Bloc personal,

dijous, 10 de juny del 2021

Cruella (2021)

[1048]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Craig Gillespie
Guió: Dana Fox, Tony McNamara
Actors: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry

[ Comèdia, crim ] 2h 14min

Sinopsi

IMDb (7,4):
“Un llargmetratge d’acció precuela d’una jove Cruella de Vil.”

Crítica

Però… què és aquest nyap!

Lenta, avorrida i sense sentit. No només no m’ha agradat gens, sinó que, a més, m’ha decepcionat molt, fins i tot en l’arrel del perquè de tot plegat.

Resum (amb espòilers)

Estella Miller és una nena creativa amb un talent per a la moda, però amb una ratxa cruel, que porta a la seva mare Catherine a anomenar-la "Cruella". A causa del caràcter rebel d’Estella, Catherine treu a la seva filla de l’escola i planeja traslladar-se a Londres. De camí cap allà, s’atura en una festa organitzada per la rica baronessa von Hellman per demanar ajuda financera. Estella és testimoni que la seva mare ha estat expulsada d'un penya-segat fins a la seva mort pels ferotges dàlmates de la baronessa. Orfena, Estella es dirigeix ​​a Londres i es fa amiga de dos eriçons de carrer anomenats Jasper i Horace. Per passar desapercebuda, es tenyeix els cabells en blanc i negre de vermell.

Deu anys després, Estella es troba amb Jasper i Horace com a lladres, mentre perfecciona les seves habilitats de moda dissenyant les seves disfresses. Pel seu aniversari, Jasper i Horace aconsegueixen una feina de netejadora als grans magatzems Liberty. Una Estella borratxa refà una de les vitrines i aconsegueix una feina cobejada amb la baronessa, que és un reconegut però autoritari dissenyador d’alta costura. Estella guanya la confiança de la baronessa, però finalment nota que el seu cap porta un collaret que va pertànyer a Catherine. Després que la baronessa afirma que un empleat l'havia robat prèviament, Estella demana a Jasper i Horaci que recuperin el collaret.

Estella, sota l’aparença de Cruella i amb el seu color de cabell natural, estavella una de les festes de la baronessa per robar el collaret. Quan la baronessa utilitza un xiulet per manar als seus dàlmates, Estella s’adona que va utilitzar el mateix xiulet per dirigir els seus gossos a assassinar Catherine. Buscant venjança per la mort de la seva mare, Estella es burla de la baronessa presentant-se a les seves reunions i superant-la com a Cruella amb vestits extravagants, dissenyats amb l'ajut d'un propietari de botiga de roba vintage anomenat Artie. Les seves trapelles guanyen publicitat a través de la seva amiga de la infància, Anita, columnista de xafarderies. El comportament alt i arrogant de Cruella enfada cada vegada més a Jasper i Horaci, així com a la baronessa, que acomiada el seu advocat Roger per no haver aturat Cruella. Estella també segresta els dàlmates de la baronessa després que un d'ells s'empassi accidentalment el collaret de la seva mare.

Estella sabota la mostra de la col·lecció de primavera de la baronessa i posa en escena el seu propi espectacle a Regent's Park. Havent deduït que Estella i Cruella són el mateix, la baronessa fa que Jasper i Horaci siguin arrestats i lligui Estella, deixant-la morir en un incendi. Estella és rescatada pel valet John de la baronessa, que revela que el collaret és la clau d’una caixa que conté els registres de naixement d’Estella. Descobreix que la baronessa és la seva mare biològica i va ordenar a John que matés la infanta Estella per poder centrar-se únicament en la seva carrera. En canvi, John va donar el bebè a Catherine, una de les criades de la baronessa, que va criar Estella en secret. Estella s’enfada per l’engany de Catherine, però finalment fa la pau amb la veritat en un esforç per completar la seva venjança, adoptant definitivament el nom de Cruella.

Cruella trenca a Jasper i Horace de la presó, reclutant-los i Artie per al seu pla final. Es colen a la gala benèfica de la baronessa, on Cruella (vestida com Estella) revela a la baronessa que és la seva filla abandonada. La baronessa pretén mostrar remordiment per les seves accions i li demana abraçar-la abans d'empènyer-la per sobre d'un penya-segat, sense saber que els seus convidats havien estat conduïts a l'exterior i van presenciar l'esdeveniment. Cruella sobreviu a la caiguda amb un paracaigudes incorporat a la seva roba i descarta la seva disfressa d'Estella abans de tornar a presenciar la detenció de la baronessa. Havent adoptat el cognom de Vil (inspirat en el seu robat Panther De Ville), Cruella hereta Hellman Hall (que l’escurça a Hell Hall) com el seu legítim hereu biològic.

En una escena de mig crèdit, Cruella lliura dos cadells dàlmates anomenats Pongo i Perdita a Roger i Anita, respectivament. Ara treballant com a compositor, Roger comença a compondre la cançó "Cruella de Vil".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada