Bloc personal,

dissabte, 6 d’octubre del 2018

Gunnm (1993)

[652]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hiroshi Fukutomi
Guió: Yukito Kishiro (manga), Akinori Endô
Veus de doblatge: Miki Itô, Shunsuke Kariya, Kappei Yamaguchi

[ Animació, acció, crim ] 54min

Sinopsi

IMDb (7,4):
“Aquesta pel·lícula té lloc en un futur llunyà i és la història d’una jove cyborg, Gally (Alita), que és trobada en un abocador pel Cyberdoctor Daisuke Ido, que la reconstrueix i es converteix en el seu padastre. Gally no té cap record del seu passat, però aviat mostra notables habilitats de lluita. Comença a treballar com a caçador de recompenses i es troba amb un jove Yugo, que té el somni impossible d’anar a Zalem, un satèl·lit gegant flotant per sobre de la ciutat. Sense adonar-se que el somni de Yugo només pot acabar amb la misèria, Gally es proposa ajudar-lo.”

Crítica

Oh! Sorpresa! Molt bé!

Em va agradar el tràiler de la pel·lícula que està preparant James Cameron. El que no sabia és que estava basat en una pel·lícula (bé… curt-metratge o 2 capítols d’una sèrie fallida o OVA) que a la vegada estava basat en un manga de nou volums publicat entre 1990 i 1995, que a la vegada va veure un final forçat per problemes de salut de l’autor, Yukito Kishiro, tot i que després va provar alguna seqüela. No cal dir que ja tinc encarregats els tres primers.

Resum (amb espòilers)

Les restes d’un androide són trobades per un enginyer en un abocador d’escombraries procedents del satèl·lit artificial que sura sobre la terra i on, suposadament, només hi viu l’elit de la raça humana. La reconstrueix i la deixa plenament operativa i funcional.

Sobre la superfície hi viuen tot tipus de persones, la majoria amb implants cibernètics. Hi ha un poder que ho controla tot, que és la fàbrica i que, si cal, posa preu al cap d’alguns personatges. Per això hi han els caça-recompenses que fan el que sigui per aconseguir diners. L’ambició de molts és, amb els diners guanyats, pujar al satèl·lit. El doctor i el seu ajudant Yugo ho són i Yugo, particularment, té el somni d’arribar-hi.

Alita, que és el nom del personatge principal en anglès i espanyol, tot i que en japonès és Gally, s’enamora de Yugo. Mica en mica, Alita se n’adona que, tot i no recordar res, té habilitats de lluita, combat i un instint assassí com pocs gladiadors professionals, que són l’espectacle que entreté el món sencer. Aprofita aquests poders per ajudar Yugo a aconseguir el seu objectiu. Però finalment és mort.

I així, a mitjes, acaba la pel·lícula o, millor dit, els dos capítols de l’OVA… ;-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada