Bloc personal,

diumenge, 19 de gener del 2020

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) (2 de 7)

[784]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Chris Columbus
Guió: J.K. Rowling (novel) (novel·la), Steve Kloves
Actors: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Richard Harris

[ Aventura, familiar, fantasia ] 2h 41min

Sinopsi

IMDb (7,4):
“Una profecia antiga sembla que es fa realitat quan una presència misteriosa comença a recórrer els passadissos de l’escola de màgia i les seves víctimes són petrificades.”

Crítica

Aquesta veu canviant d’adolescent…

Aquesta la recordava millor i també està molt més ben feta.

És curiós tornar-les a veure en versió original i veure els matisos reals de les veus: com se li agreuja la veu a l’actor principal… i com se li comença a estilitzar la cara.

Resum (amb espòilers)

Harry Potter passa l’estiu amb The Dursleys sense rebre cartes dels seus amics de Hogwarts. A la seva habitació, Harry es troba amb Dobby, un elf de la casa que li adverteix d'un perill que es donarà forma si torna a Hogwarts. Dobby revela que va interceptar les cartes dels seus amics i que destrueix un pastís per evitar que torni a l'escola. Els Dursleys tanquen a Harry, però Ron Weasley i els seus germans bessons més grans, Fred i George, el rescaten en el vol del seu pare Ford Anglia.

Mentre compren material escolar, Harry i la família Weasley es troben amb Rubeus Hagrid i Hermione Granger. Assisteixen a una signatura de llibres per l’assistent de famoses Gilderoy Lockhart, que anuncia que serà el nou professor de Defensa contra les Arts fosques. Durant un petit enfrontament amb Draco Malfoy, en Harry es troba amb el pare de Malfoy, Lucius, que discreta discreta un llibre en els objectes de Ginny Weasley, que només Harry nota, però ell no ho menciona a ningú. Quan Harry i Ron són bloquejats d'entrar a la Plataforma Nou i a les tres quartes parts, volen a Hogwarts al cotxe volador. Xoquen contra el Willow Whomping a l'arribada i la vareta de Ron es trenca. Tots dos nois eviten l’expulsió quan el professor McGonagall els deté.

Durant la detenció, Harry escolta veus estranyes i després troba la gata del cuidador Argus Filch, la senyora Norris, petrificada, juntament amb un missatge escrit en sang que anunciava que "s'ha obert la cambra dels secrets, enemics de l'hereu ... compte amb". McGonagall explica que un dels fundadors de Hogwarts, Salazar Slytherin, suposadament va construir una cambra secreta. Va col·locar un monstre que només el seu hereu pot controlar, capaç de purgar l'escola d'alumnes nascuts de muggle. Harry i Ron sospiten que Malfoy sigui l'hereu, per la qual cosa Hermione suggereix que el posin en dubte mentre es disfressen utilitzant la poció de poliurelita prohibida. Utilitzen un bany en desús assaltat per un fantasma, Moaning Myrtle, com el seu laboratori improvisat per preparar la poció.

Durant un joc de Quidditch, el braç d’en Harry és trencat per un Bludger i després el visita Dobby a la infermeria i li diu a Harry que va ser ell qui va tancar el portal a la Plataforma 9 3/4 i també va ser ell qui va fer el Bludger persegueix en Harry, per intentar que Harry abandonés l'escola. Quan Harry es comunica amb una serp, l'escola creu que és l'hereu. El dia de Nadal, en Harry i en Ron s’assabenten que Malfoy no és l’hereu, però Malfoy esmenta que el seu pare li va dir que una noia nascuda de muggle va morir quan es va obrir per última vegada la cambra fa cinquanta anys. Harry troba un diari encantat propietat de l'ex estudiant de Hogwarts Tom Riddle, que conté un flashback cinquanta anys abans on Riddle va acusar a Hagrid, llavors estudiant, d'obrir la cambra. Quan el diari és robat i Hermione és petrificada, Harry i Ron pregunten a Hagrid. El professor Dumbledore, Cornelius Fudge i Lucius vénen a portar Hagrid a Azkaban, però ell diu discretament als nois que "segueixin les aranyes". Al bosc prohibit, Harry i Ron es troben amb l’aranya mascota gegant de Hagrid, Aragog, que revela la innocència de Hagrid i els proporciona una petita pista sobre el monstre de la cambra.

Una pàgina de llibres de la mà d’Hermione identifica el monstre com un basilisc, una serp gegant que mata a l’instant els que fan contacte visual directe amb ell; les víctimes petrificades només ho veien indirectament. El personal de l'escola aprèn que Ginny va ser portada a la cambra i va convèncer Lockhart perquè la salvés. En Harry i en Ron troben a Lockhart, exposat com un frau, que planeja fugir; en saber que Myrtle era la noia que va matar el basilisc, el porten al bany i troben l’entrada de la cambra. Un cop a dins, Lockhart fa servir la vareta trencada de Ron contra ells, però contraresta, esborra la memòria i provoca una interrupció.

En Harry entra a la cambra tot sol i la troba inconscient a Ginny, custodiada per Riddle. Riddle revela que va utilitzar el diari per manipular a Ginny i reobrir la cambra. Quan Riddle crea l’anagrama de la seva futura nova identitat, "Jo sóc Lord Voldemort", Harry s’adona que Riddle és l’hereu de Slytherin i l’autèntica identitat de Voldemort. Després que Harry expressi el seu suport a Dumbledore, Fawkes entra amb el Barret de Classificació, provocant que Riddle cridés a Basilisco. Fawkes encega el basilisc, permetent a Harry mirar-lo directament sense ser assassinat ni petrificat. El Barret de Classificació acaba produint l'Espasa de la Grifana, amb la qual Harry lluita i assassina el basilisc, encara que és ferit per un dels seus ulls.

En Harry derrota a Riddle i la reviu a Ginny apunyalant el diari amb el ull de basilisc. Les llàgrimes de Fawkes el curen, i torna a Hogwarts amb els seus amics i un Lockhart desconcertat. Dumbledore els elogia i ordena l'alliberament de Hagrid. Dumbledore mostra a Harry que l'espasa que va fer servir era l'espasa de Godric Gryffindor i diu que és diferent de Voldemort perquè va triar Gryffindor en lloc de Slytherin. En Harry acusa a Lucius, el mestre de Dobby, de plantar el diari al calderó de Ginny i l'atrapa a alliberar Dobby. Les víctimes del basilisc es guareixen, Hermione es reuneix amb Harry i Ron i Hagrid és alliberat d'Azaban.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada