Bloc personal,

dilluns, 31 de maig del 2021

Héroes (2018)

[121]

Valoració



Fitxa tècnica

Inio Asano (guió, dibuix i tinta)
(Yūsha Tachi - Heroes)

[ Manga seinen ] (ed. 2021)
Norma Editorial

8 capítols - 176 pàgines a dues tintes - 148 x 210 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Estem acostumats a recórrer el camí de l'heroi en la fantasia però… i si anés a l'inrevés? El popular mangaka Inio Asano ens ho mostra en Herois, un volum únic en el qual un grup d'herois compost per tot tipus de criatures, des de noies fantasioses a cavallers misteriosos, gats en ovnis o pandes en bikini tornen a la seva llar després de derrotar a la gran Foscor. Què els espera al seu retorn? L'odi, la discriminiación i la hipocresia són només algunes de les maldats que enfrontaran. Fantasia marca Ino Asano.

La història ens narra les aventures d'uns herois d'allò més variats: una nena, un escarabat parlant, un gat muntat en una nau nodrissa, un panda en bikini… i molts més! El seu deure és derrotar a Tenebrós i emprendre el camí de tornada a casa, però… sembla que per més que ho derrotin, la història torna a repetir-se! Una comèdia èpica a el més pur estil Asano en què es mofa de l'estereotip manga d'aventures i toca diversos temes com la discriminació, la hipocresia i l'odi amb una clara intenció satírica.

Torna Inio Asano amb una de les seves obres més punyents, Herois.”

Crítica

No he entès res… tampoc m’ha agradat!

Sí que he acabat entenent el punt final de crítica, però… calia tota aquesta volta per no dir res especialmente rellevant? Des de l’autoritat moral que li atorga ser un puto geni en el manga, l’Asano fa el que li dona la gana –amb tota la legitimitat del món-, però haig de dir que, a mi, no m’agrada. Les anades d’olla estan bé en un context determinat. Aquí, em sobra…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada