperador de Jade, tornant de la seva meditació, elogia Tripitikas per complir la profecia i li permet un desig, que demana tornar a casa.

Tripitikas es troba de nou en el present. Vence a Lupo i expulsa els altres hooligans. Hop sobreviu a ser afusellat i afirma que és immortal (suggerint que en realitat és Lu). Abans que la pel·lícula s’acabi, Jason està encantat de conèixer una dona que s’assembla a Sparrow. Tripitikas continua fent honor a les seves habilitats de kung fu mentre Lu narra la recerca de la veritat del rei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada