Bloc personal,

dissabte, 15 de maig del 2021

The Yinyang Master (2021)

[1040]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Weiran Li
Guió: Chia-Lu Chang, Even Jian
Actors: Kun Chen, Xun Zhou, William Wai-Ting Chan

[ Acció, aventura, drama ] 1h 53min

Sinopsi

IMDb (6,4):
“Adaptació del joc mòbil a nivell de fenomen "Onmyoji": versió cinematogràfica amb el mateix nom que donarà vida al magnífic món fantàstic oriental.”

Crítica

Estranya, però curiosa…

Si fos de Marvel, tindria una gran tirada, però com utilitza la mitologia xinesa, que té menys anomenada que qualsevol mitologia actual occidental (Marvel, DC Comics, grecs, cristianisme…), pot passar desapercebuda. De totes maneres és estranya… té un punt que em desconcerta, perquè està molt treballada i ben feta, però sembla que no tingui res a dir…

Resum (amb espòilers)

Qing Ming, un mestre de Yinyang, és un oficial mig dimoni mig de l’oficina de Yinyang que custodia les ànimes dels dimonis i un artefacte sobrenatural anomenat la pedra d’escala. Després de ser expiatori de la mort d’un equip de guàrdia i el seu major, Cimu, s’escapa i comença una nova vida, viatjant entre el món humà i el dimoni.

Set anys més tard, quan el rei dimoni amenaça de tornar, es veu embolicat en el robatori dels tributs imperials lliurats per Boya. També és caçat per Bai Ni, cap de l’oficina de Yinyang, amb qui tenia un pacte. Atrapat en una arena de lluita al món dels dimonis, Qing Ming escapa amb un Bai Ni, Boya i els seus amics ferits. Es revela que Qing Ming ha estat cuidant i entrenant un equip de dimonis en preparació del retorn del rei dimoni. Bai Ni és curat per Qing Ming i recupera la Pedra de l’escala que havia estat empassada sense voler per un dels dimonis de Qing Ming. En tornar a l’Oficina, Bai Ni és emboscat per Cimu i la seva dona, i la Pedra de l’escala és robada. Cimu l’utilitza per convertir-se en un dimoni poderós i utilitza el seu nou poder per iniciar una invasió de dimonis al món humà.

Mentre els dimonis de Boya i Qing Ming defensen el pont entre els dos mons, Cimu derrota a Qing Ming, que ha de negociar amb el Rei Dimoni per obtenir els seus poders. Derrota a Cimu i allibera el seu vincle amb Bai Ni, Boya i els seus dimonis, optant per deixar-los al món humà mentre torna al món dels dimonis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada