Bloc personal,

dilluns, 20 de gener del 2020

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) (3 de 7)

[785]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Alfonso Cuarón
Guió: J.K. Rowling (novel·la), Steve Kloves
Actors: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

[ Aventura, familiar, fantasia ] 2h 22min

Sinopsi

IMDb (7,9):
“És el tercer any de Harry a Hogwarts; no només té un nou professor de "Defensa contra les Arts Fosces", el professor Lupin (David Thewlis), sinó que també hi ha problemes per a la producció. L’assassí condemnat Sirius Black ha escapat de la presó dels mags i arriba després de Harry.”

Crítica

Li començo a agafar el gustet…

Tota aquella indiferència que em van provocar la primera vegada que les vaig veure, ja sigui que per falta d’afinitat o bàsicament per comprensió, ara li començo a trobar el punt… si és que quan entens les coses tot és diferent! ;-)

Resum (amb espòilers)

Harry Potter ha passat un altre estiu descontent amb els Dursleys. Quan la tia Marge d’Harry insulta als seus pares, es perd el malestar i, accidentalment, fa que s’infli com un globus i es flueixi. Fart, Harry després fuig dels Dursleys amb el seu equipatge. El Knight Bus lliura a Harry al calder de Leaky, on és indultat pel ministre de la màgia Cornelius Fudge per haver usat màgia fora de Hogwarts. Després de retrobar-se amb els seus millors amics Ron Weasley i Hermione Granger, Harry s’assabenta que Sirius Black, un condemnat partidari del fosc bruixot Lord Voldemort, ha escapat de la presó d’Azkaban i té la intenció de matar-lo.

El trio torna a Hogwarts durant l'any escolar a l'Hogwarts Express, només per als demencials que pugen de sobte al tren, buscant Sirius. Un entra al compartiment del trio, fent que Harry hi passés, però el nou professor de Defensa contra les Arts Fosques, el professor Lupin, repel·leix el dementor amb un encant Patronus. A Hogwarts, el director Albus Dumbledore anuncia que els demencials vetllaran per l'escola mentre Sirius estigui en gran mesura. El director del centre de Hogwarts, Rubeus Hagrid, és anunciat com el nou professor de Cures de les Criatures Màgiques; la seva primera classe es molesta quan Draco Malfoy provoca deliberadament l'hipnotri Buckbeak, que l'ataca. Draco exagera la seva ferida, i el seu pare Lucius Malfoy després ha condemnat a mort a Buckbeak.

El retrat de la Fat Lady, que custodia els quarters de Gryffindor, es troba arruïnat i buit. Aterrit i amagat en un altre quadre, explica a Dumbledore que Sirius ha entrat al castell. Durant un tempestuós partit de Quidditch contra Hufflepuff, els dementors ataquen a Harry, fent que caigui de la seva ginesta. A Hogsmeade, a Harry li sorprèn el coneixement que no només havia estat Sirius el millor amic del seu pare i que aparentment els va trair a Voldemort, sinó que també és el padrí de Harry. Lupin ensenya en privat a Harry a defensar-se dels demencials, utilitzant l'encant Patronus.

Després de Harry, Ron i Hermione testimoni de l'execució de Buckbeak, la rata de mascotes de Ron Scabbers el mossega i s'escapa. Quan Ron fa persecució, apareix un gos gran i arrossega a Ron i Scabbers a un forat de la base de Will Whomping Willow. Això condueix el trio a un passatge subterrani a la barraca Shrieking, on descobreixen que el gos en realitat és Sirius, que és un Animagus. Arriba Lupin i abraça a Sirius com un vell amic. Admet ser un home-llop i explica que Sirius és innocent. Sirius va ser acusat falsament de trair els terrissaires a Voldemort, així com d'assassinar dotze muggles i el seu amic mutu, Peter Pettigrew. Es revela que Scabbers és en realitat Pettigrew, un Animagus que va trair als Potters i va cometre els assassinats.

Snape arriba per aplaudir a Black, però Harry el colpeja inconscient amb l'encant de l'Expelliarmus. Després d'obligar Pettigrew a la forma humana, Lupin i Sirius es preparen per matar-lo, però Harry els convenç perquè transmetin Pettigrew als demencials.

A mesura que el grup se’n va, la lluna plena s’aixeca i el Lupin es transforma en un home-llop. Sirius es transforma en la seva forma de gos per lluitar contra ell. Enmig del caos, Pettigrew es transforma en rata i s’escapa. En Harry i en Sirius són atacats per dementors i Harry veu una figura a la distància salvar-los llançant un poderós encanteri de Patronus. Ell creu que la misteriosa figura és el seu pare mort abans de passar. Es desperta per descobrir que Sirius ha estat capturat i condemnat al petó de la demència.

Actuant sobre els consells de Dumbledore, Harry i Hermione viatgen en el temps amb el Time Turner de Hermione, i veuen ells mateixos i Ron repetir els esdeveniments de la nit. Salven a Buckbeak de l'execució i testimonien els dementors que dominen Harry i Sirius. El present Harry s'adona que va ser ell mateix qui va conjurar el Patronus i ho fa de nou. En Harry i l'Hermione rescaten Sirius, que s'escapa amb Buckbeak. Exposat com a home-llop, Lupin renuncia a l'ensenyament per evitar una molèstia als pares. També torna el mapa del Marauder a Harry, ja que ja no té l’autoritat de confiscar el contraban. Sirius envia a Harry una escombra de Firebolt, i se la pren feliçment per passejar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada