Bloc personal,

divendres, 2 d’agost del 2024

Poltergeist (2015)

[1246]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Gil Kenan
Guió: David Lindsay-Abaire (personatges: Steven Spielberg)
Música: Marc Streitenfeld
Producció: Fox 2000 Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, Ghost House Pictures, Vertigo Entertainment, TSG Entertainment
Distribució: 20th Century Fox
Actors: Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt, Jane Adams
Estrena: 22/05/2015
Títol original: Poltergeist

[ Terror, thriller ] 1 h. 33 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (4,9) (62K):
“Una família la casa suburbana de la qual està perseguida per forces del mal s'ha d'unir per rescatar la seva filla petita després que les aparicions la prenguin captiva.”

Crítica

Osti, quina vergonya de “remake” si es pot arribar a qualificar d’alguna manera: totalment espantosa…

Seguint la franquícia, malgrat la mala puntuació i valoració general… El títol en alguns països d’Amèrica Llatina és Poltergeist: Juegos diabólicos (no a Espanya).

No sé pas què volien fer amb aquest remake, però sembla que hagin cercat els punts febles de les altres i l’han fet més grossa encara fent-t’ho tot encara més malament.

Quin grinyolar d’estereotip de típica família americana que fa encara més fàstic del que és en realitat.

El que no arribo a entendre és com, malgrat haver-la fet tan malament i haver estat tan criticada, continuen fent caixa… és que no s’aguanta per enlloc. Aquesta cost 35M $ / recaptació 95,4M $… no m’entra al cap!

Cost i recaptació de les quatre:




Resum (amb espòilers)

L’Eric i l’Amy Bowen són una parella casada que busca comprar una casa per a ells i els seus tres fills: la Kendra, filla de 16 anys, el Griffin, fill de 9 i la Madison, filla de 6. L'Eric va ser acomiadat recentment, però quan es mostra una casa que ha sortit recentment al mercat que s'ajusta al seu rang de preus, la compren i s'hi muden.

La primera nit, senten sorolls estranys a les parets i en Griffin troba una caixa que conté nines de pallasso que es van deixar a la casa. Enmig de la nit, els llums i els dispositius electrònics comencen a encendre i apagar-se, ja que una força invisible sembla moure's per la casa. L'enrenou desperta en Griffin, i ell baixa les escales i troba la Maddie parlant amb una presència desconeguda dins de la televisió. Ella li diu a Griffin que vindrà algú, i ell intenta desconnectar el televisor, fent que les llums es descontrolin. Aleshores, la Maddie diu a la família "Són aquí" mentre toca la pantalla del televisor.

L'endemà al vespre, l'Eric i l'Amy van a sopar amb els seus amics, deixant els tres nens a casa. S'assabenten que la seva casa estava construïda sobre un antic cementiri, tot i que se suposa que el promotor de la propietat havia de traslladar les restes humanes. Kendra es desperta amb un so estrany al safareig. Mentre s'investiga el soroll, el terra s'esquerda i emergeix la mà d'un cadàver. Comença a tirar del seu peu, però ella aconsegueix aixecar-se. Mentrestant, Griffin s'adona que les nines de pallasso semblen moure's soles. Un ninot pallasso l'ataca, però ell el destrueix amb el peu i fuig del seu dormitori. Troba la Maddie a la seva habitació, espantada, ajupit en un racó, i li diu que es quedi mentre ell va a buscar la Kendra. Aleshores, la Maddie és atraïda per la llum del seu llum i la seva joguina preferida al seu armari, perdent-se en un buit interminable. Quan es gira per veure que el seu dormitori s'allunya més, és arrossegada a la foscor pels fantasmes. En Griffin és agafat per una finestra per les branques de l'arbre vell que hi ha a l'exterior de casa, la qual cosa el treu fora. L'Amy i l'Eric arriben a casa per veure que Griffin és llançat per les branques dels arbres, la qual cosa allibera la seva agafada quan s'acosten, mentre que Kendra els diu histèricament que no pot trobar la Maddie.

La família escolta la veu de la Maddie que emana de la televisió. L'Amy posa la seva mà a la pantalla del televisor mentre es veu que la mà estàtica de la Maddie està tocant la mà d'Amy des de l'altre costat de la pantalla. L'Amy i la Griffin visiten el departament d'Investigació Paranormal per demanar ajuda. El personal va instal·lar equips a la casa i instal·lar dispositius GPS a tots els de la casa. Durant la configuració, Boyd té una experiència propera a la mort fent un forat a la paret, arrossegat pels esperits pel braç. Mentre intenta contactar amb la Maddie, Eric és emboscat a l'armari per un fantasma que s'assembla a ella. Enfadat, trenca la paret de l'armari, llançant una secció d'una taula trencada a la foscor de l'armari; el segment de la taula torna a caure a la sala d'estar (gairebé aixafant en Griffin), revelant un portal potencial per a que Maddie escapi. Els investigadors dedueixen i confirmen que l'embruix és causat per un poltergeist. La investigadora principal, la doctora Brooke Powell, decideix trucar a Carrigan Burke, especialista en ocultisme i personalitat de la televisió (que es va revelar, molt més tard, que era l'ex de Powell).

Carrigan explica que la Maddie és una possible psíquica, capaç de comunicar-se amb els esperits. Revela que els fantasmes estan atrapats i estan enfadats perquè només es van traslladar les làpides al nou cementiri, però els cossos romanen; planegen utilitzar Maddie "per alliberar-los del seu purgatori". Carrigan idea un pla per recuperar la Maddie. Ancora una corda a l'habitació de la Maddie i la llança al vòrtex. Intenten utilitzar el drone de joguina de Griffin per guiar a Maddie, però els fantasmes el destrueixen immediatament quan es troben dins del portal. Griffin, culpable d'haver deixat la Maddie sola en primer lloc, passa pel portal. Quan troba en Maddie, els fantasmes intenten destruir la corda per atrapar-los, però en Griffin i en Maddie s'agafen a la corda i tornen a caure pel portal cap a la casa. Tots dos nens estan inconscients i coberts de matèria grisa, a la qual Carrigan els indica que se'ls rentin i es desperten.

La família puja al seu cotxe i comença a sortir de la casa, però els fantasmes els arrosseguen de nou a la casa i intenten segrestar Maddie de nou, donant voltes al cotxe en el procés. Es veu a la Maddie sent segrestada per les escales. La família la salva de ser aspirada pel portal, i Carrigan decideix que, com a únic altre psíquic, ha d'anar al vòrtex i conduir els esperits a la llum. Kendra estampa i destrueix la pantalla de televisió mentre es veuen les mans dels fantasmes, intentant comunicar-se amb la Maddie. Els Bowen fugen del barri mentre la casa és destruïda pels esperits que s'eleven al cel com un far de llum. L'equip d'investigació va córrer cap al seu equip, buscant un senyal que Carrigan va aconseguir tornar.

Mentre els Bowen busquen una casa nova, l'agent immobiliari els ensenya una casa amb molt espai d'armari i un arbre vell al pati del darrere, però els Bowen s'allunyen rient. Durant els crèdits finals, es revela que el Carrigan va sobreviure a l'incident i ha tornat a filmar el seu programa fantasma, que ara presenta l'espectacle amb el Dr. Powell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada