Bloc personal,

dissabte, 25 d’abril del 2020

La gran familia (1962)

[841]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Fernando Palacios, Rafael J. Salvia
Guió: Pedro Masó, Rafael J. Salvia
Actors: Alberto Closas, Amparo Soler Leal, José Isbert

[ Comèdia, drama ] 1h 44min

Sinopsi

IMDb (6,5):
“Carlos (Alberto Closas) ha de treballar per alimentar la seva dona (Amparo Soler Leal), els seus 15 fills i l’avi (José Isbert). Els nens somien amb tenir televisió. Les vacances d’estiu són un altre problema per a la família gran.”

Crítica

És d’aquestes que, de tant veure-la, està molt interioritzada…

Amb la quantitat de coses que hi passen, sembla més llarga del que és, però, és clar, és un no parar…

Quan miro una pel·lícula d’aquestes, amb el que em fixo és amb la manera de vestir de la gent (i de pentinar-se i de estar presentables) i en el mobiliari, en els casos d’interiors, i en els paisatges, en els exteriors. Se n’aprèn molt i es poden fer tantes lectures com visionats facis de la pel·lícula…

Resum (amb espòilers)

Carlos Alonso i Mercedes Cebrián són pares de quinze nens d’edats diferents. Tots viuen amb l’avi i depenen exclusivament del treball de Carlos (aparellador) com a únic guanyador d’un sou, cosa que els posa en problemes financers constants. També compten amb el generós suport de Juan el padrí, forner de professió. A través de diversos esdeveniments, se’ns parla de la vida familiar quotidiana: un dia regular i complet a temps complet del clan; Primera comunió de dos fills; finals de nou d'ells; vacances a la Costa Daurada (Tarragona), temps propici per al romanç de diversos membres del clan; la pèrdua de Chencho, el nadó de la família, a la plaça Major de Madrid i la seva posterior recuperació. L’arribada de la seva primera televisió serveix per anunciar l’arribada d’un nou fill.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada