Bloc personal,

dijous, 1 d’agost del 2024

Poltergeist II: The Other Side (1986)

[1244]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Brian Gibson
Guió: Michael Grais, Mark Victor (personatges: Steven Spielberg)
Música: Jerry Goldsmith
Producció: Metro-Goldwyn-Mayer, Freddie Fields Productions, Grais-Victor Productions
Distribució: MGM/UA Entertainment Co.
Actors: JoBeth Williams, Craig T. Nelson, Heather O'Rourke
Estrena: 23/05/86
Títol original: Poltergeist II: The Other Side

[ Terror ] 1 h. 31 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (5,7) (30K):
“La família Freeling té una casa nova, però els seus problemes amb les forces sobrenaturals no semblen haver acabat.”

Crítica

“Han tornat…” Realment és molt dolenta per l’abús dels estereotips després de l’èxit de la primera, però en aquesta hi surt el mític reverend Kane, un malson que encara alguns recorden avui en dia…

Seguint la franquícia, malgrat la mala puntuació i valoració general…

Resumint molt, en la primera pel·lícula els esperits es “comuniquen” amb la Carole Anne (sempre havia pensat que era Carolyn –Carolina–) a través del soroll blanc del televisor i en la segona ho fan a través del telèfon. La novetat és que en aquesta segona pel·lícula surt un dels personatges més sinistres i recordats de les pel·lícules de terror que és el reverend Henry Kane amb el seu somriure aterrador.

És veritat que fa una mica d’angúnia tan d’estereotip de família feliç. De la mateixa manera la mort de l’àvia “en circumstàncies naturals” també la colen com la cosa més natural del món. De la filla gran, misteriosament, ni se’n parla. Per moments, es fa difícil de seguir i fer l’exercici de creure’t alguna cosa per entrar en el joc. Sort que hi ha el reverend Kane que més que angúnia (que també: aquella boca i aquell somriure són realment repulsius) provoca terror i fa oblidar el començament.

Recordar que la nena protagonista de la pel·lícula, la Heather O'Rourke, en la primera tenia cinc anys tot i que en l’estrena ja en tenia sis (set a final d’any); en la segona, suposadament un any després dels fets de la primera, sis anys, però realment en tenia nou (deu durant l’estrena); en la tercera tenia realment onze anys, però no va arribar a veure la pel·lícula estrenada, doncs es va morir amb dotze anys d’una aturada cardiorespiratòria produïda per una malaltia congènita no detectada i una complicació amb la ingesta d’aigua infectada (estenosi congènita de l'intestí complicada per un xoc sèptic).




Resum (amb espòilers)

La pel·lícula està ambientada un any després dels fets de la primera pel·lícula. El barri de la Cuesta Verde s'ha convertit en una excavació arqueològica centrada al lloc on hi havia la casa dels Freeling. L'excavació porta al descobriment d'una cova per part d'un equip de terra. La seva existència és revelada a la psíquica Tangina Barrons, qui informa el seu amic Taylor, un xamà nadiu americà. Després d'investigar la cova per ella mateix, el Taylor s'adona que l'esperit del reverend Henry Kane, un predicador boig a qui ha vist en somnis, va darrere de la Carol Anne i va a defensar-la.

La família Freeling s'ha traslladat a Phoenix, Arizona, i ara viu en una casa amb la mare de la Diane, la Jess. L'àvia Jess és molt clarivident i creu que la Diane i la Carol Anne posseeixen les mateixes habilitats. La Jess mor més tard per causes naturals, però no abans de dir-li a la Diane per darrera vegada que sempre "hi serà" si la necessita.

El Taylor apareix quan el Kane comença el seu primer assalt a la casa. No poden entrar per la televisió, ja que la família ha retirat tots els televisors de la casa, els sequaços del Kane es veuen obligats a trobar una altra manera d'entrar, aquesta vegada a través del telèfon de joguina de la Carol Anne. L'atac fracassa i la família surt de casa ràpidament. El Taylor es presenta i els convenç que córrer seria una pèrdua de temps ja que el Kane només els trobaria i tornen a casa.

El Kane apareix un dia a casa en forma humana i demana que el deixin entrar, però l’Steven es nega. El Taylor el felicita per haver resistit al Kane, després porta a l’Steven al desert i li dona el ‘poder del fum’, un esperit nadiu que pot repel·lir el Kane. La Tangina apareix a la casa i ajuda a la Diane a entendre la història del Kane i com es va convertir en la bèstia que ara persegueix la família. També assenyala que la Diane és única perquè és una de les úniques persones a la terra que han estat al món dels esperits mentre vivien. La Diane té visions del Kane a mitjans del segle XIX quan era el cap d'un culte apocalíptic. El Kane va conduir els seus seguidors pel desert cap una cova, perquè creia que la fi del món s'acostava, però després els va mantenir atrapats i captius allà per morir lentament amb ell després que el dia de la seva predicció arribés i se'n va anar. Com que estava tan trastornat i era tan malvat, el Kane es va convertir en un monstre després de la mort i controla les ànimes dels seus seguidors. El Taylor adverteix a la família que el Kane és extremadament intel·ligent i que intentarà separar-los.

Quan el Taylor marxa, la moral de la família baixa. L’Steven baixa la guàrdia i s'emborratxa, empassant-se un cuc mezcal que està posseït pel Kane, que després el posseeix temporalment. El posseït Steven intenta violar a la Diane, que clama que l'estima, debilitant el poder del Kane. Aleshores, l’Steven vomita el cuc posseït pel Kane, que es converteix en un monstre enorme i tentacular. D'aquesta forma, el Kane ataca a l’Steven des del sostre, però ell utilitza l'esperit del fum per expulsar-lo. La bèstia llança un altre assalt abans que la família fugi. Els Freeling decideixen enfrontar-se a la bèstia al seu propi territori, a l'altre costat.

Els Freeling tornen a Cuesta Verde i, amb la Tangina i el Taylor, entren a la caverna que hi ha sota la seva antiga casa, on el Kane atrau a la Diane i la Carol Anne cap a l'altre costat. L’Steven i el Robbie salten darrere d'ells a través d'un foc iniciat pel Taylor. A l'altre costat, que apareix com un lloc de llimbs flotants sense sentit de la direcció, l’Steven, la Diane, el Robbie i la Carol Anne s'uneixen, però el Kane, ara monstruosament transformat, agafa la Carol Anne i comença a xuclar-li la seva força vital. La Carol Anne se salva després que el Taylor posa una llança nativa encantada a les mans d'Steven, i l’Steven apunyala el Kane amb ella, derrotant el monstre. La Carol Anne gairebé creua cap al més enllà, però l'esperit de l’àvia Jess apareix i la guia de tornada a la família. Aleshores, els Freelings tornen segurs i donen les gràcies al Taylor i la Tangina.

L’Steven més tard regala el cotxe de la família al Taylor després d'haver expressat afecte per ell anteriorment i el Taylor marxa amb la Tangina. Després que els Freeling s'adonin que ara no tenen com tornar a casa, persegueixen el Taylor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada