Bloc personal,

dissabte, 15 de maig del 2021

Wonder Woman 1984 (2020)

[1039]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Patty Jenkins
Guió: Patty Jenkins, Geoff Johns
Actors: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig

[ Acció, aventura, fantasia ] 2h 31min

Sinopsi

IMDb (5,4):
“Diana ha de lluitar amb un company de feina i un home de negocis, el desig de la qual de la riquesa extrema fa que el món passi per un camí de destrucció, després que desaparegui un artefacte antic que concedeixi desitjos.”

Crítica

Bufff…

Té un parell de moments que la salven, però per la resta no hi ha per on agafar-la.

Resum (amb espòilers)

Una jove Diana Prince participa en un esdeveniment atlètic a Themyscira contra amazones més grans. Després de caure del seu cavall, Diana pren una drecera i remunta, però falla un punt de control. Antiope la retira de la competència, explicant que qualsevol cosa que valgui la pena s’ha d’obtenir honestament.

El 1984, Diana treballa a la Smithsonian Institution de Washington, D.C., mentre realitzava en secret actes heroics com Wonder Woman. La nova empleada del museu Barbara Ann Minerva, una tímida geòloga i criptozoòloga, amb prou feines és vista pels seus companys de feina i arriba a envejar Diana. Més tard, l'FBI demana al museu que identifiqui antiguitats robades d'un robatori que la Dona Meravella va frustrar recentment. La Bàrbara i la Diana noten que un article, més tard identificat com la pedra de somni, conté una inscripció llatina que pretén concedir al titular un desig.

Bàrbara vol ser com Diana, però adquireix els mateixos superpoders, mentre que Diana, sense saber-ho, vol que el seu difunt amant Steve Trevor estigui viu, ressuscitant-lo en el cos d'un altre home; els dos es retroben en una gala Smithsoniana. L'empresari fallit Maxwell "Max Lord" Lorenzano enganya a Barbara i roba la Dreamstone, amb l'esperança d'utilitzar el seu poder per salvar la seva fallida companyia petroliera. Desitja "convertir-se" en la pedra i obtenir els seus poders concedint desitjos, convertint-se en una figura rica i poderosa que crea caos i destrucció a mesura que els seus poders desencadenen inestabilitat mundial.

Bàrbara, Diana i Steve descobreixen que la pedra de somni va ser creada per Dolos / Mendacius, el déu de la picardia, també conegut com a duc de l'engany. Atorga el desig d'un usuari mentre exigeix ​​un peatge tret que renunciï al desig o destrueixi la pedra. Tot i que el poder de Diana i la humanitat de Barbara disminueixen, tots dos no estan disposats a renunciar als seus desitjos. Aprenent del president dels Estats Units d’un sistema de satèl·lit que emet senyals a tot el món, Max, els poders del qual fan que el seu cos es deteriori, planeja concedir desitjos de robar força i força vital als espectadors i recuperar la seva salut. Diana i Steve s'enfronten a ell a la Casa Blanca, però Barbara, ara alineada amb Max, derrota Diana, escapant amb Max a Marine One. Steve convenç a Diana de renunciar al seu desig i deixar-lo anar, restaurant la seva força i guanyant la capacitat de volar.

Amb l’armadura del guerrer amazònic Asteria, Diana vola a la seu del satèl·lit i torna a combatre amb Barbara, que s’ha transformat en un guepard humanoide després de voler convertir-se en un depredador àpex. Després d’un partit brutal, Diana entra a Barbara a un llac i l’electrocuta i la treu. S'enfronta a Max i utilitza el seu lazo de la veritat per comunicar-se amb el món a través d'ell, persuadint tothom a renunciar als seus desitjos. Llavors mostra a Max visions de la seva infància infeliç i del seu fill, Alistair, que busca frenèticament el seu pare enmig del caos. Max renuncia al seu desig i es retroba amb Alistair, i Barbara torna a la normalitat. Temps després, Diana coneix l’home del cos que posseïa Steve. Mentrestant, es revela que Asteria viu en secret entre els humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada