Bloc personal,

dimecres, 22 de gener del 2020

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) (4 de 7)

[786]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Mike Newell
Guió: J.K. Rowling (novel·la), Steve Kloves
Actors: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

[ Aventura, familiar, fantasia ] 2h 37min

Sinopsi

IMDb (7,7):
“Harry Potter es troba competint en un torneig perillós entre escoles de màgia rivals, però es distreu amb els malsons recurrents.”

Crítica

Tot i que narrativament està molt bé, aquesta perd pistonada…

Tot allò que em vaig perdre en el moment de les estrenes, ara ho estic recuperant i ho entenc tot. Malgrat tot, sembla que el canvi de director sí afecta en el rendiment final de la pel·lícula. Tot i això aguanta molt bé el bon nivell que va deixar l’Alfonso Cuarón en la millor de totes les pel·lícules.

Resum (amb espòilers)

Harry Potter es desperta d’un malson en què un home anomenat Frank Bryce és assassinat després d’haver escoltat Lord Voldemort conspirar amb Peter Pettigrew i un altre home. Mentre Harry assisteix al partit de la Copa del Món de Quidditch entre Irlanda i Bulgària amb els Weasleys i Hermione, Death Eaters terroritza el campament i l’home que va aparèixer en el somni d’en Harry convoca la Marca fosca.

A Hogwarts, Albus Dumbledore presenta l'ex-Auror Alastor "Mad-Eye" Moody com a nova professora de Defensa contra les Arts Fosques. També anuncia que l’escola acollirà el Torneig de Triwizard, en què tres escoles màgiques competeixen per tres reptes. Només podran competir els mags de disset anys o més. El Goblet of Fire selecciona "campions" per participar a la competició: Cedric Diggory de Hufflepuff representant a Hogwarts, Viktor Krum en representació de l'Institut Durmstrang d'Europa de l'Est, i Fleur Delacour en representació de l'Acadèmia de la màgia de Beauxbatons de França. El Goblet selecciona inesperadament Harry com a quart campió. Dumbledore és incapaç de treure a Harry menor d'edat del torneig, ja que el responsable del ministre, Barty Crouch Sr., insisteix que els campions estan obligats a un contracte després de ser seleccionats.

Per a la primera tasca, cada campió ha de recuperar un ou daurat custodiat per un drac. En Harry aconsegueix recuperar el seu ou, que conté informació sobre el segon repte. Poc després, té lloc un esdeveniment de ball formal conegut amb el nom de Yule Ball; En Harry i en Ron assisteixen amb Parvati i Padma Patil, el xafarder de Harry Cho Chang assisteix amb Cedric, i Hermione hi assisteix amb Viktor, fent que Ron sigui gelós. La segona tasca consisteix en els campions que busquen submarins per rescatar algú valuós per a ells. Harry acaba tercer, però es va ascendir a segon darrere de Cedric a causa de la seva "fibra moral", després de salvar la germana de Fleur, Gabrielle i Ron. Després, Harry descobreix el cadàver de Crouch Sr. al bosc. Mentre espera a Dumbledore al seu despatx, en Harry descobreix una Pensieve, que guarda els records de Dumbledore. Harry és testimoni d’un procés en què Igor Karkaroff confessa al Ministeri de Màgia noms d’altres menjadors de la mort després de la derrota de Voldemort. Quan nomena Severus Snape, Dumbledore demana la innocència de Snape; Snape es va espiar contra Voldemort abans de la caiguda d'aquest últim. Després que Karkaroff nomeni Barty Crouch Jr., un devastat Sr. Crouch empresona el seu fill a Azkaban. Sortint de Pensieve, Harry s'adona que Crouch Jr. és l'home que va veure en el seu somni.

Per a la tasca final, els campions han d’arribar a la Copa Triwizard, situada en un laberint de tanca. Després que Fleur i Viktor quedin incapacitats, Harry i Cedric arriben junts a la copa. Els dos junts agafen la copa, que resulta ser un Portkey i els transporta a un cementiri on esperen Pettigrew i Voldemort. Pettigrew mata Cedric amb la Killing Curse i realitza un ritual que rejoven a Voldemort, que després convoca els menjadors. Voldemort allibera Harry i el repta a un duel per demostrar que és el millor assistent. En Harry intenta l'encant de Expelliarmus per bloquejar l'intent de Matar Cursa de Voldemort. Els feixos de les seves varetes s’entrebanquen i la vareta de Voldemort desgusta els darrers encanteris que va realitzar. Al cementiri es veu l'esperit de les persones que va assassinar: Cedric, Frank Bryce i els pares de Harry. Això distreu Voldemort i els seus menjadors de la mort, permetent a Harry utilitzar el Portkey per escapar amb el cos de Cedric.

En Harry li diu a Dumbledore que Voldemort va tornar i va matar Cedric. Moody torna a Harry al seu despatx per interrogar-lo sobre Voldemort, bufant inadvertidament la seva coberta quan pregunta a Harry sobre un cementiri, malgrat que Harry no esmenti un cementiri. Moody revela que va enviar el nom de Harry al Goblet of Fire i el va manipular a Harry per assegurar-se que guanyaria el torneig. Moody intenta atacar Harry, però Dumbledore, Snape i Minerva McGonagall el sotmeten. Els professors obliguen a Moody a beure Veritaserum, i ell revela que el veritable Moody està empresonat en un tronc màgic mentre la seva poció Polyjuice es desgasta. És revelat com Crouch Jr. i retornat a Azkaban.

Dumbledore revela als estudiants que Voldemort va matar Cedric, tot i que el Ministeri de la Màgia s’oposa a la revelació. Dumbledore després visita a Harry al seu dormitori, demanant disculpes pels perills que va suportar. En Harry revela que va veure els seus pares al cementiri; Dumbledore anomena aquest efecte com "Priori Incantatem". Hogwarts, Durmstrang i Beauxbatons s’acomiaden mútuament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada