Bloc personal,

dissabte, 25 de gener del 2020

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) (7b de 7)

[790]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: David Yates
Guió: J.K. Rowling (novel·la), Steve Kloves
Actors: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

[ Aventura, familiar, fantasia ] 2h 10min

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Harry, Ron i Hermione busquen a Voldemort restant Horcruxes en el seu esforç per destruir el Senyor Fosc quan la batalla final es produeix a Hogwarts.”

Crítica

Bon final i bon regust de boca…

Em quedo amb bona una pel·lícula de 7/8 parts amb una història bastant lineal, fins i tot simple, però ben explicada, que no és gens innocent, amb molts morts, fantasmes i sers tenebrosos que, en principi, no hauria de ser gens recomenada per a nens.

Resum (amb espòilers)

Després d’enterrar a Dobby, Harry Potter demana al goblin Griphook que ajudi a Ron Weasley, Hermione Granger i ell a entrar a la volta de Bellatrix Lestrange al banc de Gringott, sospitant que un Horcrux pot haver-hi. Griphook accepta a canvi de l'Espasa de Gryffindor. El vagabund Ollivander li diu a Harry que dues varetes preses de Malfoy Manor pertanyien a Bellatrix i Draco Malfoy, tot i que Malfoy ha canviat la seva fidelitat a Harry.

A la volta, Harry descobreix que l’Horcrux és la tassa d’Helga Hufflepuff. Ell el recupera, però Griphook agafa l'espasa i abandona el trio, deixant-los acorralats per la seguretat. Els tres alliberen el drac guardià i fugen a l’esquena. En Harry veu una visió de Lord Voldemort matant follets inclosos Griphook, i aprèn que Voldemort és conscient del robatori. En Harry també s’adona que hi ha un Horcrux a Hogwarts connectat d’alguna manera a Rowena Ravenclaw. El trio va aparèixer a Hogsmeade, on Aberforth Dumbledore instrueix amb reticència el retrat de la seva germana menor difunta Ariana a buscar Neville Longbottom, que dirigeix ​​el trio per una passarel·la secreta a Hogwarts.

Severus Snape escolta el retorn de Harry i adverteix personal i estudiants del càstig per ajudar a Harry. En Harry s'enfronta a Snape, que fuig després que Minerva McGonagall el repti a un duel. A continuació, Voldemort arriba amb els menjadors de la mort, exigint a Harry que se li entregui; McGonagall reuneix la comunitat de Hogwarts per lluitar. Amb la insistència de Luna Lovegood, Harry parla amb el fantasma d’Helena Ravenclaw, que revela que Voldemort realitzava "màgia fosca" sobre la diadema de la seva mare, situada a la Sala de Requisits. A la cambra dels secrets, Hermione destrueix la copa Horcrux amb un ullal de basilisc. A la sala de requisits, Draco, Blaise Zabini i Gregory Goyle ataquen a Harry, però Ron i Hermione hi intervenen. Goyle llança una maledicció de Fiendfyre; incapaç de controlar-lo, és cremat fins que Harry i els seus amics salven Malfoy i Zabini. En Harry colpeja la diadema amb un ullal de Basilisco i Ron la posa a la sala de requisits per ser destruïda. Quan l'exèrcit de Voldemort ataca, Harry, veient en la ment de Voldemort, s'adona que la serp Nagini de Voldemort és el Horcrux final. Després d’haver entrat a la sala de barres, el trio va ser testimoni de Voldemort que va dir a Snape que la Vaga Gran no pot servir a Voldemort fins que Snape mor; després ordena a Nagini que mati Snape. Abans de morir, Snape li diu a Harry que porti els seus records a la Pensieve. Mentrestant, Fred Weasley, Remus Lupin i Nymphadora Tonks són assassinats al caos a Hogwarts.

En Harry s’assabenta dels records d’Snape que, mentre que Snape menyspreava el difunt pare de Harry, qui l’assetjava, estimava la seva difunta mare Lily. Després de la seva mort, Snape va treballar amb Albus Dumbledore per protegir a Harry de Voldemort a causa del seu amor per Lily. En Harry també s’assabenta que Dumbledore estava morint i va desitjar que Snape el matés i que el Patronus que va veure al bosc que el va portar a l’espasa va ser conjurat per Snape. Harry descobreix que ell mateix es va convertir en un Horcrux quan Voldemort originalment no va aconseguir matar-lo; ha de morir per destruir el tros de l'ànima de Voldemort dins d'ell. Harry es rendeix a Voldemort al bosc prohibit. Voldemort llança la maledicció matant a en Harry, que es troba al limbo. L'esperit de Dumbledore el coneix i explica que la part de Voldemort dins d'Harry va ser assassinada per la maledicció de Voldemort. Harry torna al seu cos, decidit a derrotar Voldemort.

Voldemort anuncia l’aparent mort de Harry a tothom a Hogwarts i exigeix ​​la seva rendició. Com que Neville dóna una resposta desafiant i treu l'espasa del barret d'ordenació, Harry revela que encara està viu; els Malfoys i molts menjadors abandonen Voldemort. Mentre Harry s'enfronta a Voldemort en un duel per tot el castell, Molly Weasley mata a Bellatrix al Gran Saló i Neville decapita Nagini, convertint-lo en Voldemort en mortal. La lluita de Harry i Voldemort acaba amb la pròpia Killing Curse de Voldemort rebotant-lo i desvirtuant-lo. Després de la batalla, en Harry li explica a Ron i Hermione que la Vaga Vell el va reconèixer com el seu veritable amo després de desarmar Draco, que abans havia desarmat el seu anterior propietari, Dumbledore. En Harry destrueix la Vareta Major en lloc de reivindicar-la.

Dinou anys després, Harry i Ginny Weasley, Ron i Hermione, i Draco veuen amb orgull que els seus fills marxessin cap a Hogwarts a la estació de King's Cross.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada