Bloc personal,

dimarts, 1 de juny de 2021

Antología de Inio Asano (2018)

[122]

ValoracióFitxa tècnica

Inio Asano (guió, dibuix i tinta)
(Asano Inio tanpenshu bakemono Recchan / Kinokotakenoko)

[ Manga seinen ] (ed. 2020)
Norma Editorial

13 històries - 304 pàgines - 148 x 210 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Aquesta antologia recull tretze relats del genial Inio Asano, inclòs el precursor del que després es convertiria en el seu últim treball, Dead Dead Demons Dededede Destruction. La manera perfecte de descobrir l'essència més pura d'aquest autor japonès, que tracta amb la mateixa mestria els temes més commovedors com els més absurds.

Petites històries quotidiones de la mà d’aquest genial mangaka”.

Crítica

Així sí!

Tretze històries curtes, generalment publicades en revistes setmanals, algunes que ja havia llegit independents en versió web (p.ex. Bakemono Re’ Chan (2015)), des de 2005 fins 2018. Aquest és l’Asano que m’agrada!

A destacar l’inquietant Tempest, una gerontofòbia que fa pensar…

Hi ha una història repetida tres vegades, amb diferentes interpretacions –diàlegs– segons el punt de vista de la part en què passa, indicatiu del que ha acabat fent en el desastre –segons la meva opinió– d’Héroes (2018).

Molt interessant llegir l’epíleg en la que el propi autor escriu quatre línies de cada història posant-la en el seu context i les seves expectatives del moment. També curiós l’homenatge final a Kengo Hanazawa, amic personal seu i creador del reconegut I’m a Hero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada