Bloc personal,

dijous, 2 d’abril del 2020

Mad Max 2 (1981)

[820]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: George Miller
Guió: Terry Hayes, George Miller
Actors: Mel Gibson, Bruce Spence, Michael Preston

[ Acció, aventura, ciènica ficció ] 1h 36min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Al desert post-apocalíptic d’Austràlia, un pilot d’helicòpter cínic accepta ajudar una petita comunitat rica en gasolina a escapar d’una horda de bandits.”

Crítica

Aquesta sí… aquesta és la bona!

Semblen realment dues pel·lícules totalment diferentes. Sembla mentida que puguin ser una la continuació de l’altra. Aquesta és la que recordava… la bona, la insuperable.

Resum (amb espòilers)

Perseguit per la mort de la seva família, l'ex policia Max Rockatansky recorre ara el desert d'una Austràlia post-apocalíptica en un especial de P-C-V-8 negre i cicatritzat. Recarregant menjar i gasolina, els únics companys de Max són un gos de bestiar australià i una escopeta serrada amb escassa munició. Després de conduir una banda dirigida pel guerrer ciclista Wez, que va agafar gasolina d'un dels seus vehicles destrossats, Max troba un giròptic proper i decideix recollir el combustible. El giroscopi està encaixonat, però Max supera el poder que s’amaga a prop, passant la vida al ser informat d’una petita refineria de petroli a prop del terreny desèrtic. No obstant això, en arribar, Max troba el conjunt sotmès als assaigs dels Marauders, una colla motley de motoristes i motoristes de la qual Wez és membre. El líder dels Marauders, un gran home desfigurat anomenat "Lord Humungus", fa que el seu grup es fa un eixam diàriament al complex, creient que el compost conté algun tipus de reserves de gasolina o fins i tot una petita refineria.

Passant el seu temps, Max es desplaça quan un grup de colons intenta sortir del recinte per trobar un mitjà per treure el dipòsit de combustible del complex. Amb els altres capturats i sotmesos a tortura, violació i mort, Max rescata el supervivent restant i ofereix tornar-lo al complex a canvi d’un tanc de gasolina. L'home mor poc després de la seva ferida després que Max el retornés, i el líder dels pobladors Papagallo renegui de l'acord. Els colons estan a punt de matar a Max quan tornen els Marauders i, malgrat la mort de la parella de Wez pel bumerang metàl·lic d'un nen salvatge que viu al complex, Humungus ofereix als pobladors un pas segur del territori a canvi del subministrament de combustible.

Max ofereix un altre acord a Papagallo: procurarà un semi-camió perquè els colons transportin el seu camió cisterna si donen a Max la seva llibertat i tanta quantitat de combustible com pugui. Els colons accepten, però mantenen el cotxe fins que torni. Aquella nit, Max esbudella a peu amb l'ajuda del Feral Kid. Es torna a trobar amb el capità gyro i l'obliga a ajudar a fer el viatge cap al camió, un semi Mack que Max va descobrir després de la seva primera trobada amb Wez. Amb un suport aeri, Max condueix el semi a través del campament dels Marauders cap al recinte amb un Humungus lípid que reinicia el setge. Tot i que els colons volen que Max se n'escapi amb una platja, Max opta per recollir la seva benzina i marxar. Tot i això, mentre intentava creuar el setge, Max va resultar greument ferit i el seu cotxe es va estroncar després de ser atropellat per Wez al cotxe equipat amb òxid nitrós de Lord Humungus. Un dels Marauders mata el gos de Max amb una ballesta abans que l'intent de Toady de sifonar el combustible dels dipòsits del Pursuit Special desencadena l'autodestrucció del cotxe, que mata a tots dos maududistes durant l'explosió. Max es deixa mort, però el capità giròc el rescata i el torna a portar al recinte.

Malgrat les ferides, Max insisteix en conduir el camió reparat i ara blindat amb el camió cisterna. Surt del compost, acompanyat del Feral Kid amb Papagallo i diversos dels colons en vehicles blindats per proporcionar protecció. Lord Humungus i la majoria dels seus guerrers persegueixen el camió cisterna, deixant als colons restants lliures de fugir del recinte en una caravana de trinxe, fent fora el recinte per explotar. Després que Papagallo i els defensors siguin assassinats durant la persecució i el capità gyro va ser abatut, Max i el Feral Kid es troben sols contra els Marauders mentre Wez es dirigeix ​​al camió per matar-los.

No obstant això, la col·lisió frontal de la semi amb el cotxe d'Humungus el mata tant a ell com a Wez quan el camió fora de control s'enrotlla a la carretera mentre els mauders supervivents marxen. Quan Max ferit transporta el Feral Kid del vaixell naufragat, ell no veu petroli, sinó sorra, que es filtra del dipòsit, revelant-lo com un manco que va permetre als altres colons escapar amb el combustible en els tambors ocults dins dels seus vehicles. Amb Papagallo mort, el capità giró el succeeix com a cap i condueix els pobladors a la costa, on estableixen la "Gran Tribu del Nord". El Feral Kid (com a adult i el nou líder de la tribu del Nord) es revela com el narrador de la pel·lícula, recordant el Road Warrior, que va partir per parts desconegudes, i que ara només viu en llegenda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada