Bloc personal,

dijous, 2 de gener del 2020

Flatliners (2017)

[779]

Valoració



Fitxa tècnica

Director: Niels Arden Oplev
Guió: Peter Filardi, Ben Ripley
Actors: Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev

[ Drama, terror, misteri ] 1h 49min

Sinopsi

IMDb (5,2):
“Cinc estudiants de medicina, obsessionats per allò que hi ha més enllà dels límits de la vida, s’inicien en un atreviment experiment: aturant el seu cor durant curts períodes, cadascun provoca una experiència propera a la mort, donant-los un relat de primera mà de la vida posterior.”

Crítica

Sense ser cap cosa de l’altre món, a mi m’ha agradat i força!

Potser també perquè no n’esperava res… però és una pel·lícula senzilla, sense pretensions i sense girs estranys, que es fa digerible. Què més es pot demanar!

Resum (amb espòilers)

Una estudiant de medicina, Courtney (Ellen Page), està obsessionada amb la idea de la vida posterior, volent esbrinar què passa després de la mort. Ella convida els companys estudiants Jamie (James Norton) i Sophia (Kiersey Clemons) a unir-se a ella en un experiment, en una habitació de l’hospital que no s’utilitza: utilitzant desfibril·lació per aturar el seu cor durant seixanta segons mentre enregistra el seu cervell i després revifar-lo. Ella assegura que no seran responsables dels accidents. Sophia està en contra, però Jamie ho fa de totes maneres. Al cap de seixanta segons, es van espantar perquè no poden reanimar-la, però finalment aconsegueixen amb l'ajuda del seu company Ray (Diego Luna). Més tard, Marlo (Nina Dobrev), una rival de Ray, arriba i s’assabenta de l’experiment.

Inicialment Courtney comença a recordar records d’esdeveniments passats com la recepta de pa de la seva àvia. Courtney experimenta una major intel·ligència i eufòria, de sobte podent tocar el piano després de 12 anys i respondre perfectament a les preguntes a classe. Envidial, Jamie planeja, però té una inquietant experiència a prop de la mort quan coneix la seva exparella. Marlo i Sophia segueixen el seu pla i una línia plana durant un nombre creixent de minuts. Durant el torn de Sophia són gairebé atrapats i fugen de l'hospital i arriben a una festa. Courtney i Jamie comencen a veure visions d’errors passats, però no ho expliquen als altres.

Aviat es converteix en un horror viu quan els que es van aplanar es veuen embruixats per les seves visions: Courtney està embrujada per la seva germana morta Tessa per un accident de cotxes que va causar perquè estava utilitzant el telèfon. Jamie està embruixat pel nadó de la seva exparella, a qui va quedar embarassada i va suplicar que avortés. Marlo està embrujat per un home anomenat Cyrus (que va ser picat per meduses) a qui va matar quan va barrejar accidentalment la seva medicació, i Sophia està embrujada per una noia anomenada Irina, la vida de la qual es va arruïnar de gelosia, pirant el seu telèfon i enviant-la. nus. Això va permetre a Sophia convertir-se en valedictòria. Ells s'adonen que hi ha un desavantatge de la plana.

Els embruixaments són cada cop més intensos. Courtney, traumatitzada per les seves visions, registra un missatge demanant disculpes per les conseqüències i admetent que el seu interès per la plana es va deure a la mort de la seva germana, no per descobriments científics. Poc després, és perseguida per les visions de la seva germana morta i cau a la seva mort per la fugida del foc de l'edifici d'apartaments després que el fantasma de la seva germana aparegui al seu davant i l'empeny. Els altres són devastats quan s’assabenten de la mort de Courtney i es posen en pànic quan s’adonen que poden implicar-se si algú descobreix els seus experiments. Després d’intentar eliminar totes les notes i proves de l’apartament de Courtney, Marlo l’envia a la morga per trobar el telèfon de Courtney. Ella torna a ser embruixada per les visions. Mentrestant, a la seva barca, Jamie torna a sentir els crits d’un nadó i d’una dona que ploren. Cau de la seva barca i neda fins al moll on una figura el posa a la mà.

El grup observa la gravació de Courtney i esbrina que havia conegut embruixaments similars. Es netegen dels errors que van cometre i ben aviat arriben a la conclusió que els embruixos que estan experimentant són les seves al·lucinacions per culpa dels seus pecats passats, no éssers paranormals. Ray, l'únic que no va aplanar, inicialment no creu el que està passant.

El grup pren mesures per aturar les al·lucinacions solucionant els seus errors passats. Sophia visita Irina per demanar disculpes, que Irina accepta. Jamie visita la seva exparella i descobreix que no va obtenir un avortament, però va mantenir el nadó; es disculpa i promet proporcionar el seu fill. Més endavant, Ray i Marlo es barallen quan Ray descobreix que Marlo va tapar el veritable motiu pel qual Cyrus va morir i ella es nega a sortir neta. Marlo al·lucina ser asfixiat mentre conduïa i s'estavella amb el cotxe. Marlo, cansada de sentir-se embrujada per les seves al·lucinacions, Marlo planeja per l'esperança de demanar perdó al pacient que va morir a causa del seu error. Ray, Sophia i Jamie s’afanyen a detenir-la i tenen èxit a reanimar la Marlo després de veure una aparició de Courtney que li diu a Marlo que necessita perdonar-se. Al final, Marlo, Ray, Sophia i Jamie recorden Courtney i celebren les seves amistats al petit restaurant al qual surten, on hi ha una actuació de la peça de piano que Courtney va interpretar. La pel·lícula acaba amb Jamie proposant un brindis en honor a Courtney.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada