Bloc personal,

diumenge, 12 d’abril del 2020

The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017)

[827]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Noah Baumbach
Guió: Noah Baumbach
Actors: Adam Sandler, Grace Van Patten, Dustin Hoffman

[ Comèdia, drama ] 1h 52min

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Una família estranya es reuneix a la ciutat de Nova York per a un esdeveniment que celebra l'obra artística del seu pare.”

Crítica

Sorprenentment bona…

Un treball de diàlegs excel·lent, trepitjant-se contínuament i acabant-se els uns als altres les frases.

Llàstima que, en determinats moments, han volgut forçar la comèdia, que de per sí ja porta aquestes estranyes situacions familiars, tragicomèdia, en realitat, i es nota forçat. Ja fan riure fent de seriosos i, a més, són prou convincents en paper dramàtics.

A mi m’ha agradat molt.

Resum (amb espòilers)

Després de separar-se de la seva dona, la desocupada Danny Meyerowitz (Adam Sandler) es trasllada amb el pare Harold (Dustin Hoffman), professor i escultor d'art de Bard College jubilat, i la seva tercera esposa, Maureen (Emma Thompson), una alcohòlica agradable i boira. Danny té una germana petita, Jean (Elizabeth Marvel) i tenen un germà petit, Matthew (Ben Stiller). Danny és a prop de la seva filla, Eliza (Grace Van Patten), que comença a la universitat a Bard com a estudiant de cinema. Eliza mostra una de les seves pel·lícules obsessionades sexualment per a la seva família, que intenten de valent que no se’ls embruti i que complisquen els seus valors d’energia i producció. Alguns dels treballs de Harold han estat seleccionats com a part d’un programa de grups de professors de Bard, però Harold es nega a formar part d’un programa de grups. Danny i Harold assisteixen a la retrospectiva del MoMA d’un amic i contemporani de Harold, la més reeixida L.J. Shapiro (Judd Hirsch). Allà ni el pare ni el fill se senten còmodes; Harold està picat pels signes que el món de l’art l’ha oblidat i opta per literalment fugir al carrer. Danny coneix la filla de Shapiro, la seva amiga de la infància Loretta (Rebecca Miller), però es veu obligada a sortir a perseguir a Harold.

El fill petit de Harold, Matthew, un assessor financer amb èxit de les estrelles del rock de l'altre costat del continent a Los Angeles, es troba a Nova York per negocis i es troba amb Harold per dinar amb un amic comptable. Intenten assessorar Harold per vendre la seva casa de Manhattan i l'escultura que hi ha emmagatzemada, ja que Harold i Maureen gairebé no poden pagar els serveis públics de la casa. Harold els diu que si la venda de la casa serà una decisió privada de la família i s’atansa. En un tercer restaurant critica els preus, però fa comandes enormement un cop Matthew diu que pagarà. Aviat decideix que també l’han insultat i robatori, i el ràpid regressió de Matthew s’inverteix en una altra escena que comporta córrer, perseguir i vergonya. Els dos enllacen lleugerament en indignació de si mateix. Aquella nit van fer una visita a la mare de Matthew, la segona esposa de Harold, Julia (Candice Bergen), que des d’aleshores s’ha casat amb un home anomenat Cody, una rica filistina. La Júlia li diu a Harold i Matthew que lamenta que no fos una mare millor per als tres fills de Harold; la seva rectitud els fa molt incòmodes i no poden sortir prou ràpid. Matthew resenteix Harold per la seva preferència per una vida d’art sobre els diners. "Et pego!", Crida al seu Volvo que se'n va anar.

A Harold li diagnostiquen un hematoma subdural crònic. Ingressa a l'hospital, a mesura que passen els dies, els seus fills aprenen a gestionar-se els seus propis cuidats, després de primer dedicar-se al metge i infermera Harold per assumir aquesta responsabilitat. Fora de l’hospital, Jean els diu als seus germans que l’amic de la família que passa a visitar Harold en aquest moment es va exposar i es va masturbar davant d’ella quan era un nen. Matthew i Danny la van deixar allunyar-se d'ells, i van atacar el cotxe de l'amic amb una gran expectació. A Bard per representar al seu pare al programa de grups de professors, Matthew i Danny es barallen entre ells en un quadrat; després, sagnant i plorant, cadascun fa observacions addictes a la droga al lloc de Harold, sobretot sobre ells mateixos, Matthew acaba desgranant emocionalment durant el seu discurs. A mesura que Harold es converteix en el lloc de Maureen al país (la casa de la ciutat s'havia venut, malgrat el canvi de cor de Matthew), es troba en Matthew i Harold que l'escultura favorita de Harold "Matthew", un objecte de ressentiment per a tota la vida per a Danny i Jean, es va basar probablement en els seus sentiments per al nen Danny. Danny, que fins ara ha estat sol·licitat envers el seu pare, es nega a cuidar-lo mentre Maureen es troba fora i accepta l’oferta d’un viatge del seu germà a Califòrnia, però el perdona pels seus fracassos passats com a pare. De camí a l’avió coneix Loretta, ara soltera, i ella suggereix que vagin junts a la projecció d’una pel·lícula que Eliza ha fet. Al soterrani de la Whitney Eliza destapa l'escultura prestada pel seu avi, feia temps que es va perdre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada