Bloc personal,

diumenge, 26 de gener del 2020

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

[791]

Valoració



Fitxa tècnica

Director: Peter Jackson
Guió: J.R.R. Tolkien (novel·la), Fran Walsh
Actors: Elijah Woodz, Ian McKellen, Viggo Mortensen

[ Aventura, drama, fantasia ] 3h 21min

Sinopsi

IMDb (8,9):
“Gandalf i Aragorn condueixen el món dels homes contra l'exèrcit de Sauron per atraure la seva mirada de Frodo i Sam mentre s'apropen al Mont Doom amb un sol anell.”

Crítica

Diuen que és la millor… jo no he pogut amb ella!

Si tres hores de pel·lícula em semblen una aberració, quatre hores i mitjes de la versió extesa se m’han fet insofribles! He tardat 10 dies en dossificar-la! Sense ritme, avorrida i pesada com una mala cosa. Ei, EMHO!

Resum (amb espòilers)

Dos Hobbits, Sméagol i Déagol, es troben pescant quan Déagol descobreix el Ring One al riu. Sméagol és afectat per l'Anell i mata al seu amic per això. Es retira a les muntanyes brumoses mentre l'Anell li retorça el cos i la ment, fins que es converteix en la criatura Gollum.

Segles després, durant la Guerra dels Anells, Gandalf porta Aragorn, Legolas, Gimli i el rei Théoden a Isengard, on es reuneixen amb Merry i Pippin. Gandalf recupera el palantír del Saruman derrotat. Pippin més endavant mira la pedra de veure i és atacat telepàticament per Sauron. De la descripció de Pippin de les seves visions, Gandalf suposa que Sauron atacarà Minas Tirith, la capital de Gondor. Va anar allà per avisar l’administrador de Gondor a Denethor, prenent a Pippin amb ell.

Gollum condueix Frodo Baggins i Samwise Gamgee a Minas Morgul, on veuen al rei bruixa, líder dels nou Nazgûl, dirigir un exèrcit d’Orcs cap a Gondor. Els hobbits comencen a pujar per una escala tallada a la cara del penya-segat que els portarà a Mordor per una "via secreta", desconeixent que Gollum planeja matar-los i agafar l'Anella. El rei bruixa i les seves forces atropellen i atabalen Osgília, obligant Faramir i la seva guarnició a retirar-se a Minas Tirith.

Gollum elimina el menjar dels Hobbits, fent la culpa a Sam. Creient que Sam desitja l'Anell, Frodo li diu que torni a casa abans que ell i Gollum continuïn fins al túnel que condueix a Mordor. Gollum l'enganya a aventurar-se a la gerra de l'aranya gegant Shelob. Frodo s’escapa estretament i s’enfronta a Gollum, dient-li que ha de destruir l’Anell tant per la seva causa. Gollum ataca a Frodo però cau en un abisme. Frodo continua endavant, però Shelob descobreix, paralitza i li lliga. Tanmateix, Sam torna i lesiona Shelob, allunyant-la. Sam s’amaga mentre apareixen Orcs i pren Frodo amb ells. Els orcs inicien una baralla a causa de la propietat de la armilla mitra de Frodo, permetent a Sam escapar amb Frodo i continuar el seu viatge.

Aragorn s’assabenta d’Elond que la força d’Arwen s’esvaeix, havent rebutjat marxar i desitjant quedar-se a la Terra Mitjana i retrobar-se amb Aragorn i començar una família i convertir-se en mortal després d’haver vist una visió del seu fill amb Aragorn. Arwen convenç a un Elrond reticent a acceptar la seva elecció de quedar-se a la Terra Mitjana i a armar Aragorn amb Andúril, una espasa recreada pels ferrers Rivendell a les ordres d'Elond a partir dels fragments de l'espasa d'Isildur, Narsil, de manera que pugui recuperar la seva primera nació mentre guanya reforços de la Homes morts de Dunharrow. Unida per Legolas i Gimli, Aragorn viatja als Camins dels Morts, reclutant l'Exèrcit dels Morts comprometent-se a alliberar-los de la maledicció que Isildur els va posar.

Faramir està ferit greument després d’un esforç inútil per reprendre Osgiliath; creient que el seu fill mor, Denethor cau en la bogeria. Gandalf queda per defensar la ciutat contra l'exèrcit Orc, dirigit per Gothmog. Quan l'exèrcit de Gothmog s'endinsa a la ciutat, Denethor intenta matar-se a si mateix i a Faramir en una pira. Pippin alerta a Gandalf i salven Faramir, però un ardent Denethor salta a la seva mort des del cim de Minas Tirith just abans que Théoden i el seu nebot, Éomer, arribessin amb els Rohirrim. Durant la batalla següent, es veuen aclaparats per l'Haradrim, que cavalcava a Oliphaunt, mentre que el rei bruixa va ferir a Théoden mortalment. Tot i que la neboda de Théoden Éowyn destrueix el rei bruixa amb l'ajuda de Merry, Théoden cedeix a les seves ferides. Aragorn arriba amb l’Exèrcit dels Morts, que vencen les forces de Sauron i guanyen la batalla; A continuació, Aragorn els allibera de la maledicció.

Aragorn decideix marxar sobre la Porta Negra com una distracció perquè Frodo i Sam puguin arribar al Mont Doom. L'exèrcit d'Aragorn extreu les forces restants de Sauron i buida Mordor, permetent que Frodo i Sam arribin al volcà, però Gollum els ataca just quan arriben al Mont Doom. Mentre es troba a la cornisa sobre el foc volcànic, Frodo sucumbeix a l'Anell i ho reclama com a propi, posant-lo al dit. Malgrat que Frodo sigui invisible, Gollum aconsegueix trobar-lo i atacar-lo, mossegant el dit per reclamar l'Anell. Frodo lluita contra ell i, mentre lluiten sobre l'Anell, tots dos cauen de la cornisa. Gollum cau al foc amb l'Anell i mor. Frodo s'aferra al costat de la cornisa i Sam el rescata quan l'Anell es desintegra a la lava. Quan Frodo i Sam escapen, Sauron és destruït juntament amb les seves forces i el Nou, mentre Mordor es desmorona.

Gandalf entra amb àligues per rescatar els hobbits, que es desperten a Minas Tirith i es retroben amb la Companyia que sobreviu. Aragorn és coronat rei de Gondor i pren Arwen com a reina. Els Hobbits tornen a casa a la Shire, on Sam es casa amb Rosie Cotton. Uns anys més tard, Frodo marxa a la Terra Mitjana cap a les terres indígenes amb el seu oncle Bilbo, Gandalf i els elfs. Deixa a Sam el Llibre vermell de Westmarch, que detalla les seves aventures. Sam torna a la Shire, on abraça a Rosie i els seus fills.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada