Bloc personal,

diumenge, 4 d’agost del 2024

Spy × Family Code: White (2023)

[1247]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takashi Katagiri
Guió: Ichirō Ōkouchi (manga: Tatsuya Endo)
Música: (K)now Name (Makoto Miyazaki)
Estudi: Wit Studio, CloverWorks
Veus de doblatge: Takuya Eguchi, Saori Hayami, Atsumi Tanezaki
Estrena: 22/12/23
Títol original: 劇場版 SPY×FAMILY CODE: White

[ Animació, acció, comèdia, espies, shōnen ] 1 h. 50 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,18) (27.278)

Sinopsi

IMDb (7,4) (3,2K):
“Després de rebre una ordre per ser reemplaçada a l'Operació Strix, el Loid decideix ajudar l'Anya a guanyar un concurs de cuina a l'Eden Academy preparant el menjar preferit del director per evitar que la substitueixi.”

Crítica

Un bon fart de riure!

Basada en un manga shōnen del Tatsuya Endo actualment en publicació des de 2019 amb un total de tretze volums a dia d’avui. Del director de la primera temporada (en la segona hi van haver canvis en direcció i guió). Pel·lícula estrenada coincidint just amb l’últim capítol de la segona temporada.






Resum (amb espòilers)

Després de rebre una ordre per ser reemplaçada a l'Operació Strix, el Loid decideix ajudar l'Anya a guanyar un concurs de cuina a l'Eden Academy preparant el menjar preferit del director per evitar que la substitueixi. Els Forgers decideixen viatjar a la regió d'origen del menjar, on desencadenen una cadena d'accions que poden posar en risc la pau del món.

==

Després d'haver completat amb èxit una missió per a WISE, el Loid Forger s'assabenta per la seva encarregada, la Sylvia Sherwood, que serà reassignat i substituït a l'"Operació Strix" a causa de les ordres dels alts càrrecs, però podria evitar-ho si ho fa. Mentre surt del punt de trobada, el Loid té una interacció amb la seva companya espia Fiona Frost, que és descoberta de lluny per la seva "dona" Yor, fent-la creure que li fa un petó.

El Loid s'assabenta de la seva "filla" Anya que la seva classe a l'Eden Academy tindrà un concurs de cuina i que el guanyador pot rebre una estrella Stella. Sabent que el jutge és el director, i que les seves postres preferides són Meremere, concretament una versió regional que es troba al país del nord de Frigis, decideix portar-hi la família per provar el plat i salvar l'Operació Strix recreant-lo. Durant el viatge en tren, l’Anya descobreix una clau i, després de llegir la ment precognitiva del seu gos Great Pyrenees Bond, descobreix que hi ha un tresor a bord. Troba i obre la maleta, que conté una xocolata que es menja sense voler. Els propietaris de la maleta la troben i intenten detenir-la, però la Yor intervé noquejant-los.

Els Forgers arriben a Frigis i visiten el restaurant "Rubbles & Bonds" on tenen la intenció de tenir el seu últim Meremere. No obstant això, el coronel Snidel, un oficial d'intel·ligència militar, i els seus soldats s'endinsen i prenen el Meremere per ell mateix, guanyant al Loid en una competició per a la seva satisfacció addicional. Com que el restaurant no té prou ingredients per fer més de les postres, la Yor suggereix trobar-los ells mateixos, cosa que la família accepta. Durant la seva recerca, la Yor es posa cada cop més ansiosa creient que el Loid té la intenció de "trencar" amb ella, fins i tot després que ell li doni un llapis de llavis com a regal, de manera que s'acaba emborratxant i provocant una escena. Llegint els problemes del Loid i la Yor a la seva ment, l’Anya planteja una situació per posar-los sols a la roda de fira, on són capaços d'explicar el malentès i reafirmar els seus "sentiments" l'un cap a l'altre.

Mentrestant, l’Snidel es reagrupa a la seva base militar on estan a punt d'enlairar amb el seu dirigible. Es revela que la xocolata que va menjar l’Anya contenia una microfilm que l’Snidel planejava utilitzar per instigar una altra guerra contra Westalis, així que envia els seus subordinats a buscar-la. El Loid intenta trobar l'últim ingredient per al Meremere, el licor de cirera, però sense èxit; l’Anya suggereix ajudar, però se sent deprimida quan la rebutja. Utilitzant els seus poders, descobreix on trobar el licor de cirera i s'escapa del seu hotel per aconseguir-lo. Ella i el Bond obtenen el licor, però els subalterns la capturen i el Bond queda enrere.

El Loid i la Yor busquen frenèticament l’Anya, el Loid troba el Bond que ha mossegat un pegat militar dels subordinats, deduint que la van segrestar però no sap per què. La Fiona arriba de sobte i informa al Loid sobre la missió de màxima prioritat del WISE per recuperar el microfilm. El Loid escolta a través d'una transmissió militar que l’Anya es va empassar el microfilm, després de saber que és a l'aeronau; llavors segresta un Bristol Beaufighter per rescatar-la; la Yor s'amaga furtivament a la cabina per ajudar.

El Loid fa un aterratge accidental a l'aeronau després que aquest dispara míssils antiaeris contra ell, colant-se per la nau amb les seves tècniques de disfressa. Al mateix temps, la Yor s'encén amb armes i accidentalment inicia un foc que comença a estendre's per tot arreu. Mentrestant, l’Anya s'obliga desesperadament a aguantar el moviment intestinal, sabent que l’Snidel i els subalterns tenen la intenció de recuperar el microfilm a través dels seus excrements. Ella aconsegueix escapar temporalment durant l'enrenou de la Yor, però l’Snidel la torna a capturar i l'amaga a la cabina.

Un Loid disfressat entra per trobar l’nya, però l’Snidel immediatament s'adona que és ell a causa del seu excepcional olfacte, provocant un tiroteig. L’Snidel intenta utilitzar gas experimental en el Loid, però l’Anya és capaç d'alliberar-se de les seves restriccions a temps per obrir accidentalment les finestres, expulsant el gas. El Loid, ara disfressat d’Snidel, trenca el coll de l'Snidel i ordena a tots els homes que abandonin el vaixell. Mentrestant, la Yor s'enfronta a un soldat cyborg conegut com a Tipus F, en el qual guanya la lluita incendiant el Tipus F amb el pintallavis que li va regalar el Loid.

Els Forgers es reuneixen i junts són capaços de dirigir l'aeronau perquè s'estavella contra el riu, evitant la ciutat; el Loid també troba el microfilm enganxat a les dents de l'Anya. De tornada a casa, el Loid presenta el microfilm recuperat a la Sylvia, que està contenta alhora que li informa que l'operació Strix romandrà sota la seva cura. L’Anya està a punt d'iniciar el concurs de cuina amb la seva classe, però a causa d'un accident el concurs es retarda. Com que el jutge canvia al director adjunt, això fa que el Loid suggereixi un altre viatge per investigar unes noves postres, aquesta vegada a una regió més càlida, que la precognició del Bond demostra que aquesta vegada seran unes vacances relaxants.

En una escena posterior als crèdits, el Franky arriba a Frigis per lliurar el licor de cirera al Loid, sense saber que els Forgers han tornat del seu viatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada