Bloc personal,

divendres, 26 de febrer del 2021

Raised by Wolves (2020) S01

[143]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Aaron Guzikowski
Actors: Travis Fimmel, Amanda Collin, Abubakar Salim

[ Drama, fantasia, ciència ficció ] 10 capítols de 41-55 min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Una raça d'androides té la tasca de criar nens humans en un misteriós planeta.”

Crítica

Podria haver estat bastant millor…

Amb tot, a mi ja em serveix. Al final sí és veritat que ho han allargat més del compte per generar més expectativa i anar deixant llavors per la propera temporada, que no tinc cap dubte que serà molt millor perquè la base ja està explicada, però penso que, ja posats, podien haver posat més xixa a coure.

Resum (amb espòilers)

Al segle XXI, dos androides, la mare i el pare, escapen a la Terra devastada per la guerra entre ateus militants i un ordre religiós conegut com a Mithraic per colonitzar el planeta Kepler-22b, portant amb ells embrions humans amb els quals començar una nova civilització. Dotze anys després, només un nen, Campion, ha sobreviscut. A mesura que les perspectives de futur de la colònia semblen ombrívoles, els tres es sorprenen al descobrir que no són els únics refugiats de la Terra en aquesta part de l’univers.

Després de destruir el vaixell Mithraic, la Mare porta cinc nens mitraics supervivents —Tempest, Paul, Hunter, Holly i Vita— a la colònia per criar junt amb Campion. Marcus, després de sobreviure a l'intent de la seva mare, es reuneix amb el romanent del Mithraic mentre lluiten per adaptar-se a la vida a Kepler-22b. Campion es preocupa pel comportament de la mare i comença a qüestionar les seves intencions.

Quan els nens de Mithraic comencen a mostrar signes de malaltia, Campion, ara obertament desconfiat de la mare, es convenç que l’androide intenta enverinar els nous membres de l’assentament i lidera un intent de fugida. Desesperats per salvar el seu fill, Paul, de les urpes de la mare, Marcus i Sue es tornen cada vegada més frustrats per la indecisió d'Ambrose i la seva negativa a autoritzar una missió de rescat. El pare troba tots els nens fugits, excepte Paul, que es va separar del grup. Mentre la mare busca a Paul, cau per un pou.

Preocupat per les seves perspectives de supervivència després que ell i la mare deixin de funcionar, el pare intenta ensenyar a Campion i als nens de Mithraic a caçar les estranyes criatures que de sobte han aparegut a prop de l'assentament. La tempesta es fa cada vegada més hostil cap a la mare per l’interès obsessiu de l’android en el seu embaràs. Les tensions entre Marc i Ambròs s’acaben quan els mitraics descobreixen una antiga relíquia, que ells creuen que és el compliment d’una profecia mitraica, i sorgeix dissensió entre l’ordre de si el grup ha de romandre a l’artefacte o rescatar els nens.

Ara, líder del Mithraic, Marcus lidera Sue i la resta de l'ordre en una missió de rescat, trobant-se amb un nou aliat sorprenent en el camí. Campion i Paul creixen confiant els uns als altres a mesura que descobreixen una nova font d'aliment potencial per a la colònia. Mentre la mare descobreix records ocults dins dels seus bancs de memòria que revelen la importància total de la seva missió, la desesperació de Tempest arriba al punt de ruptura. A mesura que el Mithraic s’acosta a l’assentament, Marcus és perseguit per una sèrie de visions estranyes.

Les absències prolongades de la mare a l'assentament, interaccionades amb la projecció digital del seu creador al simulador Mithraic, amenacen la seguretat de la colònia. El pla de Marcus per destruir la mare mentre està connectada al simulador va terriblement malament. Quan Sue lidera un assalt mithraic contra l’assentament, cadascun dels nens mithraics es veu obligat a revelar la seva veritable lleialtat, que culmina amb conseqüències que canvien el joc per a la mare, el pare i Campion.

Amb la mare capturada i impotent pel mitraic i el pare reprogramat, Campion es veu obligat a triar si vol resistir-se al mitraic o aliar-se amb ells. Marcus es molesta en descobrir que la mare és conscient de la seva veritable identitat. Campion comença a experimentar visions de Tally. Mentre intenta destruir la Mare d'una vegada per totes, Marcus es troba amb una tenue presa del seu lideratge del Mithraic, les seves relacions amb Sue i Paul i la seva pròpia cordura.

El canvi erràtic de Marcus cap a la devoció per Sol comença a apartar a Sue i Paul. La mare creu que està experimentant un mal funcionament, però s'enfronta a una notícia impactant que porta un fill. Els nens de Mithraic prenen les seves pròpies decisions.

Hunter aprofundeix en la programació del pare a mesura que el Mithraic es preocupa cada vegada més pel comportament de Marcus. La mare busca un lloc segur i acaba enfrontant-se amb la Sue. Tempest s’enfronta als seus dimonis. Marcus es queda sol per complir el seu destí.

Mare, pare, Sue i els fills busquen un lloc més habitable per al nadó de la mare. Paul continua escoltant una veu com la que va fer embogir a Marcus; li revela que Marcus i Sue són impostors, de manera que Paul dispara a Sue. La mare finalment dóna a llum i troba que no és una serp volant semblant a una sangonera. Està decebuda i reconeix que el seu embaràs no va tenir res a veure amb la programació del seu creador, sinó per la infecció. La mare i el pare descobreixen que hi havia humans al planeta i sospiten que les criatures que han estat caçant són humans "devoluts" que d'alguna manera van ser introduïts a Kepler-22b. Un Marcus desconcertat mata un equip explorador d’ateus quan arriba un vaixell ateu. Pare i mare intenten suïcidar-se amb el bebè serp per protegir els seus fills humans. Tanmateix, s’estavellen a l’altra banda del planeta en la que sembla ser la zona tropical del planeta; el bebè de la serp de creixement ràpid s’escapa i se’n va.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada