Bloc personal,

dimarts, 7 de gener del 2020

I Kill Giants (2017)

[780]

Valoració



Fitxa tècnica

Director: Anders Walter
Guió: Joe Kelly, Joe Kelly (còmic)
Actors: Madison Wolfe, Zoe Saldana, Imogen Poots

[ Drama, fantasia, thriller ] 1h 46min

Sinopsi

IMDb (6,2):
“Barbara Thorson viu, tot fugint de la crua realitat, en un món fantàstic de màgia i monstres.”

Crítica

Si no n’esperes res, és millor del que podria semblar…

No tenia idea de què anava, però, superant-ne tots els prejudicis possibles, es deixa veure bastant bé… fins el moment que entens què està passant, tot té sentit i has d’acabar reconeixent que està molt bé. En un altre moment hauria endevinat el final o, almenys, hauria vist venir el desenllaç, però no ha estat el cas i m’ha agafat per sorpresa. Per la meva part: molt bé.

Resum (amb espòilers)

Barbara Thorson és una jove adolescent independent i que viu amb el seu germà i la germana gran de suport, Karen. Bàrbara ha creat un món de fantasia inspirat en el seu amor per Dungeons & Dragons i la carrera de l'ex llançador de Phillies, Harry Coveleski. Creient que els gegants d’altres mons vénen a atacar la seva ciutat natal, es passa els dies creant armes i trampes per defensar les criatures.

Un dia, Barbara coneix Sophia, que acaba de mudar-se a la zona des de Leeds, Anglaterra. Sophia manifesta interès per conèixer a Bàrbara, però Bàrbara es manté al principi.

Un enfrontament entre Bàrbara i un grup d’assetgats dirigits per Taylor és interromput per Barbara que l’anomena la psicòloga de l’escola, la senyora Mollé. Bàrbara abandona la reunió següent bruscament, declarant que la seva xerrada només la distrauria dels seus preparatius per lluitar contra un gegant. Més tard, Bàrbara explica a Sophia la mitologia que hi ha darrere dels gegants. Mostra a Sophia els esquers i les trampes que va crear per atreure i atrapar gegants i li parla sobre el màgic de guerra, Coveleski, que guarda a la bossa de mà. També explica a Sophia sobre Harbingers, criatures fantasmal que l’adverteixen quan hi ha un gegant proper.

Després que Barbara detingui el director per insultar a un professor, ella la porta a Sophia a la recerca d'un gegant. Sophia comença a dubtar de les afirmacions de Bàrbara sobre els gegants.

Quan la senyora Mollé s’assabenta de l’interès de Bàrbara pel beisbol, es pregunta sobre això, fent que la Bàrbara es perdi en els records dolents i torni a córrer cap a casa. Amb una sorpresa, la Sophia la sorprèn i la colpeja, fent que Taylor i els seus amics -que ho van ser testimonis- riuen. Tot i que Bàrbara intenta disculpar-se, Sophia es queda enfadada. Més tard, Taylor s’acosta a Sophia que promet explicar-li un secret sobre Barbara si Sophia els mostrarà algunes de les "coses freqüents" que fa Barbara. Sophia està d’acord, portant Taylor i amics al santuari, on procedeixen a desmuntar moltes de les trampes de Bàrbara. Bàrbara interromp i dibuixa Coveleski, que resulta ser la mandíbula d'un animal petit lligat a un pal. Bàrbara està commocionada per l'estat de l'arma i és colpejada per Taylor i els seus amics.

Sophia porta a Bàrbara a casa seva per recuperar-se. Quan Barbara es desperta, es molesta en ser portada a la planta de dalt i li diu a Sophia que s’aparti lentament abans que "la vegi". Sophia mira en un dels dormitoris i deixa caure un got d’aigua en xoc abans de fugir de casa. Bàrbara visita la senyora Mollé a casa seva buscant ajuda, però es mostra incòmoda en ser presentada a la seva família.

Després que Barbara no vagi a l'escola durant diversos dies, Sophia i la senyora Mollé visiten la casa de Barbara. Al soterrani, Sophia descobreix una gravació de Bàrbara i la seva mare que expliquen la història del sobrenom de "Gegant assassí" de Coveleski. Sophia se’n va i troba a Bàrbara, dient-li que tots els gegants són al cap i li pregunta a Barbara per què no li ha explicat mai a Sophia sobre la seva mare, tot i que Bàrbara tanca la pregunta i no és capaç de sentir-la. Bàrbara es desconfia de tempestes. És visitada per Harbingers que la fan una trucada, dient-li que és massa feble per derrotar un gegant.

Bàrbara es dirigeix ​​cap a la cara al gegant cap a un pati abandonat del tren. Ella s’amaga als trens, però la geganta és caçada. Finalment, activa una estació de control de tren equipada amb pals elèctrics propers, que la electrocuten i incendia alguns dels cotxes del tren. Sophia arriba just quan la Bàrbara se’n va. L’endemà, Barbara humilia a Taylor posant un esquelet al seu armari. Això preocupa la senyora Mollé i la Karen que procedeixen a buscar la Bàrbara. Bàrbara es dirigeix ​​al seu santuari en descobrir que encara no pot utilitzar Coveleski, on prega el retorn de la seva arma.

Quan la tempesta s'espera a la ciutat, la senyora Mollé s'enfronta a Bàrbara en el seu camí cap al santuari, dient-li que la mare de Bàrbara està desesperada de veure-la. Bàrbara la ignora. En arribar, és testimoni d'una escena de destrucció. Sophia explica que Taylor va destrossar la zona com a venjança pel que va fer Bàrbara i que va intentar detenir-la. De sobte, un gegant apareix fora de l’aigua. Bàrbara es posa contra ella, i treu el restaurat Coveleski de la seva bossa de mà, revelant un martell de guerra massís i brillant. Ella procedeix a derrotar el gegant amb ella, alimentada per la seva ira que provocava la seva mare. Estant ferit a la platja, el gegant revela que va venir per Bàrbara, no per la seva mare. Bàrbara està atordida i exigeix ​​que el titán "l'acabe". El gegant l’agafa i l’acosta al cap perquè pugui colpejar-lo amb Coveleski. A mesura que el gegant cau de nou a l’oceà, porta Barbara amb ell. Enfonsant-se per sota de les ones, sent la veu del gegant dient-li que tot ésser viu ha de morir. Diu que fugir de la mort és rebutjar la vida i que ha de trobar alegria en cada moment mentre pugui. Bàrbara torna a nedar a la platja, on es reuneix amb Sophia.

L’endemà, Barbara s’enfila a l’escala superior per veure la seva mare, que es troba morint al seu llit. Comparteixen missatges sincers i Bàrbara es disculpa per evitar-la. Després de la pausa d’estiu, la mare de Barbara mor, però Barbara torna a relacionar les seves relacions amb la senyora Mollé, Karen i Sophia. La primera nit d’escola, la geganta, que es troba a l’oceà, la desperta veient-la. Ella diu gràcies i torna a dormir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada