Bloc personal,

dilluns, 20 d’abril del 2020

Verano 70 (1970)

[835]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Pedro Lazaga
Guió: Pedro Masó
Actors: Juanjo Menéndez, Diana Lorys, José Sazatornil

[ Comèdia ] 1h 43min

Sinopsi

IMDb (4,6):
“Està ambientada a Benidorm, la famosa localitat costanera alacantina a la qual acudeixen nombroses famílies a estiuejar. Relata els preparatius de el viatge i les anècdotes que se succeeixen abans d'instal·lar-se en els apartaments, així com el retorn dels marits a la ciutat i els seus infructuosos intents per lligar estant de "Rodríguez".” (FilmAffinty)

Crítica

La salva els 10 primers minuts…

És tan dolenta, però la tenim tant normalitzada de veure-la tantes vegades que em sembla que, fins i tot, té el seu punt. Més enllà d’això, no s’aguanta per enlloc, a no ser que consideris interessant veure els detalls de la decoració mobiliària de la gent rica de l’època tot i que vulguin fer-nos-los passar per gent “normal”.

Doncs això, aquests 10 primers minuts valen el seu pes en or. El minutatge inicial on la pel·lícula és un documental amb veu en off explicant les diferències del Madrid actual (1970) amb el de principis de segle. I després també l’inici de la pel·lícula en sí, en el moment que es presenten els personatges i comencen els prerparatius i sortida cap a Benidorm. zbr />
Música genial! Selecció musical de jazz i banda sonora composada expressament que es pot escoltar en aquests 10 primers minuts. A excepció de les incorporacions forçades de músics de l’època –he de suposar que de moda– per fer-la actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada